Madárpók és Skorpió a Terráriumban

Get Adobe Flash player

blocks.gif

Egyéni keresés

· Chat
· Fórum: Arachnida
· Fórum: Reptilia
· GYIK
· Kereskedelem
· Naplók
· Szabályzat

blocks.gif

Szia, Anonymous
Felhasználónév:

Jelszó:

[Regisztráció]
[Elfelejtetted a jelszavad?]
Jelenleg 45 vendég és 45 regisztrált tag online.

Utolsó regisztrált tagunk:

Hakeem

blocks.gif

Legutóbbi apróhirdetések:

blocks.gif

Valid CSS!

Google PageRank

Arachnida: Fórum

Arachnida fórum :: Téma megtekintése - Erről a fajról szeretnék többet tudni....

Erről a fajról szeretnék többet tudni....
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fajok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Yareus
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 21:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sickrat írta:
sziasztok! tudna valaki segíteni, hogy ez milyen pók?

Valamelyik Tegenaria sp.

üdv,
y
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger Állomány
Ferrault
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 20:44    Hozzászólás témája: Re: sziasztok! Hozzászólás, az előzmény idézésével

mexx3 írta:

Hali! Kérlek mutatkozz be itt --> http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9#77841
Kacsint?

Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger Állomány
mexx3
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 14:07    Hozzászólás témája: sziasztok! Hozzászólás, az előzmény idézésével

nem tudom h kell ide kepet feltenni most irtam ide eloszor!
koszonom a valaszaitokat!de ha erdekel kepen vegyel fel msnre es ott tudok kuldeni rola fotot!

udv
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Anarchist
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 13:59    Hozzászólás témája: Re: szia Hozzászólás, az előzmény idézésével

Allex88 írta:

Szia hím is csinálhat ilyet még ha nem adult akkor is ha hímnek nézted akkor lehet, hogy sub és azért csinálja nem tudom biztossan. De viszont ezt a fajt nem érdemes szaporítani mert nincs rá olyan nagy kereset és az áruk se az egekbe szökkenő.

Szerintem egy adult hímről van szó. (Nagy valószínűséggel)
Amúgy tévedsz az eladhatóságról. Ismerek olyan tenyésztőt aki pár hét alatt 1500db-ot adott el. Persze nem csak az országban hanem külföldön is árulta. Bár amíg azt sem tudjuk milyen nemű (ezen egy kép segíthet mexx3) addig nem érdemes szaporításról beszélni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Allex88
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 13:33    Hozzászólás témája: Re: szia Hozzászólás, az előzmény idézésével

mexx3 írta:
Koszonom szepen a valaszod!tehat akkor szerezhetek be melle egy himet?ez a dobolasszeru valamit nem lehet osszeteveszteni valami mas tevekenyseggel?bocsi ha hulyet kerdezek vagy ha rossz helyre irtam,de nem vagyok meg nagyon tapasztalt nemregen kezdtem el foglalkozni veluk!
es nagyon sokat olvastam errol a dologrol is csak egyertelmu magyarazatot nem talatam ra!mert a levedlett borebol talan himnek neznem.......de viszont semmi kulso jellemzo nincs rajt hogy adult him lenne.him is csinalhat ilyet mikor meg nem adulthanem mondjuk sub?

udv Tamas

Szia hím is csinálhat ilyet még ha nem adult akkor is ha hímnek nézted akkor lehet, hogy sub és azért csinálja nem tudom biztossan. De viszont ezt a fajt nem érdemes szaporítani mert nincs rá olyan nagy kereset és az áruk se az egekbe szökkenő.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger Állomány
mexx3
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 13:03    Hozzászólás témája: szia Hozzászólás, az előzmény idézésével

Koszonom szepen a valaszod!tehat akkor szerezhetek be melle egy himet?ez a dobolasszeru valamit nem lehet osszeteveszteni valami mas tevekenyseggel?bocsi ha hulyet kerdezek vagy ha rossz helyre irtam,de nem vagyok meg nagyon tapasztalt nemregen kezdtem el foglalkozni veluk!
es nagyon sokat olvastam errol a dologrol is csak egyertelmu magyarazatot nem talatam ra!mert a levedlett borebol talan himnek neznem.......de viszont semmi kulso jellemzo nincs rajt hogy adult him lenne.him is csinalhat ilyet mikor meg nem adulthanem mondjuk sub?

udv Tamas
Vissza az elejére
hawk
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 12:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

mexx3 írta:
Sziasztok!

nem regen kezdtem pokokkal foglalkozni, es nemregen vettem egy genit.kb masfel honapja vedlett le, a nemet nem tudom megallapitani!erre volnek kivancsi.14-15 cm labfesz 6-7cm koruli test.es a vedles utan 3-4 hettel elkezdett ilyen furcsa tevekenyseget csinalni ,az elso ket par labat neha ilyen dobolasszeruenmozgatja neha:S
nem tudom mi tevo legyek.....van rola fotom, a levedlett borerol is csak kicsit homalyos. ha esteleg tudna nekem valaki segiteni....megkoszonnem!akar msn-en tudok kepeket kuldeni rola!kopacsi.tamas@citromail.hu
lehet h adult nosti lenne?de ahhoz a meretei nem kicsik?:)adult him tuti nem mert nincs meg a bokszkesztyu as a sarkantyu sem.mar sok dolognak utana neztem.de nem talatam meg a pontos valaszt!
egy url youtube:hasonlo mozgast vegez mint az a nosti a video elejen(http://www.youtube.com/watch?v=ShJ1VI0D2SU)

udvozletem.es elore is koszonom!

Tamás

szia!
ezt irhattad volna nyugodtan a geniculata-s topicba, de hogy segitsek is:
a nöstények ritkán szoktak dobolni ha nincs him a közelben,de volt már rá példa (itt a forumon is bemutatva) hogy bizonyos ingerek (pl hang:zene) kiválthatja
hogy mikor adul egy állat nem attol függ hány cm vagy hány vedléses,hanem mikor hajlandó párzani
mexx3
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 12:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

nem regen kezdtem pokokkal foglalkozni, es nemregen vettem egy genit.kb masfel honapja vedlett le, a nemet nem tudom megallapitani!erre volnek kivancsi.14-15 cm labfesz 6-7cm koruli test.es a vedles utan 3-4 hettel elkezdett ilyen furcsa tevekenyseget csinalni ,az elso ket par labat neha ilyen dobolasszeruenmozgatja neha:S
nem tudom mi tevo legyek.....van rola fotom, a levedlett borerol is csak kicsit homalyos. ha esteleg tudna nekem valaki segiteni....megkoszonnem!akar msn-en tudok kepeket kuldeni rola!kopacsi.tamas@citromail.hu
lehet h adult nosti lenne?de ahhoz a meretei nem kicsik?:)adult him tuti nem mert nincs meg a bokszkesztyu as a sarkantyu sem.mar sok dolognak utana neztem.de nem talatam meg a pontos valaszt!
egy url youtube:hasonlo mozgast vegez mint az a nosti a video elejen(http://www.youtube.com/watch?v=ShJ1VI0D2SU)

Tamás
Vissza az elejére
mexx3
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 12:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Tamás
Vissza az elejére
7Pszicho7
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 08:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sasdian írta:
Sziasztok!
Az Aphonopelma anax nevü fajról szeretnék többet megtudni. Van egy 4-5 vedléses példányom. Egyszer egy rövid és tömör leírást kaptam róla, ezért tudom hogyan tartsam. Amennyit még tudok róla, hogy rettentö lassan fejlödik, de semmi mást. Ha valakinek van bámilyen tapasztalata ezzel a fajjal kapcsolatban az érdekelne...
(kerestem, hátha van már topic erröl a fajról, de nem találtam, ha mégis van akkor bocsi)

Kicsit megkésve de.... Nagyon boldog

Szerintem keress rá más Aphonopelma fajokra. Általában az azonos genus-ból való pókoknak a tartási körülénye megegyezik. Néz meg 1-2 Aphonopelma-t.
sasdian
Látogató

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 30. Pént., 13:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Az Aphonopelma anax nevü fajról szeretnék többet megtudni. Van egy 4-5 vedléses példányom. Egyszer egy rövid és tömör leírást kaptam róla, ezért tudom hogyan tartsam. Amennyit még tudok róla, hogy rettentö lassan fejlödik, de semmi mást. Ha valakinek van bámilyen tapasztalata ezzel a fajjal kapcsolatban az érdekelne...
(kerestem, hátha van már topic erröl a fajról, de nem találtam, ha mégis van akkor bocsi)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Állomány
vartusmeister
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 14. Szer., 06:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia!
Először kérlek mutatkozz be a bemutatkozás topicban:

http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9#75312

Másodszor van egy olyan topic is amiben hazai főpókokról készült fotókról próbálják az emberkék megállapőitani, hogy milyen fej is lehet, általában kapsz rá választ, vannak akik nagyon értenek hozzá:

http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=834

Jó fórumozást, üdv a csapatban!
sickrat
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010 Júl. 14. Szer., 01:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sziasztok! tudna valaki segíteni, hogy ez milyen pók?

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ontar
Tag

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 28. Vas., 22:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

JEGBABY írta:
deimos kösz:) mikor lesz legközelebb börze? raptor nem is én akarok hanem az öcsém.... fejébe vette mert h milyen menő Vicces

én a helyedben lebeszélném rola, ha azért akarja, mert az menő, azt az állat nagyon megszívhatja.
Puding
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 31. Csüt., 16:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egy-egy pók vedlése mindig több tényezőtől függ.

Ezen tényezők közül a 5 legalapvetőbb:

1. Milyen fajba tartozik?
2. Milyen hőmérsékleten van tartva?
3. Mennyit evett?
4. Mennyit ivott?
5. Milyen nemű?

1. A madárpókok között vannak gyorsabb, és lassúbb fejlődésű fajok. Ez utóbbiakat hiába tömöd, hiába fűtöd ezerrel, nem fognak "megtáltosodva" kirívó fejlődést felmutatni. (Ilyenek pl. a legtöbb Aphonopelma, néhány Grammostola, a Citharischius, de egy-egy Acanthoscurria is.) A geniculata egy kimondottan gyorsan, dinamikusan fejlődő állat, tehát ez esetedben kizárva.

2. A hőmérséklet bizony sok mindenre hat. Különösen egy változó testhőmérsékletű (poikilotermiás) állat esetében. A szükségesnél alacsonyabb hőmérséklet esetén lelassult életfolyamatok miatt, a táplálkozási hajlam is lanyhul, és minden életfolyamat (a sejtosztódás, és az új kutikula képzése is) lelassul. Ugyan akkor a túl magas hőmérséklet is okozhat hasonló gondokat. Ez esetben ugyan is az állat szenved (nem egy esetben az életéért küzd), így értelemszerűen megint nincs étvágya. A lényeg az, hogy a szélsőségek károsan befolyásolják a táplálékfelvételt, így pókunk se a megfelelő fehérjemennyiséget, se a megfelelő energiamennyiséget képtelen felhalmozni egy vedléshez.

3. Tulajdonképpen szervesen kapcsolható az előzőhöz... Amennyiben nincs elég "nafta" (fehérje, és szénhidrátmennyiség) a vedléshez, állatunk azt ameddig tudja, elhúzza. Végül vagy elpusztul, vagy a váz elöregedése miatt adott esetben levedlik minimális, a szokottnál többnyire lényegesen kisebb fejlődési produktummal.

4. Fontos!!! A vedléshez készülődő pók, az átlagosnál több folyadékot vesz magához. Erre több oka is van, melyek közül csak a 3 legfontosabb:

a., A két (régi és új) exuvium között létre kell jönnie egy vékony folyadékétegnek (ún. exuviális folyadék), melynek segedelmével az állat könnyen "kicsúszik" a régi bőréből.

b., A vedlés befejeztével elég folyadékkal kell az állatnak rendelkeznie, hogy kipumpálja az új vázát, annak megszilárdulása előtt.

c., A frissen vedlett állat napokig képtelen folyadék után nézni. Inni ugyan bírna (hiszen a korábbi téves elméletekkel szemben képes a folyadék felvételére Ny a vedléséből is kiszívja a már említett exuviális folyadékot), ám az ha nem jön házhoz (pl. eső formájában), akkor a kiszáradás fenyegeti az állatot. Ennek tükrében, ha nincs eléggé "beszlopálva" pókunk, bizony húzza a vedlést, ameddig bírja.

Tehát ha a folyadékmennyiség hiányzik...

a., esetében az állat beleszorul a vedlésébe Ny elpusztul
b., esetében az állat képtelen normálisan kipumpálni testét, és elnyomordik Ny elpusztul
c., esetében az állat, az életfolyamataihoz (keringés, légzés) szükséges folyadék nélkül kiszáradva Ny elpusztul

5. A legtöbb faj esetében (de nem mindegyik) a hím egyedek gyorsabb fejlődési ütemet diktálnak, aminek (a fajra kivetített) haszna abban rejlik, hogy a testvérek nem képesek (természetes körülmények között) a párzásra, ezzel is elkerülve a beltenyésztés (a hibás gének felhalmozódásának) kockázatát. Természetesen ez mesterséges körülmények között már erősen változhat, így a szexálás (jelen ismereteink szerint) nem alapozható a fejlődési ütemre.

Konklúziók...

Annak, hogy egy pók nem vedlik 1000, és egy oka lehet, és még többel lehetne megmagyarázni.
Ilyen kérdésekre nem lehet korrekt választ adni, nem hogy látatlanban, de még a körülmények, és az állat ismeretében se! Vannak még nem ismert tényezők, összefüggések melyeket nem lehet diagramban ábrázolni!

Skacok! Próbáljatok már a technokrata "így köll tartani" hozzáállástól elvonatkoztatni!
Nem elég ismerni az állat igényeit! Tudni kell azt is, miért ezek az igényei!
Nem csak kezelni, gondozni kell egy-egy pókot, hanem érteni is...
Tudni mit miért teszünk!

Tök jó, ha valaki vágja, xy (a négyzeten Kacsint? ) fajnak ennyi pára, ennyi meleg kell (mert olvasott, megjegyzett, megtanult dolgokat), de szart se ér, ha nem tudja mindezt megindokolni! Tessék egy kicsit átfogóbban, egy kicsit mélyrehatóbban megismerni őket!

Végszóként egy ősrégi madárpókos (hozzám hasonlóan nem taxonómus, nem biológus, nem zoológus stb.), Lissek Rezső nem pontosan idézett szavait méltatnám:

"Kicsit próbáljunk meg a pók fejével gondolkozni!"

Ezekkel a sorokkal szeretnék minden hozzám hasonló "hülyének" sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni!

Ja és Pit...
Nem, ez még nem a cikk... Nevet?
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 31. Csüt., 12:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jancsee írta:
Helo mindenkinek! Remelem itt kapok valaszt vegre! Van egy Acanthoscurria geniculata ami 8-9v lehet nem eszik regota, Aug 30. an vedlett utoljara. Nem tudjatok hogy kb milyen idokozonkent vedlik? Sehol nem talalok errol irast sajnos! KIcsit mar idegesit mi van vele . A 8-9v nem biztos mivel 3-4 volt mikor megkaptam! A boruket szamolva gondoltam hogy ennyi lehet! Most olyan 15cm-lehet! Lecci valaszoljatok! Kossz udv Jancsee!

Üdv!
Az A. geni-nek van saját topikja; a "Fórum"-ban megtalálod és minden más infót is amire szükséged lehet. Esetleg kérj vedlési naplót, aki vezet ilyesmit biztos szívesen feltölti. Azt meg tuti kérni fogják tőled a moderátorok, hogy mutatkozz be. Mást nem tudok mondani, mert én is új vagyok a szakmába. ?tlet
Vissza az elejére
Jancsee
Látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 31. Csüt., 11:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Helo mindenkinek! Remelem itt kapok valaszt vegre! Van egy Acanthoscurria geniculata ami 8-9v lehet nem eszik regota, Aug 30. an vedlett utoljara. Nem tudjatok hogy kb milyen idokozonkent vedlik? Sehol nem talalok errol irast sajnos! KIcsit mar idegesit mi van vele . A 8-9v nem biztos mivel 3-4 volt mikor megkaptam! A boruket szamolva gondoltam hogy ennyi lehet! Most olyan 15cm-lehet! Lecci valaszoljatok! Kossz udv Jancsee!
Vissza az elejére
Roles
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 30. Szer., 22:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok. Mosoly
A B.Vagansomnak megtudja valaki mondani a nemet? (Szerintem nosteny,de ez csak az en tippem)
http://img27.imageshack.us/img27/2392/dsc03144a.jpg
Bocs a kep minosegeert. Zavart
Vissza az elejére
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 25. Pént., 12:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Andee18 írta:
Sziasztok. Segítség kellene.. tegnap kaptam egy Lasiodora parahybana-t, 4 hónapos. és nem tudom hogy mennyi időnként vedlik..valaki mondja meg.... S?r? vagy nagyon szomor?

Szia Andee18!

Mivel új vagy a fórumon, kérlek mutatkozz be:
http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9

A következőket pedig javaslom, olvasd el:
http://arachnida.hu/modules.php?name=FAQ&myfaq=yes&id_cat=2&categories=
http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=474

üdv.: Taxi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Andee18
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 25. Pént., 11:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok. Segítség kellene.. tegnap kaptam egy Lasiodora parahybana-t, 4 hónapos. és nem tudom hogy mennyi időnként vedlik..valaki mondja meg.... S?r? vagy nagyon szomor?
Vissza az elejére
csepelball
Öreg Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 22. Kedd., 07:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

7000-8000ft körül lehet kapni növendékeket!(1-2-3v)

D
ujjonc
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 22. Kedd., 00:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Anarchist írta:
Én egy ilyen csöpséget szeretnék magaménak tudni Mosoly

http://media.photobucket.com/image/Cyriocosmus%20ritae/Tarantulaman/CritaeMM.jpg

:DcsodaszépNagyon boldog
belőle én is elfogadnék egy marékkal,nagyon szép kis pókica:D
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger Állomány
Anarchist
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 21. Hétf., 18:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én egy ilyen csöpséget szeretnék magaménak tudni Mosoly

http://media.photobucket.com/image/Cyriocosmus%20ritae/Tarantulaman/CritaeMM.jpg
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
LGM
Öreg Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 08. Kedd., 10:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ez elég érdekes téma, Krisztinek az én szaporultomból volt a problémás koloniája...
Nálam 3 ilyen kolonia élt vigan úgyanebből a szaporulatból gond nélkül. Nem tudom mi volt a különbség mjivel folyamatosan beszéltünk Krisztivel így tuti nem ő hibázot. Én sem tudom ezek után jó szível javasolni a csoportos tartást Zavart .
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 08. Kedd., 07:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Xcepter: Hallottam már ilyenről és próbálkozásról is. Nálam is volt egy kolónia de nem végződött túl szépen. Egy vedlésüktől együttartott versicolorok. 4en voltak és az lett a vége, h a többiek elfogyasztottak egyet... Pedig volt bent tücsök is... Szóval én azután inkább nem kísértettem a sorsot és szétdobozoltam őket.

Üdv.
Vissza az elejére
Xcepter
Lelkes újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 07. Hétf., 23:16    Hozzászólás témája: Avicularia Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hali aki avis nagyon írjon már valami véleményt !

Avi-k eggyüttartva létezik ilyen ??

Aki halott látott ilyet örömmel fogadom a levelét ! THX

Szebb jövőt !
Vissza az elejére
Prinyo
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Dec. 07. Hétf., 20:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

PYt26!
paraspidernek igaza van. Még ha nem is veszi fel a pók a támadó/védekező testtartást, és csak a szőrét rugdossa, akkor tényleg nem egy nyugodt lélek. Az is az idegesség jele. Várj még a kézhez szoktatással és nevelj fel még pár pókot, hogy ezt a lépést megtedd. Bár mint mások is én sem javaslom. Sok pók megfordult a kezeim között, és én is "kézhez szoktattam" egy kettőt, de hanyagoltam, mert amennyire az nekem jó hogy kiveszem és pl a kezemre teszem, az az állatnak nem biztos hogy tetszik. Egy kisebb huzat, egy kilégzés az orrodon vagy a szádon, és apók már ugrik is le a kezedről, jobbik esetben az ágyra, rosszabbik esetben a padlóra, minimum 120 cm-ről és az neki nem egészséges. Kireped a potroha, stb.. És vehetsz egy újat. Inkább neveld fel és biztosítsd neki a megfelelő környezetet és élelmet, meg persze életet. Nagyon boldog
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger Állomány
paraspider
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 28. Szomb., 18:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

PYt26 írta:
Üdvözlök mindenkit!
A nevem Peti és megvettem életem első pókját.
Ő egy B.Albopilosum!
Túl van az ötödik vedlésen és már most elég gyönyörű.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi módon szoktathatom a kezeimhez a drágát?
Nem zaklatni szeretném csak jobb szeretném ha nem félne tőlem.
Nem veszi fel a támadó pózt csak néha bomzázni kezd.
De igazából nyugodt lélek.
Kérlek segítsetek.Ötlet,tapasztalat,jótanács - mind jöhet.
Köszönöm mindenkinek aki segít nekem!
Minden jót!

szia
elöször is az hogy 1 pókot kézhez szoktatni eléggé furcsa gondolj csak bele ez nem vmi macska vagy kutya.!!
másodszor az hogy ha egy pók bombázza a szőrét akkor nem épp tetszik neki valami.
Én javaslom hogy a kézhez szoktatást inkább mellőzd a te és pókod érdekébe.
http://www.youtube.com/user/paraspider1
Vissza az elejére
PYt26
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 28. Szomb., 18:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Üdvözlök mindenkit!
A nevem Peti és megvettem életem első pókját.
Ő egy B.Albopilosum!
Túl van az ötödik vedlésen és már most elég gyönyörű.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi módon szoktathatom a kezeimhez a drágát?
Nem zaklatni szeretném csak jobb szeretném ha nem félne tőlem.
Nem veszi fel a támadó pózt csak néha bomzázni kezd.
De igazából nyugodt lélek.
Kérlek segítsetek.Ötlet,tapasztalat,jótanács - mind jöhet.
Köszönöm mindenkinek aki segít nekem!
Minden jót!

Üdvözlünk az oldalon!
Kérünk mutatkozz be az alábbi topicban, ez nálunk szinte kötelező :)

http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9

üdv. Gabesz

Daccsika
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ok! már nézegetem, pont azt akartam írni még kritériumnak, hogy szép szines legyen mint a versicolor pl! Nagyon boldog de ez így pont jó! mostmár tudom, h a börzén mit fogok venni! Nagyon boldog
Vissza az elejére
Pit
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

hawk írta:
Daccsika írta:
helló! tudnátok ajánlani nekem egy olyan gyönyörűséget, amely talajlakó, és sokat sző! ja és "kezdő" pók tehát, nem olyan igényes! köszi!!!

szia!

a Chromatopelma cyaneopubescens a te állatod Kacsint?

Osztom! Mosoly
Ráadásul szép is, és kiskorától adulásig, nem kis színváltozáson megy át...
hawk
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Daccsika írta:
helló! tudnátok ajánlani nekem egy olyan gyönyörűséget, amely talajlakó, és sokat sző! ja és "kezdő" pók tehát, nem olyan igényes! köszi!!!

szia!

a Chromatopelma cyaneopubescens a te állatod Kacsint?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger Állomány
Daccsika
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Vissza az elejére
Morana
Lelkes újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 18:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm a segítséget, szerintem ez lesz az, ez a Pandinus cavimanus.

szerk.
kratosz!

a fajnevet mindig kis betűvel kezdd!!!
Vissza az elejére
Kratosz
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 18:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Morana írta:
Sziasztok!
Nekem elvileg van egy vörös ollójú skorpióm, de nem tudom a latin nevét, így neten nem találok róla semmit. Kinézetre nekem olyan, mint egy császár skorpió, és a tartás is hasonló..elvileg. De már hónapok óta nagyon dagi, és nem akar vedleni...
Kérem, valaki írjon róla valamit.

szia!

elmehetnénk a találgatásokkal nagyon sokáig. Nagyon boldog

adok egy linket ahol mazsolázhatsz a képek között.
azért ha megtalálod, oszd meg velünk hogy milyen skoreszed van?

no akkor a link:
http://www.ntnu.no/ub/scorpion-files/gallery.php

"Szánalmas ország ez, egy balkáni söpredék,
Elbaszott nemzet ez, egy európai maradék."
Vissza az elejére
boloka
Látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 18:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Morana írta:
Sziasztok!
Nekem elvileg van egy vörös ollójú skorpióm, de nem tudom a latin nevét, így neten nem találok róla semmit. Kinézetre nekem olyan, mint egy császár skorpió, és a tartás is hasonló..elvileg. De már hónapok óta nagyon dagi, és nem akar vedleni...

Szia.
Esetleg nem egy Pandinus cavimanus?Nekem is ilyen hímem van.
Tanzániai óriásskorpiónak vagy vörösóllójú skorpiónak hívják.
Kinézetre tényleg olyan mint egy császárskorpió,majdnem.
A vedlést pedig nem lehet siettetni,hagyd majd megoldja.
Ha a császárskorpiórol találtál leirást akkor az megfelel neki is.
Remélem segítettem
Minden jót
Misi
Vissza az elejére
Morana
Lelkes újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 17:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jó, csakhogy nagyon ritkán fórumozok, és gőzöm sincs hogyan kell képet feltenni ide...
Ha valaki tud így segíteni, megköszönöm, ha nem, akkor sajnos így jártam.
Vissza az elejére
ujjonc
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 16:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Morana írta:
Sziasztok!

én nem értek hozzá de sztem kép nélkül a hozzá értők sem tudnak neked segíteni
könnyítenél a dolgukon ha feldobnál egy képet is róla....

na hajrá..
Morana
Lelkes újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 15:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Vissza az elejére
Raptor
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 02. Hétf., 19:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hallo

Taxi írta:

Iridopelma seladonium...róla mit lehet tudni? Magyarországon van egyáltalán esély beszerezni?

Ha birsz az angol vagy spanyol nyelvvel Nagyon boldog

http://www.scielo.br/scielo.php?pid=S0101-81752008000400019&script=sci_arttext

Üdv
Peter
Vissza az elejére
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 02. Hétf., 19:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszi a válaszokat Kacsint?
Vissza az elejére
csepelball
Öreg Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 02. Hétf., 17:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Eucratoscelus pachypus a faj neve ha jól látom képről

Kb 4centis testet irnak neki és azt,hogy áskálódós fajta,ajánlott több/mélyebb földa terkójába.
Sub körüli nőstény ára: 5-6000ft

üdv. Dudu
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Nov. 02. Hétf., 17:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Taxi írta:

Iridopelma seladonium...róla mit lehet tudni? Magyarországon van egyáltalán esély beszerezni?

Továbbra is nagyon érdekelne ha valaki ismeri a fajt.
Megtoldanám még egy képpel, a Terraristik.com-on futottam bele:

Róla sajnos fogalmam sincs. Milyen pók?
Vissza az elejére
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 30. Pént., 00:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Aranagaben írta:
Taxi írta:

Hát taxi ez a pók valami gyönyörűség, a kép láttán vettem a bátorságot keresni felnőtt példányról képet csak pár képet sikerült találnom eszméletlen. És mivel elég ritka eléggé el kezdett érdékelni!

Üdv:Gábor MosolyMosoly

Szerintem is nagyon szép...de valószínűleg ez a beszerezhetetlen kategória.
Vissza az elejére
Aranagaben
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 28. Szer., 22:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Taxi írta:

Hát taxi ez a pók valami gyönyörűség, a kép láttán vettem a bátorságot keresni felnőtt példányról képet csak pár képet sikerült találnom eszméletlen. És mivel elég ritka eléggé el kezdett érdékelni!

Üdv:Gábor MosolyMosoly
Vissza az elejére
mario88
Látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 28. Szer., 10:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

szia Taxi!sokat nem tudok az állatról de nagyon nehéz beszerezni ha jo az infóm!
Azért sok sikert!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Állomány
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 28. Szer., 10:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Vissza az elejére
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 27. Kedd., 22:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sasaspider írta:

Az tuti h szép meg minden de az ára elég borsos Vicces Nevet?
Én nem merném őket együtt tartani Mosoly csak félteném őket...

Nálam van együtt 2 H. incei...soha nem bántják egymást, sokszor láttam közvetlenül egymás mellett őket de semmi. Ebből kiindulva ha náluk működik akkor én a balfourit sem félteném, elvileg a természetben is gyakran megesik velük, hogy együtt élnek.
Vissza az elejére
Sasa
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 27. Kedd., 22:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Taxi írta:
mario88 írta:
sziasztok!szeretném a segitségeteket kérni,a következö állat amit szeretnék begyűjteni az egy M.balfori és szeretném megtudni mi a legmegfelelőbb számára!utánna olvasgattam már de javasolták hogy beszéljek olyan emberrel aki tart ilyen állatot!Tehát akinek van és akinél jol érzi magát az állat és megosztaná velem a tapasztalatait azt megköszönném nagyon!!!

Üdv :Mario88

Szia Mario!

Itt van LGM leírása a fajról:
http://www.arachnida.hu/theraphosidae/?faj=m.balfouri

Tegnap láttam először balfourit(1v-eset). Van egyik haveromnak 4 pici. Abból hármat együtt tart, ugyanis ha kokontesókat kis koruktól összerakod akkor egy terkóban is tarthatod őket.
Ezen kívül még annyit tudok róla mondani, hogy nekem is nagyon tetszik Nevet? Nevet?

Taxi

Az tuti h szép meg minden de az ára elég borsos Vicces Nevet?
Én nem merném őket együtt tartani Mosoly csak félteném őket...
Taxi
Moderátor

HozzászólásElküldve: 2009 Okt. 27. Kedd., 21:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

mario88 írta:
sziasztok!szeretném a segitségeteket kérni,a következö állat amit szeretnék begyűjteni az egy M.balfori és szeretném megtudni mi a legmegfelelőbb számára!utánna olvasgattam már de javasolták hogy beszéljek olyan emberrel aki tart ilyen állatot!Tehát akinek van és akinél jol érzi magát az állat és megosztaná velem a tapasztalatait azt megköszönném nagyon!!!

Üdv :Mario88

Szia Mario!

Itt van LGM leírása a fajról:
http://www.arachnida.hu/theraphosidae/?faj=m.balfouri

Tegnap láttam először balfourit(1v-eset). Van egyik haveromnak 4 pici. Abból hármat együtt tart, ugyanis ha kokontesókat kis koruktól összerakod akkor egy terkóban is tarthatod őket.
Ezen kívül még annyit tudok róla mondani, hogy nekem is nagyon tetszik Nevet?

Taxi
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fajok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Következő
1 / 17 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Forums ©

Főoldal - Fórum - Cikkek - Fajok - Galéria