| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Yareus Tag

Csatlakozott: Sep 08, 2008 Hozzászólások: 190 Tartózkodási hely: Miskolc - Nyíregyháza
|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 21:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| sickrat írta: |
sziasztok! tudna valaki segíteni, hogy ez milyen pók?
 |
Valamelyik Tegenaria sp.
üdv,
y |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ferrault Fanatikus Tag

Csatlakozott: Jan 09, 2008 Hozzászólások: 705 Tartózkodási hely: Túrkeve
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mexx3 Újonc

Csatlakozott: May 27, 2010 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Gy?r
|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 14:07 Hozzászólás témája: sziasztok! |
|
|
nem tudom h kell ide kepet feltenni most irtam ide eloszor!
koszonom a valaszaitokat!de ha erdekel kepen vegyel fel msnre es ott tudok kuldeni rola fotot!
udv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anarchist Stabil Tag

Csatlakozott: Nov 04, 2009 Hozzászólások: 383 Tartózkodási hely: Paks
|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 13:59 Hozzászólás témája: Re: szia |
|
|
| Allex88 írta: |
Szia hím is csinálhat ilyet még ha nem adult akkor is ha hímnek nézted akkor lehet, hogy sub és azért csinálja nem tudom biztossan. De viszont ezt a fajt nem érdemes szaporítani mert nincs rá olyan nagy kereset és az áruk se az egekbe szökkenő. |
Szerintem egy adult hímről van szó. (Nagy valószínűséggel)
Amúgy tévedsz az eladhatóságról. Ismerek olyan tenyésztőt aki pár hét alatt 1500db-ot adott el. Persze nem csak az országban hanem külföldön is árulta. Bár amíg azt sem tudjuk milyen nemű (ezen egy kép segíthet mexx3) addig nem érdemes szaporításról beszélni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Allex88 Tag

Csatlakozott: Jun 13, 2010 Hozzászólások: 173 Tartózkodási hely: Szombathely
|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 13:33 Hozzászólás témája: Re: szia |
|
|
| mexx3 írta: |
Koszonom szepen a valaszod!tehat akkor szerezhetek be melle egy himet?ez a dobolasszeru valamit nem lehet osszeteveszteni valami mas tevekenyseggel?bocsi ha hulyet kerdezek vagy ha rossz helyre irtam,de nem vagyok meg nagyon tapasztalt nemregen kezdtem el foglalkozni veluk!
es nagyon sokat olvastam errol a dologrol is csak egyertelmu magyarazatot nem talatam ra!mert a levedlett borebol talan himnek neznem.......de viszont semmi kulso jellemzo nincs rajt hogy adult him lenne.him is csinalhat ilyet mikor meg nem adulthanem mondjuk sub?
udv Tamas |
Szia hím is csinálhat ilyet még ha nem adult akkor is ha hímnek nézted akkor lehet, hogy sub és azért csinálja nem tudom biztossan. De viszont ezt a fajt nem érdemes szaporítani mert nincs rá olyan nagy kereset és az áruk se az egekbe szökkenő. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mexx3 Újonc

|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 13:03 Hozzászólás témája: szia |
|
|
Koszonom szepen a valaszod!tehat akkor szerezhetek be melle egy himet?ez a dobolasszeru valamit nem lehet osszeteveszteni valami mas tevekenyseggel?bocsi ha hulyet kerdezek vagy ha rossz helyre irtam,de nem vagyok meg nagyon tapasztalt nemregen kezdtem el foglalkozni veluk!
es nagyon sokat olvastam errol a dologrol is csak egyertelmu magyarazatot nem talatam ra!mert a levedlett borebol talan himnek neznem.......de viszont semmi kulso jellemzo nincs rajt hogy adult him lenne.him is csinalhat ilyet mikor meg nem adulthanem mondjuk sub?
udv Tamas |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hawk Fanatikus Tag

Csatlakozott: Jun 10, 2009 Hozzászólások: 850 Tartózkodási hely: Nógrád-megye
|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 12:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| mexx3 írta: |
Sziasztok!
nem regen kezdtem pokokkal foglalkozni, es nemregen vettem egy genit.kb masfel honapja vedlett le, a nemet nem tudom megallapitani!erre volnek kivancsi.14-15 cm labfesz 6-7cm koruli test.es a vedles utan 3-4 hettel elkezdett ilyen furcsa tevekenyseget csinalni ,az elso ket par labat neha ilyen dobolasszeruenmozgatja neha:S
nem tudom mi tevo legyek.....van rola fotom, a levedlett borerol is csak kicsit homalyos. ha esteleg tudna nekem valaki segiteni....megkoszonnem!akar msn-en tudok kepeket kuldeni rola!kopacsi.tamas@citromail.hu
lehet h adult nosti lenne?de ahhoz a meretei nem kicsik?:)adult him tuti nem mert nincs meg a bokszkesztyu as a sarkantyu sem.mar sok dolognak utana neztem.de nem talatam meg a pontos valaszt!
egy url youtube:hasonlo mozgast vegez mint az a nosti a video elejen(http://www.youtube.com/watch?v=ShJ1VI0D2SU)
udvozletem.es elore is koszonom!
Tamás |
szia!
ezt irhattad volna nyugodtan a geniculata-s topicba, de hogy segitsek is:
a nöstények ritkán szoktak dobolni ha nincs him a közelben,de volt már rá példa (itt a forumon is bemutatva) hogy bizonyos ingerek (pl hang:zene) kiválthatja
hogy mikor adul egy állat nem attol függ hány cm vagy hány vedléses,hanem mikor hajlandó párzani _________________ Auribus frequentius, quam lingua utere |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mexx3 Újonc

|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 12:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
nem regen kezdtem pokokkal foglalkozni, es nemregen vettem egy genit.kb masfel honapja vedlett le, a nemet nem tudom megallapitani!erre volnek kivancsi.14-15 cm labfesz 6-7cm koruli test.es a vedles utan 3-4 hettel elkezdett ilyen furcsa tevekenyseget csinalni ,az elso ket par labat neha ilyen dobolasszeruenmozgatja neha:S
nem tudom mi tevo legyek.....van rola fotom, a levedlett borerol is csak kicsit homalyos. ha esteleg tudna nekem valaki segiteni....megkoszonnem!akar msn-en tudok kepeket kuldeni rola!kopacsi.tamas@citromail.hu
lehet h adult nosti lenne?de ahhoz a meretei nem kicsik?:)adult him tuti nem mert nincs meg a bokszkesztyu as a sarkantyu sem.mar sok dolognak utana neztem.de nem talatam meg a pontos valaszt!
egy url youtube:hasonlo mozgast vegez mint az a nosti a video elejen(http://www.youtube.com/watch?v=ShJ1VI0D2SU)
Tamás |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mexx3 Újonc

|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 12:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Tamás |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
7Pszicho7 Tag

Csatlakozott: May 10, 2010 Hozzászólások: 144 Tartózkodási hely: Itthon
|
Elküldve: 2010 Szept. 07. Kedd., 08:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| sasdian írta: |
Sziasztok!
Az Aphonopelma anax nevü fajról szeretnék többet megtudni. Van egy 4-5 vedléses példányom. Egyszer egy rövid és tömör leírást kaptam róla, ezért tudom hogyan tartsam. Amennyit még tudok róla, hogy rettentö lassan fejlödik, de semmi mást. Ha valakinek van bámilyen tapasztalata ezzel a fajjal kapcsolatban az érdekelne...
(kerestem, hátha van már topic erröl a fajról, de nem találtam, ha mégis van akkor bocsi) |
Kicsit megkésve de....
Szerintem keress rá más Aphonopelma fajokra. Általában az azonos genus-ból való pókoknak a tartási körülénye megegyezik. Néz meg 1-2 Aphonopelma-t. _________________ No War! Buy Spider! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sasdian Látogató

Csatlakozott: Mar 21, 2010 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: Slagelse (Dánia)
|
Elküldve: 2010 Júl. 30. Pént., 13:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Az Aphonopelma anax nevü fajról szeretnék többet megtudni. Van egy 4-5 vedléses példányom. Egyszer egy rövid és tömör leírást kaptam róla, ezért tudom hogyan tartsam. Amennyit még tudok róla, hogy rettentö lassan fejlödik, de semmi mást. Ha valakinek van bámilyen tapasztalata ezzel a fajjal kapcsolatban az érdekelne...
(kerestem, hátha van már topic erröl a fajról, de nem találtam, ha mégis van akkor bocsi) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vartusmeister Tag

Csatlakozott: Feb 12, 2010 Hozzászólások: 171 Tartózkodási hely: Szeged-Zenta
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sickrat Újonc

|
Elküldve: 2010 Júl. 14. Szer., 01:20 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok! tudna valaki segíteni, hogy ez milyen pók?
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ontar Tag

|
Elküldve: 2010 Márc. 28. Vas., 22:00 Hozzászólás témája: |
|
|
| JEGBABY írta: |
deimos kösz:) mikor lesz legközelebb börze? raptor nem is én akarok hanem az öcsém.... fejébe vette mert h milyen menő  |
én a helyedben lebeszélném rola, ha azért akarja, mert az menő, azt az állat nagyon megszívhatja. _________________ "Nincs gonoszabb ember annál, aki előtte jó volt, ám most egy másik gonosz őt is gonosszá tette." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Puding Moderátor

Csatlakozott: Dec 24, 2006 Hozzászólások: 892 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2009 Dec. 31. Csüt., 16:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy-egy pók vedlése mindig több tényezőtől függ.
Ezen tényezők közül a 5 legalapvetőbb:
1. Milyen fajba tartozik?
2. Milyen hőmérsékleten van tartva?
3. Mennyit evett?
4. Mennyit ivott?
5. Milyen nemű?
1. A madárpókok között vannak gyorsabb, és lassúbb fejlődésű fajok. Ez utóbbiakat hiába tömöd, hiába fűtöd ezerrel, nem fognak "megtáltosodva" kirívó fejlődést felmutatni. (Ilyenek pl. a legtöbb Aphonopelma, néhány Grammostola, a Citharischius, de egy-egy Acanthoscurria is.) A geniculata egy kimondottan gyorsan, dinamikusan fejlődő állat, tehát ez esetedben kizárva.
2. A hőmérséklet bizony sok mindenre hat. Különösen egy változó testhőmérsékletű (poikilotermiás) állat esetében. A szükségesnél alacsonyabb hőmérséklet esetén lelassult életfolyamatok miatt, a táplálkozási hajlam is lanyhul, és minden életfolyamat (a sejtosztódás, és az új kutikula képzése is) lelassul. Ugyan akkor a túl magas hőmérséklet is okozhat hasonló gondokat. Ez esetben ugyan is az állat szenved (nem egy esetben az életéért küzd), így értelemszerűen megint nincs étvágya. A lényeg az, hogy a szélsőségek károsan befolyásolják a táplálékfelvételt, így pókunk se a megfelelő fehérjemennyiséget, se a megfelelő energiamennyiséget képtelen felhalmozni egy vedléshez.
3. Tulajdonképpen szervesen kapcsolható az előzőhöz... Amennyiben nincs elég "nafta" (fehérje, és szénhidrátmennyiség) a vedléshez, állatunk azt ameddig tudja, elhúzza. Végül vagy elpusztul, vagy a váz elöregedése miatt adott esetben levedlik minimális, a szokottnál többnyire lényegesen kisebb fejlődési produktummal.
4. Fontos!!! A vedléshez készülődő pók, az átlagosnál több folyadékot vesz magához. Erre több oka is van, melyek közül csak a 3 legfontosabb:
a., A két (régi és új) exuvium között létre kell jönnie egy vékony folyadékétegnek (ún. exuviális folyadék), melynek segedelmével az állat könnyen "kicsúszik" a régi bőréből.
b., A vedlés befejeztével elég folyadékkal kell az állatnak rendelkeznie, hogy kipumpálja az új vázát, annak megszilárdulása előtt.
c., A frissen vedlett állat napokig képtelen folyadék után nézni. Inni ugyan bírna (hiszen a korábbi téves elméletekkel szemben képes a folyadék felvételére a vedléséből is kiszívja a már említett exuviális folyadékot), ám az ha nem jön házhoz (pl. eső formájában), akkor a kiszáradás fenyegeti az állatot. Ennek tükrében, ha nincs eléggé "beszlopálva" pókunk, bizony húzza a vedlést, ameddig bírja.
Tehát ha a folyadékmennyiség hiányzik...
a., esetében az állat beleszorul a vedlésébe elpusztul
b., esetében az állat képtelen normálisan kipumpálni testét, és elnyomordik elpusztul
c., esetében az állat, az életfolyamataihoz (keringés, légzés) szükséges folyadék nélkül kiszáradva elpusztul
5. A legtöbb faj esetében (de nem mindegyik) a hím egyedek gyorsabb fejlődési ütemet diktálnak, aminek (a fajra kivetített) haszna abban rejlik, hogy a testvérek nem képesek (természetes körülmények között) a párzásra, ezzel is elkerülve a beltenyésztés (a hibás gének felhalmozódásának) kockázatát. Természetesen ez mesterséges körülmények között már erősen változhat, így a szexálás (jelen ismereteink szerint) nem alapozható a fejlődési ütemre.
Konklúziók...
Annak, hogy egy pók nem vedlik 1000, és egy oka lehet, és még többel lehetne megmagyarázni.
Ilyen kérdésekre nem lehet korrekt választ adni, nem hogy látatlanban, de még a körülmények, és az állat ismeretében se! Vannak még nem ismert tényezők, összefüggések melyeket nem lehet diagramban ábrázolni!
Skacok! Próbáljatok már a technokrata "így köll tartani" hozzáállástól elvonatkoztatni!
Nem elég ismerni az állat igényeit! Tudni kell azt is, miért ezek az igényei!
Nem csak kezelni, gondozni kell egy-egy pókot, hanem érteni is...
Tudni mit miért teszünk!
Tök jó, ha valaki vágja, xy (a négyzeten ) fajnak ennyi pára, ennyi meleg kell (mert olvasott, megjegyzett, megtanult dolgokat), de szart se ér, ha nem tudja mindezt megindokolni! Tessék egy kicsit átfogóbban, egy kicsit mélyrehatóbban megismerni őket!
Végszóként egy ősrégi madárpókos (hozzám hasonlóan nem taxonómus, nem biológus, nem zoológus stb.), Lissek Rezső nem pontosan idézett szavait méltatnám:
"Kicsit próbáljunk meg a pók fejével gondolkozni!"
Ezekkel a sorokkal szeretnék minden hozzám hasonló "hülyének" sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni!
Ja és Pit...
Nem, ez még nem a cikk...  _________________
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Bizsu Tag

Csatlakozott: Oct 24, 2009 Hozzászólások: 152 Tartózkodási hely: Komárom-Esztergom megye
|
Elküldve: 2009 Dec. 31. Csüt., 12:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| Jancsee írta: |
| Helo mindenkinek! Remelem itt kapok valaszt vegre! Van egy Acanthoscurria geniculata ami 8-9v lehet nem eszik regota, Aug 30. an vedlett utoljara. Nem tudjatok hogy kb milyen idokozonkent vedlik? Sehol nem talalok errol irast sajnos! KIcsit mar idegesit mi van vele . A 8-9v nem biztos mivel 3-4 volt mikor megkaptam! A boruket szamolva gondoltam hogy ennyi lehet! Most olyan 15cm-lehet! Lecci valaszoljatok! Kossz udv Jancsee! |
Üdv!
Az A. geni-nek van saját topikja; a "Fórum"-ban megtalálod és minden más infót is amire szükséged lehet. Esetleg kérj vedlési naplót, aki vezet ilyesmit biztos szívesen feltölti. Azt meg tuti kérni fogják tőled a moderátorok, hogy mutatkozz be. Mást nem tudok mondani, mert én is új vagyok a szakmába.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Jancsee Látogató

|
Elküldve: 2009 Dec. 31. Csüt., 11:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| Helo mindenkinek! Remelem itt kapok valaszt vegre! Van egy Acanthoscurria geniculata ami 8-9v lehet nem eszik regota, Aug 30. an vedlett utoljara. Nem tudjatok hogy kb milyen idokozonkent vedlik? Sehol nem talalok errol irast sajnos! KIcsit mar idegesit mi van vele . A 8-9v nem biztos mivel 3-4 volt mikor megkaptam! A boruket szamolva gondoltam hogy ennyi lehet! Most olyan 15cm-lehet! Lecci valaszoljatok! Kossz udv Jancsee! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roles Újonc

|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Taxi Moderátor

Csatlakozott: Jul 09, 2009 Hozzászólások: 413 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Andee18 Újonc

|
Elküldve: 2009 Dec. 25. Pént., 11:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok. Segítség kellene.. tegnap kaptam egy Lasiodora parahybana-t, 4 hónapos. és nem tudom hogy mennyi időnként vedlik..valaki mondja meg....  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csepelball Öreg Tag

Csatlakozott: Nov 11, 2007 Hozzászólások: 1411 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2009 Dec. 22. Kedd., 07:58 Hozzászólás témája: |
|
|
7000-8000ft körül lehet kapni növendékeket!(1-2-3v)
D _________________ www.macilacispiders.hu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ujjonc Tag

Csatlakozott: May 10, 2009 Hozzászólások: 181 Tartózkodási hely: érd
|
Elküldve: 2009 Dec. 22. Kedd., 00:40 Hozzászólás témája: |
|
|
:Dcsodaszép
belőle én is elfogadnék egy marékkal,nagyon szép kis pókica:D _________________ hogy-vagytok? minden rendben?
aha,szóval nem!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anarchist Stabil Tag

Csatlakozott: Nov 04, 2009 Hozzászólások: 383 Tartózkodási hely: Paks
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
LGM Öreg Tag

Csatlakozott: Aug 05, 2007 Hozzászólások: 1985 Tartózkodási hely: Budapest,Rákospalota
|
Elküldve: 2009 Dec. 08. Kedd., 10:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Ez elég érdekes téma, Krisztinek az én szaporultomból volt a problémás koloniája...
Nálam 3 ilyen kolonia élt vigan úgyanebből a szaporulatból gond nélkül. Nem tudom mi volt a különbség mjivel folyamatosan beszéltünk Krisztivel így tuti nem ő hibázot. Én sem tudom ezek után jó szível javasolni a csoportos tartást . _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hwesta Fanatikus Tag

|
Elküldve: 2009 Dec. 08. Kedd., 07:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Xcepter: Hallottam már ilyenről és próbálkozásról is. Nálam is volt egy kolónia de nem végződött túl szépen. Egy vedlésüktől együttartott versicolorok. 4en voltak és az lett a vége, h a többiek elfogyasztottak egyet... Pedig volt bent tücsök is... Szóval én azután inkább nem kísértettem a sorsot és szétdobozoltam őket.
Üdv. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Xcepter Lelkes újonc

|
Elküldve: 2009 Dec. 07. Hétf., 23:16 Hozzászólás témája: Avicularia |
|
|
Hali aki avis nagyon írjon már valami véleményt !
Avi-k eggyüttartva létezik ilyen ??
Aki halott látott ilyet örömmel fogadom a levelét ! THX
Szebb jövőt ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Prinyo Rendszeres látogató

Csatlakozott: Oct 23, 2009 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Kaposvár
|
Elküldve: 2009 Dec. 07. Hétf., 20:32 Hozzászólás témája: |
|
|
PYt26!
paraspidernek igaza van. Még ha nem is veszi fel a pók a támadó/védekező testtartást, és csak a szőrét rugdossa, akkor tényleg nem egy nyugodt lélek. Az is az idegesség jele. Várj még a kézhez szoktatással és nevelj fel még pár pókot, hogy ezt a lépést megtedd. Bár mint mások is én sem javaslom. Sok pók megfordult a kezeim között, és én is "kézhez szoktattam" egy kettőt, de hanyagoltam, mert amennyire az nekem jó hogy kiveszem és pl a kezemre teszem, az az állatnak nem biztos hogy tetszik. Egy kisebb huzat, egy kilégzés az orrodon vagy a szádon, és apók már ugrik is le a kezedről, jobbik esetben az ágyra, rosszabbik esetben a padlóra, minimum 120 cm-ről és az neki nem egészséges. Kireped a potroha, stb.. És vehetsz egy újat. Inkább neveld fel és biztosítsd neki a megfelelő környezetet és élelmet, meg persze életet.  _________________ Prinyo
My Giant Spidda': http://picasaweb.google.hu/prinyo13 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
paraspider Fanatikus Tag

Csatlakozott: May 28, 2009 Hozzászólások: 750 Tartózkodási hely: Bicske
|
Elküldve: 2009 Nov. 28. Szomb., 18:24 Hozzászólás témája: |
|
|
| PYt26 írta: |
Üdvözlök mindenkit!
A nevem Peti és megvettem életem első pókját.
Ő egy B.Albopilosum!
Túl van az ötödik vedlésen és már most elég gyönyörű.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi módon szoktathatom a kezeimhez a drágát?
Nem zaklatni szeretném csak jobb szeretném ha nem félne tőlem.
Nem veszi fel a támadó pózt csak néha bomzázni kezd.
De igazából nyugodt lélek.
Kérlek segítsetek.Ötlet,tapasztalat,jótanács - mind jöhet.
Köszönöm mindenkinek aki segít nekem!
Minden jót! |
szia
elöször is az hogy 1 pókot kézhez szoktatni eléggé furcsa gondolj csak bele ez nem vmi macska vagy kutya.!!
másodszor az hogy ha egy pók bombázza a szőrét akkor nem épp tetszik neki valami.
Én javaslom hogy a kézhez szoktatást inkább mellőzd a te és pókod érdekébe. _________________ Üdv:paraspider
"Ne akarjál lenni egy Arachnida ikon mert észre sem veszed és kifesti a fejedet a Nikon"
http://picasaweb.google.com/paraspider
http://www.youtube.com/user/paraspider1 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PYt26 Újonc

Csatlakozott: Nov 18, 2008 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Ózd
|
Elküldve: 2009 Nov. 28. Szomb., 18:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdvözlök mindenkit!
A nevem Peti és megvettem életem első pókját.
Ő egy B.Albopilosum!
Túl van az ötödik vedlésen és már most elég gyönyörű.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi módon szoktathatom a kezeimhez a drágát?
Nem zaklatni szeretném csak jobb szeretném ha nem félne tőlem.
Nem veszi fel a támadó pózt csak néha bomzázni kezd.
De igazából nyugodt lélek.
Kérlek segítsetek.Ötlet,tapasztalat,jótanács - mind jöhet.
Köszönöm mindenkinek aki segít nekem!
Minden jót!
Üdvözlünk az oldalon!
Kérünk mutatkozz be az alábbi topicban, ez nálunk szinte kötelező :)
http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9
üdv. Gabesz _________________ PYt26 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Daccsika Tag

|
Elküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:42 Hozzászólás témája: |
|
|
ok! már nézegetem, pont azt akartam írni még kritériumnak, hogy szép szines legyen mint a versicolor pl! de ez így pont jó! mostmár tudom, h a börzén mit fogok venni!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pit Adminisztrátor

Csatlakozott: Sep 21, 2006 Hozzászólások: 3412 Tartózkodási hely: Vál
|
Elküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:31 Hozzászólás témája: |
|
|
| hawk írta: |
| Daccsika írta: |
| helló! tudnátok ajánlani nekem egy olyan gyönyörűséget, amely talajlakó, és sokat sző! ja és "kezdő" pók tehát, nem olyan igényes! köszi!!! |
szia!
a Chromatopelma cyaneopubescens a te állatod  |
Osztom!
Ráadásul szép is, és kiskorától adulásig, nem kis színváltozáson megy át... _________________ Ha új vagy itt, először nézz be IDE ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hawk Fanatikus Tag

Csatlakozott: Jun 10, 2009 Hozzászólások: 850 Tartózkodási hely: Nógrád-megye
|
Elküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| Daccsika írta: |
| helló! tudnátok ajánlani nekem egy olyan gyönyörűséget, amely talajlakó, és sokat sző! ja és "kezdő" pók tehát, nem olyan igényes! köszi!!! |
szia!
a Chromatopelma cyaneopubescens a te állatod  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Daccsika Tag

|
Elküldve: 2009 Nov. 16. Hétf., 23:09 Hozzászólás témája: |
|
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Morana Lelkes újonc

Csatlakozott: Feb 04, 2009 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Borsod megye
|
Elküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 18:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm a segítséget, szerintem ez lesz az, ez a Pandinus cavimanus.
szerk.
kratosz!
a fajnevet mindig kis betűvel kezdd!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kratosz Adminisztrátor

Csatlakozott: Oct 13, 2007 Hozzászólások: 2081 Tartózkodási hely: sárisáp
|
Elküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 18:13 Hozzászólás témája: |
|
|
| Morana írta: |
Sziasztok!
Nekem elvileg van egy vörös ollójú skorpióm, de nem tudom a latin nevét, így neten nem találok róla semmit. Kinézetre nekem olyan, mint egy császár skorpió, és a tartás is hasonló..elvileg. De már hónapok óta nagyon dagi, és nem akar vedleni...
Kérem, valaki írjon róla valamit. |
szia!
elmehetnénk a találgatásokkal nagyon sokáig.
adok egy linket ahol mazsolázhatsz a képek között.
azért ha megtalálod, oszd meg velünk hogy milyen skoreszed van?
no akkor a link:
http://www.ntnu.no/ub/scorpion-files/gallery.php _________________
"Szánalmas ország ez, egy balkáni söpredék,
Elbaszott nemzet ez, egy európai maradék." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
boloka Látogató

Csatlakozott: Nov 14, 2008 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Pátka,Fejér megye
|
Elküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 18:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nekem elvileg van egy vörös ollójú skorpióm, de nem tudom a latin nevét, így neten nem találok róla semmit. Kinézetre nekem olyan, mint egy császár skorpió, és a tartás is hasonló..elvileg. De már hónapok óta nagyon dagi, és nem akar vedleni...
Szia.
Esetleg nem egy Pandinus cavimanus?Nekem is ilyen hímem van.
Tanzániai óriásskorpiónak vagy vörösóllójú skorpiónak hívják.
Kinézetre tényleg olyan mint egy császárskorpió,majdnem.
A vedlést pedig nem lehet siettetni,hagyd majd megoldja.
Ha a császárskorpiórol találtál leirást akkor az megfelel neki is.
Remélem segítettem
Minden jót
Misi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Morana Lelkes újonc

|
Elküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 17:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Jó, csakhogy nagyon ritkán fórumozok, és gőzöm sincs hogyan kell képet feltenni ide...
Ha valaki tud így segíteni, megköszönöm, ha nem, akkor sajnos így jártam. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ujjonc Tag

Csatlakozott: May 10, 2009 Hozzászólások: 181 Tartózkodási hely: érd
|
Elküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 16:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
én nem értek hozzá de sztem kép nélkül a hozzá értők sem tudnak neked segíteni
könnyítenél a dolgukon ha feldobnál egy képet is róla....
na hajrá.. _________________ hogy-vagytok? minden rendben?
aha,szóval nem!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Morana Lelkes újonc

|
Elküldve: 2009 Nov. 07. Szomb., 15:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Raptor Gyakori látogató

|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Taxi Moderátor

|
Elküldve: 2009 Nov. 02. Hétf., 19:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi a válaszokat |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csepelball Öreg Tag

Csatlakozott: Nov 11, 2007 Hozzászólások: 1411 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2009 Nov. 02. Hétf., 17:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Eucratoscelus pachypus a faj neve ha jól látom képről
Kb 4centis testet irnak neki és azt,hogy áskálódós fajta,ajánlott több/mélyebb földa terkójába.
Sub körüli nőstény ára: 5-6000ft
üdv. Dudu _________________ www.macilacispiders.hu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Taxi Moderátor

|
Elküldve: 2009 Nov. 02. Hétf., 17:18 Hozzászólás témája: |
|
|
| Taxi írta: |
Iridopelma seladonium...róla mit lehet tudni? Magyarországon van egyáltalán esély beszerezni? |
Továbbra is nagyon érdekelne ha valaki ismeri a fajt.
Megtoldanám még egy képpel, a Terraristik.com-on futottam bele:
Róla sajnos fogalmam sincs. Milyen pók? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Taxi Moderátor

|
Elküldve: 2009 Okt. 30. Pént., 00:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| Aranagaben írta: |
| Iridopelma seladonium...róla mit lehet tudni? Magyarországon van egyáltalán esély beszerezni? |
Hát taxi ez a pók valami gyönyörűség, a kép láttán vettem a bátorságot keresni felnőtt példányról képet csak pár képet sikerült találnom eszméletlen. És mivel elég ritka eléggé el kezdett érdékelni!
Üdv:Gábor   |
Szerintem is nagyon szép...de valószínűleg ez a beszerezhetetlen kategória. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Aranagaben Tag

Csatlakozott: Jul 08, 2009 Hozzászólások: 177 Tartózkodási hely: Veszprém
|
Elküldve: 2009 Okt. 28. Szer., 22:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| Iridopelma seladonium...róla mit lehet tudni? Magyarországon van egyáltalán esély beszerezni? |
Hát taxi ez a pók valami gyönyörűség, a kép láttán vettem a bátorságot keresni felnőtt példányról képet csak pár képet sikerült találnom eszméletlen. És mivel elég ritka eléggé el kezdett érdékelni!
Üdv:Gábor   |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mario88 Látogató

Csatlakozott: Jul 21, 2009 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: Bp.
|
Elküldve: 2009 Okt. 28. Szer., 10:49 Hozzászólás témája: |
|
|
szia Taxi!sokat nem tudok az állatról de nagyon nehéz beszerezni ha jo az infóm!
Azért sok sikert! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Taxi Moderátor

|
Elküldve: 2009 Okt. 28. Szer., 10:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Iridopelma seladonium...róla mit lehet tudni? Magyarországon van egyáltalán esély beszerezni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Taxi Moderátor

|
Elküldve: 2009 Okt. 27. Kedd., 22:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| sasaspider írta: |
Az tuti h szép meg minden de az ára elég borsos
Én nem merném őket együtt tartani csak félteném őket... |
Nálam van együtt 2 H. incei...soha nem bántják egymást, sokszor láttam közvetlenül egymás mellett őket de semmi. Ebből kiindulva ha náluk működik akkor én a balfourit sem félteném, elvileg a természetben is gyakran megesik velük, hogy együtt élnek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sasa Stabil Tag

Csatlakozott: Jul 13, 2009 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Elküldve: 2009 Okt. 27. Kedd., 22:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| mario88 írta: |
sziasztok!szeretném a segitségeteket kérni,a következö állat amit szeretnék begyűjteni az egy M.balfori és szeretném megtudni mi a legmegfelelőbb számára!utánna olvasgattam már de javasolták hogy beszéljek olyan emberrel aki tart ilyen állatot!Tehát akinek van és akinél jol érzi magát az állat és megosztaná velem a tapasztalatait azt megköszönném nagyon!!!
Üdv :Mario88 |
Szia Mario!
Itt van LGM leírása a fajról:
http://www.arachnida.hu/theraphosidae/?faj=m.balfouri
Tegnap láttam először balfourit(1v-eset). Van egyik haveromnak 4 pici. Abból hármat együtt tart, ugyanis ha kokontesókat kis koruktól összerakod akkor egy terkóban is tarthatod őket.
Ezen kívül még annyit tudok róla mondani, hogy nekem is nagyon tetszik
Taxi |
Az tuti h szép meg minden de az ára elég borsos
Én nem merném őket együtt tartani csak félteném őket... _________________ What is this? O.o |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Taxi Moderátor

|
Elküldve: 2009 Okt. 27. Kedd., 21:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| mario88 írta: |
sziasztok!szeretném a segitségeteket kérni,a következö állat amit szeretnék begyűjteni az egy M.balfori és szeretném megtudni mi a legmegfelelőbb számára!utánna olvasgattam már de javasolták hogy beszéljek olyan emberrel aki tart ilyen állatot!Tehát akinek van és akinél jol érzi magát az állat és megosztaná velem a tapasztalatait azt megköszönném nagyon!!!
Üdv :Mario88 |
Szia Mario!
Itt van LGM leírása a fajról:
http://www.arachnida.hu/theraphosidae/?faj=m.balfouri
Tegnap láttam először balfourit(1v-eset). Van egyik haveromnak 4 pici. Abból hármat együtt tart, ugyanis ha kokontesókat kis koruktól összerakod akkor egy terkóban is tarthatod őket.
Ezen kívül még annyit tudok róla mondani, hogy nekem is nagyon tetszik
Taxi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|