Nem magával a rendezkedésével van gondom,az szerintem is normális... Inkább ezt a 6 centi magas fonal-föld "építményt" nem tudom hova tenni magamban, ami percről percre magasabb lesz. Elvileg talajlakó,nem toronylakó. :lol: És ha így haladunk,lassan eléri a "terkó" tetejét... Ami azért nem lenne szerencsés . Lebontani nem akarom, csak érdekelne,hogy ez gyakori dolog e, vagy én rontottam el valamit,és arra reagál így.
Szia Hellgirl!
Ne aggódj nem egyedi eset amit a pókodnál látsz az enyém is szintén ilyen építményeket hozott létre. Kb. kéthetente látom de akkor is csak az első két pár lába lóg ki a "torony" bejáratból és amint a közelében mozgást észlel uccu neki már el is tűnt. A tücskök meg csak fogynak.Eszik,építkezik teljesen pozitív!
Üdv! attis
Nem magával a rendezkedésével van gondom,az szerintem is normális... Inkább ezt a 6 centi magas fonal-föld "építményt" nem tudom hova tenni magamban, ami percről percre magasabb lesz. Elvileg talajlakó,nem toronylakó. És ha így haladunk,lassan eléri a "terkó" tetejét... Ami azért nem lenne szerencsés . Lebontani nem akarom, csak érdekelne,hogy ez gyakori dolog e, vagy én rontottam el valamit,és arra reagál így.
Lenne 1 kérdésem. A 3 vedléses lividumom nekiállt építkezni....
Normális dolog ez? A műanyag dobozt ő tolta oda.Először elfogadta az üreget,amit csináltam neki, utána odavonszolta a dobozt, a tetejéig beszőtte, majd nekiállt a földet ráhordani bentről,és most megint szövi a hálót fölfelé.... Az evéssel nincs baja,2-3 naponta azonnal rámegy a tücsökre. Alul a föld kb 5-6 centi vastag, a "torony" pedig másik 6 centi, és még nem végzett vele... o.O
Szia.
Persze,normális dolog,hogy rendezkedik.
Ha már nem tetszik a szobád,te is áttrendezed _________________ Üdv:Feki
http://picasaweb.google.hu/fekiati
Lenne 1 kérdésem. A 3 vedléses lividumom nekiállt építkezni....
Normális dolog ez? A műanyag dobozt ő tolta oda.Először elfogadta az üreget,amit csináltam neki, utána odavonszolta a dobozt, a tetejéig beszőtte, majd nekiállt a földet ráhordani bentről,és most megint szövi a hálót fölfelé.... Az evéssel nincs baja,2-3 naponta azonnal rámegy a tücsökre. Alul a föld kb 5-6 centi vastag, a "torony" pedig másik 6 centi, és még nem végzett vele... o.O
ja a lividum,akárcsak a C. crawshayi, H.hercules, H.gigas ( az ismertebbek a hobbiban,de mgé ezenkivül mennyi sok....) mind üreg és nem talajlakó
bocs az okoskodásért, nem offolni akarok kezdöként meg nem is oltogatni, az irományom is csak vélemény,kéretik nem tényként kezelni
A "talajlakó" szó szerintem ugyanúgy fedi a főként a talaj felszínén élő, mint a tárnázó életmódú, üreglakó állatokat. Ezt a talajlakó-üreglakó megkülönböztetést elsősorban a hobbiban használják, de ha azt mondod a Haplopelma lividum fajra, hogy talajlakó, szerintem nem mondasz hülyeséget... persze hozzá lehet tenni, hogy üreget ás magának, tárnázó életmódot folytat stb. Gondolj bele, van olyan madárpókfaj (Pachistopelma rufonigrum), ami a természetes élőhelyén csak broméliákon él, és van olyan, ami meg jóval magasabb szinten a fákon, még se tesznek/teszünk közte különbséget, ugyanúgy fánlakónak hívjuk mindkettőt. Amúgy meg találtak már Mexikóban függőleges tárnában Brachypelma smithi-t.
Üdv,
Z.
Igazat adok Zolinak, az életmód szerint (ahogy én tudom) 2 féle csoport létezik:
Talajlakók csoportja
és
Fánlakók csoportja
Ezeket sorolja még 1-1 külön részre a hobbizsargon:
A talajlakók és üreglakók vagy tárnázó fajok
és
Fánlakók vagy bokorlakók
Életmód szerint azonban csak a 2 felső csoport van tudományosabb körökben megnevezve.
ja a lividum,akárcsak a C. crawshayi, H.hercules, H.gigas ( az ismertebbek a hobbiban,de mgé ezenkivül mennyi sok....) mind üreg és nem talajlakó
bocs az okoskodásért, nem offolni akarok kezdöként meg nem is oltogatni, az irományom is csak vélemény,kéretik nem tényként kezelni
A "talajlakó" szó szerintem ugyanúgy fedi a főként a talaj felszínén élő, mint a tárnázó életmódú, üreglakó állatokat. Ezt a talajlakó-üreglakó megkülönböztetést elsősorban a hobbiban használják, de ha azt mondod a Haplopelma lividum fajra, hogy talajlakó, szerintem nem mondasz hülyeséget... persze hozzá lehet tenni, hogy üreget ás magának, tárnázó életmódot folytat stb. Gondolj bele, van olyan madárpókfaj (Pachistopelma rufonigrum), ami a természetes élőhelyén csak broméliákon él, és van olyan, ami meg jóval magasabb szinten a fákon, még se tesznek/teszünk közte különbséget, ugyanúgy fánlakónak hívjuk mindkettőt. Amúgy meg találtak már Mexikóban függőleges tárnában Brachypelma smithi-t.
Ezt nem értem! Nem volt hajlandó ásni (2 vedléses lividum), hiába csináltam neki egy lyukat a földbe. Napfényen csak körbe-körbe mászkált. Betettem a szekrénybe, ahol tök sötét van, és most meg szőtt egy hálót magának, de üregnek semmi nyoma. Ha kiveszem fényre, azt sem tudja, merre meneküljön. Valami ötelt, h mivel lehet rábírni üregásásra?
Hát én még nemvok annyira nagy pókos de szentem ha akar csinál magának
lyukat! pl. az én P. ornatám fán lakó pók és mégis üreget csinált magának.
nekem is van több talajlakó pókom ami csak hálót ( vagy még aztse csinált)
de megvan lyuk nélkül. Hát figy szentem ha akar úgyis csinál! (javítsatok ki ha vmiben tévedek!)
jah és ne tedd se nagyon napos se nagyon sötét helyre a napfényt nemigazán csípik rakd oan helyre ahol neméri közvetlen napfény!
sziasztok!
Elöbb utóbb ásni fog majd,én a helyedben inkább örülnék hogy eddig nem akart egyébként milyen talaj van bent neki?
xszasa:
arboreális életmódú pókoknál is elöfordul hogy a talajt is használják, pl Psalmopoeus-ok gyakran a fél terko talaját felhordják a hálojukba, ill vannak más fajok (nem egy génuszban) melyek életük korai szakaszában inkább üreglakók módjára élnek,pl Lapropelma v. ha jol emlékszem,bár nekem még nem volt.
Kókuszrostot ajánlottak, hát azt tettem alá. Gondolkodtam h úgynevezett novobaltot kellene megpróbálni, de végül elvetettem. A novobalt valami kéregből előállított darált cucc, nincsenek benne olyan hosszú szálak, mint a kókuszrostban, könnyű, laza szerkezetű, és sok vizet magában tud tartani. Mi egyébként tápkockába használjuk.
Ezt nem értem! Nem volt hajlandó ásni (2 vedléses lividum), hiába csináltam neki egy lyukat a földbe. Napfényen csak körbe-körbe mászkált. Betettem a szekrénybe, ahol tök sötét van, és most meg szőtt egy hálót magának, de üregnek semmi nyoma. Ha kiveszem fényre, azt sem tudja, merre meneküljön. Valami ötelt, h mivel lehet rábírni üregásásra?
de megvan lyuk nélkül. Hát figy szentem ha akar úgyis csinál! (javítsatok ki ha vmiben tévedek!)
jah és ne tedd se nagyon napos se nagyon sötét helyre a napfényt nemigazán csípik rakd oan helyre ahol neméri közvetlen napfény!
sziasztok!
Elöbb utóbb ásni fog majd,én a helyedben inkább örülnék hogy eddig nem akart egyébként milyen talaj van bent neki?
xszasa:
arboreális életmódú pókoknál is elöfordul hogy a talajt is használják, pl Psalmopoeus-ok gyakran a fél terko talaját felhordják a hálojukba, ill vannak fajok melyek életük korai szakaszában inkább üreglakók módjára élnek,pl Lapropelma v. ha jol emlékszem,bár nekem még nem volt.
okés am én az ornatát csak példának hoztam fel! h sokszor főleg kicsikorukban furcsán viselkednek! csak azért mondtam h nem baj h nem ás nekem aminek nem kellene azis ás 1 szóval nem csak nálatörténnek furcsa dolgok _________________ Egyszer használt bontatlan ejtőernyő eladó!!!
sziasztok!
xszasa:
arboreális életmódú pókoknál is elöfordul hogy a talajt is használják, pl Psalmopoeus-ok gyakran a fél terko talaját felhordják a hálojukba, ill vannak más fajok (nem egy génuszban) melyek életük korai szakaszában inkább üreglakók módjára élnek,pl Lapropelma v. ha jol emlékszem,bár nekem még nem volt.
Legutóbb hawk szerkesztette (2009 Júl. 03. Pént., 07:19), összesen 1 alkalommal
jah és ne tedd se nagyon napos se nagyon sötét helyre a napfényt nemigazán csípik rakd oan helyre ahol neméri közvetlen napfény! _________________ Egyszer használt bontatlan ejtőernyő eladó!!!
Sziasztok!
Olvastam pár helyen, hogy elvan 4-6cm-s talajon is!
Én eddig úgy tudtam, hogy ez üreglakó, vagy nem?
Szia!
3db sexált állatod van ebből a fajból (az állomány listádon) , talán nem a legalapabb kérdéseket kellene feltenned.... (vagy olyan fajlistát kellene irni amiket tényleg tartasz is :S ?)
Igen, de én nem szoktam nagyon olvasgatni a pókokról, nálam jó mély üreget ásnak,ástak és azért merült fel bennem a kérdés, hogy lehet hogy rosszul tartom és nem kell neki mély talaj!
Hali.
Ezeket az állatokat te nevelted fel,vagy sexalva vetted?
Tudnék válogatni belőle!
Tartottam én is a sajátomat 4-5cm-s talajon, bújkálóval, de nem jött be neki. Egésznap csak a terkó egyik felső sarkában gubbasztott, enni is ritkán evett.
Kb 2-3hetet volt így, azóta megcsináltam "rendesen" 20x30as terkó, kb 18-20cm vastag talaj, amibe jól érzi magát, eszik, iszik stb. Ebből is gondolom hogy nem jó a leírtaktól eltérően tartani.
De ez csak a saját véleményem.
Sziasztok!
Szia!
3db sexált állatod van ebből a fajból (az állomány listádon) , talán nem a legalapabb kérdéseket kellene feltenned.... (vagy olyan fajlistát kellene irni amiket tényleg tartasz is :S ?)
Igen, de én nem szoktam nagyon olvasgatni a pókokról, nálam jó mély üreget ásnak,ástak és azért merült fel bennem a kérdés, hogy lehet hogy rosszul tartom és nem kell neki mély talaj! _________________ Never been fake cause all the girls love official
Sziasztok!
Szia!
3db sexált állatod van ebből a fajból (az állomány listádon) , talán nem a legalapabb kérdéseket kellene feltenned.... (vagy olyan fajlistát kellene irni amiket tényleg tartasz is :S ?) _________________
Sziasztok!
Én eddig úgy tudtam, hogy ez üreglakó, vagy nem? _________________ Never been fake cause all the girls love official
Én is költöztetni szándékozom Ásókát. A kérdés, az, h a kókuszrostot épp csak egy picit nedvesítettem meg, és nem tömörítettem meg, csak minimálisan. Tud ebbe ásni? Illetve érdemes vmi lyukat fúrni előre neki a földbe, vagy csinál magának?
Szia!
Én úgy csináltam h ugye kell víz a kókuszrostra h megdagadjon... kinyomtam belőle kézzel amennyire tudtam és megtöltöttem vele a terkót.megtömködtem,de lyukat nem fúrtam neki...mikor beletettem az állatkát,kicsit fura volt neki,de két nap alatt leért az aljára
remélem segítettem!
Üdv!
Én is költöztetni szándékozom Ásókát. A kérdés, az, h a kókuszrostot épp csak egy picit nedvesítettem meg, és nem tömörítettem meg, csak minimálisan. Tud ebbe ásni? Illetve érdemes vmi lyukat fúrni előre neki a földbe, vagy csinál magának?
Szia!
Én úgy csináltam h ugye kell víz a kókuszrostra h megdagadjon... kinyomtam belőle kézzel amennyire tudtam és megtöltöttem vele a terkót.megtömködtem,de lyukat nem fúrtam neki...mikor beletettem az állatkát,kicsit fura volt neki,de két nap alatt leért az aljára
remélem segítettem!
Üdv!
enyhén nedves kókuszrostot tettem alá kb 16 cm vastagon.a pókom 5-6 cm körül mozog...szerintetek jól érezheti az új lakosztályában magát? vagy esetleg valamit nem jól csináltam...
várom tanácsaitokat!
Üdv:Roland
Üdv!
Tapasztalatom szerint, nem tudsz olyan mély talajt tenni neki, aminek ne ásna le az aljáig A kövirózsát több szempontból sem ajánlom, de főként mert valószínűleg mikor kitágítja a bejáratát úgy is leszövi, másrészt a melegnek és a párának köszönhetően csúnyán "megnyúlik" majd!
A kövirózsás dolgot tapasztaltam már... de van itthon annyi mint állat... úgyhogy ha túlságosan megcsunyul,akkor rózsacsere...
köszi a tanácsokat suicide!
Üdv!
enyhén nedves kókuszrostot tettem alá kb 16 cm vastagon.a pókom 5-6 cm körül mozog...szerintetek jól érezheti az új lakosztályában magát? vagy esetleg valamit nem jól csináltam...
várom tanácsaitokat!
Üdv:Roland
Üdv!
Tapasztalatom szerint, nem tudsz olyan mély talajt tenni neki, aminek ne ásna le az aljáig A kövirózsát több szempontból sem ajánlom, de főként mert valószínűleg mikor kitágítja a bejáratát úgy is leszövi, másrészt a melegnek és a párának köszönhetően csúnyán "megnyúlik" majd! _________________ buthidae
várom tanácsaitokat!
Barátnőmtől kaptam 1 éve egy lividumot! 7végére magára hagytam, most jöttem vissza és azt látom h levedlett, de a jobb oldali lábait nem láttam! Aztán észrevettem, h maga alá van húzva az első 2 és elég görbék/csonkák, a 3. leszakadt és a 4. is félig le van szakadva de még a vedlésben van! Ati tanácsára körbelocsoltam meleg vízzel hátha sikerül neki kihúzni de nemsok esélyt látok rá! Kérlek titeket mondjatok el érte egy imát, h túlélje és ha csonkán is de tudjon élni!!! Fontos nekem...
A szobában 27-30°C van és izomból párásítottam neki, mert már készültünk a vedlésre! Ahogy a szitut látom hason kezdett el vedleni....
Köszi, mostmár nyugodtan és türelmesen várom a végeredményt!
Sajna képet még nem tudtam mikor megvettem nem csináltam most meg szinte nem is látom.
Ha egyszer előbujik megprobálom lekapni.
Ja,és neki naposegeret vagy kifejlett egeret adhatok, elfogadják általában vagy csak a rovarok?
Üdv. Boss
Saját tapasztalat, lividum vs egér! Megkapta a szopós egeret, majd levitte a kb 30 cm mély járatába, üregébe. Hát... ne tudd meg milyen szag terjengett 2 nap múlva a lakásban!!! Arra ugye esély nem volt hogy kivegyem a maradékot, így maradt a kiöntéses módszer! Én azóta üreglakóknak nem adok egeret!
Az én lividumom kb 1.5honapja leszőtte az ürege kijáratát és a csotik után sem érdeklődik.
1.5honapja vettem és azota igy elbujt. Vedléshez készülődik??? Vagy csak az uj otthona miatt viselkedik igy???
Vedlésszámot nem tudok de a testmérete 5.5cm, ha ledobja ezt a rucit akkor lehet hogy beadul???
Előre is köszi.
Teljesen normális, van, hogy több hónapig nem eszik...
Vagy diétázik, vagy vedleni fog.
Igen, ekkora testméret után simán lehet, hogy adult.
Képet tudsz róla? _________________ Ha új vagy itt, először nézz be IDE !
Az én lividumom kb 1.5honapja leszőtte az ürege kijáratát és a csotik után sem érdeklődik.
1.5honapja vettem és azota igy elbujt. Vedléshez készülődik??? Vagy csak az uj otthona miatt viselkedik igy???
Vedlésszámot nem tudok de a testmérete 5.5cm, ha ledobja ezt a rucit akkor lehet hogy beadul???
Szia benzin
Köszönöm szépen a válaszodat majd összehasonlítom őket mert a lividum még nem jött ki teljesen a lyukból ,csak annyira hogy lássam új szineit de akkor összehasonlítom őket és utánna nyilatkozok meg persze természetesen tömöm
Köszi mégegyszer
Üdv:Albert
Szerintem inkább subadult lesz. Ha viszont kb akkora,mint a dyscolus amit küldtem, akkor lehet adult. Mindenesetre, ha pároztatásra szánod, akkor várj még egy darabig és etetsd a kiscsajt, mert ők is elég mohók és hajlamosak a hímet inkább kajának nézni, semmint szexpartnernek.
Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy most vettem észre hogy a lividumom levedlett
és vgül az lenne a kérdés hogy szerintetek adult-e vagy csak sub úgy hogy vedlés előtt pont 10 cm volt most még nem tudtam megmérni mert nem jön ki a járatból
várom a válaszokat,feltételezéseket
üdv:Albert
..Üdv...most jutottam egy 1 v.es példányhoz..ROMMEL - nek kereszteltem...tud valaki esetleg egy vedlésnaplót publikálni nekem??...
előre is thx.... _________________ ...Sokáig Éljen MEGATRON...
Sziasztok!
Ma költöztettem át a lividumot
Nagyon szép kis dög vedlés után van,most kereken 10 cm lett
Nem tudom ki hogy van vele, de most lehet kapok egy kis lehurrogást
De én csak 15 cm körüli kókuszt tettem be neki az előző helyén is csak addig ásott pedig volt neki több is Különben az volt az igazi ok a költöztetéshez hogy az előző helye nem szellőzött rendesen és tele volt muslincával vagy nem tudom mi az
Na szóval egy kép róla az új helyén
Üdv:Albert
Csatlakozott: Mar 17, 2008 Hozzászólások: 807 Tartózkodási hely: Szombathely
Elküldve: 2008 Dec. 23. Kedd., 08:47 Hozzászólás témája: ritka
egy ritka pillanat..előbújt...kajára várva...gondolom
gyosna lekaptam ismét(hajnali 4 )
_________________ spidermoda Only God can judge me!
www.gportal.hu/portal/moby
Kösz a tanácsokat és szerintem úgy is fogom tartani ahogy mondod mivel inkább érezze jól magát...
azt se bánom ha ritkán fogom látni, viszont ha előjön akkor egy élményben lesz részem mikor látom hogy milyen szép...
csak általánosságban kérdezem hogy a jól evő pókok közé tartozik?
Nekem mind a három jól evett. Az adult nőstényre sincs panaszom.
Azzal kapcsolatban, hogy mennyit vannak szem előtt kicsit vitáznék. Mint általában az üreglakók a lividum is el szokott tűnni jó időre. Viszont én annyiban pontosítanék, hogy ez az adult nőstényekre jellemző igazán. Ha vedleni készül vagy egyszerűen csak tele lett kajáltatva, akkor tényleg szerencse kell, hogy meglássuk. Egyébként ilyenkor sem kell aggódni, mert ha elő nem is jön, de az üreg bejáratát időnként kinyitja majd újra beszövi. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Vedlés után amikor már éhes az asszonyság, akkor sokat ücsörög a bejáratnál. Ilyenkor sokat lehet benne gyönyörködni. A zabálós időszakban és néha egy szalmaszállal megpiszkálom a hálóját és kicsalom úgy hogy teljes nagyságban lássam. Aztán persze kiengesztelem egy finom csótánnyal.
A növendék lividumoknál más a helyzet. Gyorsan növő pók, így nem tűnik el sok időre vedleni. Nálam sokat esznek így sokszor láttam őket elől. Szóval én nem aggódnék, hogy nem láthatók. És természetesen csak azt tudom mondani, hogy minél vastagabb talajréteg legyen!!! Én fél literes tejfölös pohárban nevelem a pár vedléses üreglakóimat. A C. fimriatusaimnak is jó mély üregük van +hálótenger, mégis elöl vannak. Ha nem éhesek, akkor is elöl ücsörögnek és javítják a hálójukat, meditálnak stb.
Senki ne sajnálja a mély talajt, mert az nem csak búvóhely, hanem speciális mikroklíma és ez nagyon fontos.
Ha teljesen kezdő vagy nem ajánlanám.
Nagyon mogorva egy pók Ha úgy adódik, hogy véletlen ki kell venni a terráriumból, akkor bizony isten óvjon tőle, nagyon gyors és elég agresszív! Persze neki is vannak jó napjai, de félévente egy! Ezen kívül ha pókban gyönyörködni akarsz, akkor szintén ne őt válaszd, mert nem fogsz tudni, mert jó mélyre elássa magát és csak ritkán jön elő.
Amugy tényleg jó választás lenne, mert gyönyörű, de én mai napig nem szeretek kontaktust teremteni a saját nőstimmel, mert elég szeszélyes asszonyság
Kösz a tanácsokat és szerintem úgy is fogom tartani ahogy mondod mivel inkább érezze jól magát...
azt se bánom ha ritkán fogom látni, viszont ha előjön akkor egy élményben lesz részem mikor látom hogy milyen szép...
csak általánosságban kérdezem hogy a jól evő pókok közé tartozik?
az lenne a kérdésem hogy ha egy 2-3 vedléses lividumnak nem lesz nagyon mély a talaj hanem inkább bújkálót rakok be neki akkor az is megfelel, vagy sokkal jobban érzi magát ha leáshat?
Szia!
egy üreglakó fajismertetésben pont erre a kérdésre fogok rávilágitani
Ha olyan pókot akarsz amit minden nap nézegethetsz, akkor Grammostola, vagy Brachypelma,ezek között gyakorlatilag mind szem elött van, üreglakót ugy vegyél, hogy azért üreglakó mert a természetben is a mély talajban él,és a terráriumban is ezt a viselkedést fogja követni. Van hogy hónapokig szinét sem látod,és nem csak vedlésnél (bár nagyobb korban bátrabbak,gyakrabban elöjönnek pakolászni vagy kijebb jönnek vadászatnál), ök ilyenek,ettöl mé különleges az életmódjuk, és sok szép faj van üreglakók között. De ne probálj belöle bujkálós-talajlakot csinálni. Egyébként láttam már olyat hogy hercules használ bujkálot,de nem ugy mint egy talajlako,hanem a bujkálón belül ásta meg a lakóüreget,ott volt a bejárat = még annyit se láthatod mintha nincs bent bujkáló. az üreglakók magas földréteget igényelnek, még lividumnál is a nagyon minimum 15cm,ha nem állatot akarsz kinozni igy kell tartani, vagy tarts inkább talaj/fánlakot.
Eyébként tényleg nem jo kezdöként az üreglako tartás,elveszi a kedved,mig kicsit késöbb mikor már jobban átlátod az életmódok közötti külöbségeket (ezért is érdemesegyszerre talaj és fánlakot is tartani kezdetben) és értékelni fogod az ilyen nagyon bujkálós pókokat is
Tudom hogy nem talajlakoként tervezed tartani nagykorában,és nem is neked szolo kioktatás (tölem vicces lenne azért ) csak másoknak is felmerülez, semi,adult állatoknál is! ez a gond
szoval én azt tanácsolom: müanyag pohárban tartsd,amiben legalább 7-8cm talajréteg van amig meg nem nö _________________
az lenne a kérdésem hogy ha egy 2-3 vedléses lividumnak nem lesz nagyon mély a talaj hanem inkább bújkálót rakok be neki akkor az is megfelel, vagy sokkal jobban érzi magát ha leáshat?
Valóban nagyon nehéz e fajnál az ivarhatározás kissebb korban még a vedlést is nehéz megállapítani, mármint hogy volt-e egyáltalán. Én szerencsés vagyok mert mindig leszőtte, zárta a bejáratot mikor vedleni készült, vedlett. Persze a bőr szétcsócsálása nála is megvan. Kisebb korában az üregből is mindig csak derékig mászott elő, vagy csak a lábait dugta ki. Már én is bizonytalan vedlés számmal vettem, így én is csak tippelem a nyolcat. Valóban robosztusnak látom én is, 6-6.5cm most a teste! Amit viszont bizton állíthatok hogy nagyon meghálálja a mély talajt, és a 26-28 fokot. Mióta így tartom látványos fejlődésnek indult
Hogy hány vedléses az rejtély. Olyan 7-8 körülire tippelem. És a neme is nagy talány számomra. Vedlést csak átköltöztetésnél apró darabokban találtam nála mindig, és a maradékot sem szívesen hozza ki. Viszont nappal mindíg kint napozik. Mióta 30 cm talajréteg van alatta azóta meg csak fejlődik, csak szépülget...
esetleg valami tippetek a nemével kapcsolatban, így külalakról?
Nem merek ezzel kapcsolatban tippelni...
Elég robusztus...
Jellemző a Haplókra ez a viselkedés, hogy befalazza az üregébe a vedlést, rendszerint előtte jól szét is szecskázza, hogy esély ne legyen abból megállapítani a nemét... ( Pedig a Pöcik milyen készségesek ebből a szempontból... szabályosan kiterítik elénk )
Ha többet nevelek belőlük akkor szinte csak a növekedés üteméből tudok tippelni, melyik a hím.
100 % -ra szinte csak aduláskor derül így ki. A hatalmas subadult hímből gyakran 90% akkora adult hímecske lesz. _________________ Ha új vagy itt, először nézz be IDE !
Tapasztaltatok már olyat, hogy leteszitek a lividumnak az ürege elé a kaját és megnézem kb. 2óra múlva, hogy mi van vele és eltette a doboz másik oldalába az eleségállatot. Fura mi?
Persze mint szinte minden más genus-nál is. Nem éhes, valamiért nem tetszik neki a kaja, stb...
És az én drágaságom:
Hogy hány vedléses az rejtély. Olyan 7-8 körülire tippelem. És a neme is nagy talány számomra. Vedlést csak átköltöztetésnél apró darabokban találtam nála mindig, és a maradékot sem szívesen hozza ki. Viszont nappal mindíg kint napozik. Mióta 30 cm talajréteg van alatta azóta meg csak fejlődik, csak szépülget...
esetleg valami tippetek a nemével kapcsolatban, így külalakról? _________________ buthidae
Tapasztaltatok már olyat, hogy leteszitek a lividumnak az ürege elé a kaját és megnézem kb. 2óra múlva, hogy mi van vele és eltette a doboz másik oldalába az eleségállatot. Fura mi? _________________ http://s5.gladiatus.hu/game/c.php?uid=88307---csak nézd meg!!!!--nagyon megéri
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban