Madárpók és Skorpió a Terráriumban

Get Adobe Flash player

blocks.gif

Egyéni keresés

· Chat
· Fórum: Arachnida
· Fórum: Reptilia
· GYIK
· Kereskedelem
· Naplók
· Szabályzat

blocks.gif

Szia, Anonymous
Felhasználónév:

Jelszó:

[Regisztráció]
[Elfelejtetted a jelszavad?]
Jelenleg 50 vendég és 39 regisztrált tag online.

Utolsó regisztrált tagunk:

Hakeem

blocks.gif

Legutóbbi apróhirdetések:

blocks.gif

Valid CSS!

Google PageRank

Arachnida: Fórum

Arachnida fórum :: Téma megtekintése - Haplopelma lividum (Smith, 1996) Myanmar

Haplopelma lividum (Smith, 1996) Myanmar
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fajok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
synergy
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 22. Szer., 22:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hi!

4-5 centis Lividum mennyibe fajhat kb?
thx
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger Állomány
attis978
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 11. Szomb., 21:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hellgirl írta:
Nem magával a rendezkedésével van gondom,az szerintem is normális... Inkább ezt a 6 centi magas fonal-föld "építményt" nem tudom hova tenni magamban, ami percről percre magasabb lesz. Elvileg talajlakó,nem toronylakó. :lol: És ha így haladunk,lassan eléri a "terkó" tetejét... Ami azért nem lenne szerencsés . Lebontani nem akarom, csak érdekelne,hogy ez gyakori dolog e, vagy én rontottam el valamit,és arra reagál így.

Szia Hellgirl!
Ne aggódj nem egyedi eset amit a pókodnál látsz az enyém is szintén ilyen építményeket hozott létre. Kb. kéthetente látom de akkor is csak az első két pár lába lóg ki a "torony" bejáratból és amint a közelében mozgást észlel uccu neki már el is tűnt. A tücskök meg csak fogynak.Eszik,építkezik teljesen pozitív!
Üdv! attis
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger Állomány
Hellgirl
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 11. Szomb., 18:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nem magával a rendezkedésével van gondom,az szerintem is normális... Inkább ezt a 6 centi magas fonal-föld "építményt" nem tudom hova tenni magamban, ami percről percre magasabb lesz. Elvileg talajlakó,nem toronylakó. Nevet? És ha így haladunk,lassan eléri a "terkó" tetejét... Ami azért nem lenne szerencsés . Lebontani nem akarom, csak érdekelne,hogy ez gyakori dolog e, vagy én rontottam el valamit,és arra reagál így.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
feki
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 11. Szomb., 15:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hellgirl írta:
Sziasztok!

Lenne 1 kérdésem. A 3 vedléses lividumom nekiállt építkezni....

Normális dolog ez? A műanyag dobozt ő tolta oda.Először elfogadta az üreget,amit csináltam neki, utána odavonszolta a dobozt, a tetejéig beszőtte, majd nekiállt a földet ráhordani bentről,és most megint szövi a hálót fölfelé.... Az evéssel nincs baja,2-3 naponta azonnal rámegy a tücsökre. Alul a föld kb 5-6 centi vastag, a "torony" pedig másik 6 centi, és még nem végzett vele... o.O

Szia.

Persze,normális dolog,hogy rendezkedik.
Ha már nem tetszik a szobád,te is áttrendezed Nagyon boldog Kacsint?
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Állomány
Hellgirl
Újonc

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 11. Szomb., 14:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Lenne 1 kérdésem. A 3 vedléses lividumom nekiállt építkezni....

Normális dolog ez? A műanyag dobozt ő tolta oda.Először elfogadta az üreget,amit csináltam neki, utána odavonszolta a dobozt, a tetejéig beszőtte, majd nekiállt a földet ráhordani bentről,és most megint szövi a hálót fölfelé.... Az evéssel nincs baja,2-3 naponta azonnal rámegy a tücsökre. Alul a föld kb 5-6 centi vastag, a "torony" pedig másik 6 centi, és még nem végzett vele... o.O
Vissza az elejére
T-boy
Öreg Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 04. Szomb., 12:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Zolee írta:
Szia hawk!

Én se akarok oltani, de...
hawk írta:
ja a lividum,akárcsak a C. crawshayi, H.hercules, H.gigas ( az ismertebbek a hobbiban,de mgé ezenkivül mennyi sok....) mind üreg és nem talajlakó Mosoly
bocs az okoskodásért, nem offolni akarok kezdöként meg nem is oltogatni, az irományom is csak vélemény,kéretik nem tényként kezelni Nagyon boldog

A "talajlakó" szó szerintem ugyanúgy fedi a főként a talaj felszínén élő, mint a tárnázó életmódú, üreglakó állatokat. Ezt a talajlakó-üreglakó megkülönböztetést elsősorban a hobbiban használják, de ha azt mondod a Haplopelma lividum fajra, hogy talajlakó, szerintem nem mondasz hülyeséget... persze hozzá lehet tenni, hogy üreget ás magának, tárnázó életmódot folytat stb. Gondolj bele, van olyan madárpókfaj (Pachistopelma rufonigrum), ami a természetes élőhelyén csak broméliákon él, és van olyan, ami meg jóval magasabb szinten a fákon, még se tesznek/teszünk közte különbséget, ugyanúgy fánlakónak hívjuk mindkettőt. Amúgy meg találtak már Mexikóban függőleges tárnában Brachypelma smithi-t. Mosoly

Üdv,
Z.

Igazat adok Zolinak, az életmód szerint (ahogy én tudom) 2 féle csoport létezik:

Talajlakók csoportja

és

Fánlakók csoportja

Ezeket sorolja még 1-1 külön részre a hobbizsargon:

A talajlakók és üreglakók vagy tárnázó fajok

és

Fánlakók vagy bokorlakók

Életmód szerint azonban csak a 2 felső csoport van tudományosabb körökben megnevezve.

Üdv:T
Vissza az elejére
Zolee
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 03. Pént., 10:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia hawk!

Én se akarok oltani, de...
hawk írta:
ja a lividum,akárcsak a C. crawshayi, H.hercules, H.gigas ( az ismertebbek a hobbiban,de mgé ezenkivül mennyi sok....) mind üreg és nem talajlakó Mosoly
bocs az okoskodásért, nem offolni akarok kezdöként meg nem is oltogatni, az irományom is csak vélemény,kéretik nem tényként kezelni Nagyon boldog

A "talajlakó" szó szerintem ugyanúgy fedi a főként a talaj felszínén élő, mint a tárnázó életmódú, üreglakó állatokat. Ezt a talajlakó-üreglakó megkülönböztetést elsősorban a hobbiban használják, de ha azt mondod a Haplopelma lividum fajra, hogy talajlakó, szerintem nem mondasz hülyeséget... persze hozzá lehet tenni, hogy üreget ás magának, tárnázó életmódot folytat stb. Gondolj bele, van olyan madárpókfaj (Pachistopelma rufonigrum), ami a természetes élőhelyén csak broméliákon él, és van olyan, ami meg jóval magasabb szinten a fákon, még se tesznek/teszünk közte különbséget, ugyanúgy fánlakónak hívjuk mindkettőt. Amúgy meg találtak már Mexikóban függőleges tárnában Brachypelma smithi-t. Mosoly

Üdv,
Z.

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
CeFReX
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 03. Pént., 07:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

hawk írta:
xszasa írta:
CeFReX írta:

Ezt nem értem! Nem volt hajlandó ásni (2 vedléses lividum), hiába csináltam neki egy lyukat a földbe. Napfényen csak körbe-körbe mászkált. Betettem a szekrénybe, ahol tök sötét van, és most meg szőtt egy hálót magának, de üregnek semmi nyoma. Ha kiveszem fényre, azt sem tudja, merre meneküljön. Valami ötelt, h mivel lehet rábírni üregásásra?

Hát én még nemvok annyira nagy pókos de szentem ha akar csinál magának
lyukat! pl. az én P. ornatám fán lakó pók és mégis üreget csinált magának.
nekem is van több talajlakó pókom ami csak hálót ( vagy még aztse csinált)
de megvan lyuk nélkül. Hát figy szentem ha akar úgyis csinál! (javítsatok ki ha vmiben tévedek!)
jah és ne tedd se nagyon napos se nagyon sötét helyre a napfényt nemigazán csípik rakd oan helyre ahol neméri közvetlen napfény!

sziasztok!

Elöbb utóbb ásni fog majd,én a helyedben inkább örülnék hogy eddig nem akart Nagyon boldog egyébként milyen talaj van bent neki?

xszasa:
arboreális életmódú pókoknál is elöfordul hogy a talajt is használják, pl Psalmopoeus-ok gyakran a fél terko talaját felhordják a hálojukba, ill vannak más fajok (nem egy génuszban) melyek életük korai szakaszában inkább üreglakók módjára élnek,pl Lapropelma v. ha jol emlékszem,bár nekem még nem volt.

Kókuszrostot ajánlottak, hát azt tettem alá. Gondolkodtam h úgynevezett novobaltot kellene megpróbálni, de végül elvetettem. A novobalt valami kéregből előállított darált cucc, nincsenek benne olyan hosszú szálak, mint a kókuszrostban, könnyű, laza szerkezetű, és sok vizet magában tud tartani. Mi egyébként tápkockába használjuk. Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger Állomány
xszasa
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 03. Pént., 07:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

hawk írta:
xszasa írta:
CeFReX írta:

Ezt nem értem! Nem volt hajlandó ásni (2 vedléses lividum), hiába csináltam neki egy lyukat a földbe. Napfényen csak körbe-körbe mászkált. Betettem a szekrénybe, ahol tök sötét van, és most meg szőtt egy hálót magának, de üregnek semmi nyoma. Ha kiveszem fényre, azt sem tudja, merre meneküljön. Valami ötelt, h mivel lehet rábírni üregásásra?

de megvan lyuk nélkül. Hát figy szentem ha akar úgyis csinál! (javítsatok ki ha vmiben tévedek!)
jah és ne tedd se nagyon napos se nagyon sötét helyre a napfényt nemigazán csípik rakd oan helyre ahol neméri közvetlen napfény!

sziasztok!

Elöbb utóbb ásni fog majd,én a helyedben inkább örülnék hogy eddig nem akart Nagyon boldog egyébként milyen talaj van bent neki?

xszasa:
arboreális életmódú pókoknál is elöfordul hogy a talajt is használják, pl Psalmopoeus-ok gyakran a fél terko talaját felhordják a hálojukba, ill vannak fajok melyek életük korai szakaszában inkább üreglakók módjára élnek,pl Lapropelma v. ha jol emlékszem,bár nekem még nem volt.

okés Nagyon boldog am én az ornatát csak példának hoztam fel! h sokszor főleg kicsikorukban furcsán viselkednek! csak azért mondtam h nem baj h nem ás nekem aminek nem kellene azis ás Nevet? 1 szóval nem csak nálatörténnek furcsa dolgok Nevet?
hawk
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 03. Pént., 07:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

xszasa írta:
CeFReX írta:

sziasztok!

xszasa:
arboreális életmódú pókoknál is elöfordul hogy a talajt is használják, pl Psalmopoeus-ok gyakran a fél terko talaját felhordják a hálojukba, ill vannak más fajok (nem egy génuszban) melyek életük korai szakaszában inkább üreglakók módjára élnek,pl Lapropelma v. ha jol emlékszem,bár nekem még nem volt.

Legutóbb hawk szerkesztette (2009 Júl. 03. Pént., 07:19), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
xszasa
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 03. Pént., 05:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

CeFReX írta:

CeFReX
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 02. Csüt., 15:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger Állomány
feki
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 26. Pént., 21:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Davve írta:
LGM írta:
Davve írta:
Sziasztok!
Olvastam pár helyen, hogy elvan 4-6cm-s talajon is! Sokkolt Sokkolt
Én eddig úgy tudtam, hogy ez üreglakó, vagy nem?

Szia!

3db sexált állatod van ebből a fajból (az állomány listádon) , talán nem a legalapabb kérdéseket kellene feltenned.... (vagy olyan fajlistát kellene irni amiket tényleg tartasz is :S ?)

Igen, de én nem szoktam nagyon olvasgatni a pókokról, nálam jó mély üreget ásnak,ástak és azért merült fel bennem a kérdés, hogy lehet hogy rosszul tartom és nem kell neki mély talaj!

Hali.

Ezeket az állatokat te nevelted fel,vagy sexalva vetted?
Tudnék válogatni belőle! Nagyon boldog
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Állomány
Jozz
Látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 26. Pént., 21:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tartottam én is a sajátomat 4-5cm-s talajon, bújkálóval, de nem jött be neki. Egésznap csak a terkó egyik felső sarkában gubbasztott, enni is ritkán evett.
Kb 2-3hetet volt így, azóta megcsináltam "rendesen" 20x30as terkó, kb 18-20cm vastag talaj, amibe jól érzi magát, eszik, iszik stb. Ebből is gondolom hogy nem jó a leírtaktól eltérően tartani. Mosoly
De ez csak a saját véleményem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Davve
Majdnem Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 26. Pént., 20:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

LGM írta:
Davve írta:
Sziasztok!

Szia!

3db sexált állatod van ebből a fajból (az állomány listádon) , talán nem a legalapabb kérdéseket kellene feltenned.... (vagy olyan fajlistát kellene irni amiket tényleg tartasz is :S ?)

Igen, de én nem szoktam nagyon olvasgatni a pókokról, nálam jó mély üreget ásnak,ástak és azért merült fel bennem a kérdés, hogy lehet hogy rosszul tartom és nem kell neki mély talaj!
LGM
Öreg Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 26. Pént., 18:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Davve írta:
Sziasztok!

Szia!

Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 26. Pént., 13:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Persze Davve, elvan! Te is elvagy a 40 fokban! Nagyon boldog Mosoly Csak egy kicsit szar!Mosoly
Vissza az elejére
Davve
Majdnem Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 26. Pént., 13:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

CeFReX
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 22. Hétf., 21:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ahannn írta:
CeFReX írta:
Én is költöztetni szándékozom Ásókát. A kérdés, az, h a kókuszrostot épp csak egy picit nedvesítettem meg, és nem tömörítettem meg, csak minimálisan. Tud ebbe ásni? Illetve érdemes vmi lyukat fúrni előre neki a földbe, vagy csinál magának?

Szia!

Én úgy csináltam h ugye kell víz a kókuszrostra h megdagadjon... kinyomtam belőle kézzel amennyire tudtam és megtöltöttem vele a terkót.megtömködtem,de lyukat nem fúrtam neki...mikor beletettem az állatkát,kicsit fura volt neki,de két nap alatt leért az aljára Nagyon boldog
remélem segítettem!
Üdv!

Köszi, akkor próbálkozok, és türelmesen várok.
Vissza az elejére
ahannn
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 22. Hétf., 19:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

CeFReX írta:
Én is költöztetni szándékozom Ásókát. A kérdés, az, h a kókuszrostot épp csak egy picit nedvesítettem meg, és nem tömörítettem meg, csak minimálisan. Tud ebbe ásni? Illetve érdemes vmi lyukat fúrni előre neki a földbe, vagy csinál magának?

Szia!

Én úgy csináltam h ugye kell víz a kókuszrostra h megdagadjon... kinyomtam belőle kézzel amennyire tudtam és megtöltöttem vele a terkót.megtömködtem,de lyukat nem fúrtam neki...mikor beletettem az állatkát,kicsit fura volt neki,de két nap alatt leért az aljára Nagyon boldog
remélem segítettem!
Üdv!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger Állomány
CeFReX
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 22. Hétf., 18:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Vissza az elejére
ahannn
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 22. Hétf., 17:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

suicide írta:
ahannn írta:
Sziasztok!

Én is szert tettem a múlt héten egy lividiumocskára,és iejen terkót csináltam neki...:
http://kepfeltoltes.hu/view/090622/P220609_17.28_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

enyhén nedves kókuszrostot tettem alá kb 16 cm vastagon.a pókom 5-6 cm körül mozog...szerintetek jól érezheti az új lakosztályában magát? Nagyon boldog vagy esetleg valamit nem jól csináltam... Zavart
várom tanácsaitokat!

Üdv:Roland

Üdv!
Tapasztalatom szerint, nem tudsz olyan mély talajt tenni neki, aminek ne ásna le az aljáig Nagyon boldog A kövirózsát több szempontból sem ajánlom, de főként mert valószínűleg mikor kitágítja a bejáratát úgy is leszövi, másrészt a melegnek és a párának köszönhetően csúnyán "megnyúlik" majd!

A kövirózsás dolgot tapasztaltam már... Zavart de van itthon annyi mint állat... Mosoly úgyhogy ha túlságosan megcsunyul,akkor rózsacsere... Nagyon boldog
köszi a tanácsokat suicide!
Üdv!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger Állomány
suicide
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 22. Hétf., 17:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ahannn írta:
Sziasztok!

Én is szert tettem a múlt héten egy lividiumocskára,és iejen terkót csináltam neki...:

enyhén nedves kókuszrostot tettem alá kb 16 cm vastagon.a pókom 5-6 cm körül mozog...szerintetek jól érezheti az új lakosztályában magát? Nagyon boldog vagy esetleg valamit nem jól csináltam... Zavart
várom tanácsaitokat!

Üdv!
Tapasztalatom szerint, nem tudsz olyan mély talajt tenni neki, aminek ne ásna le az aljáig Nagyon boldog A kövirózsát több szempontból sem ajánlom, de főként mert valószínűleg mikor kitágítja a bejáratát úgy is leszövi, másrészt a melegnek és a párának köszönhetően csúnyán "megnyúlik" majd!
ahannn
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 22. Hétf., 16:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

várom tanácsaitokat!

Vissza az elejére
Renji
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 21. Vas., 16:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Barátnőmtől kaptam 1 éve egy lividumot! 7végére magára hagytam, most jöttem vissza és azt látom h levedlett, de a jobb oldali lábait nem láttam! Aztán észrevettem, h maga alá van húzva az első 2 és elég görbék/csonkák, a 3. leszakadt és a 4. is félig le van szakadva de még a vedlésben van! Ati tanácsára körbelocsoltam meleg vízzel hátha sikerül neki kihúzni de nemsok esélyt látok rá! Kérlek titeket mondjatok el érte egy imát, h túlélje és ha csonkán is de tudjon élni!!! Fontos nekem...
A szobában 27-30°C van és izomból párásítottam neki, mert már készültünk a vedlésre! Ahogy a szitut látom hason kezdett el vedleni.... Szomor?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Állomány
suicide
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 21. Vas., 15:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Boss írta:
Köszi, mostmár nyugodtan és türelmesen várom a végeredményt! Nevet?

Sajna képet még nem tudtam mikor megvettem nem csináltam most meg szinte nem is látom.

Ha egyszer előbujik megprobálom lekapni. Kacsint?
Ja,és neki naposegeret vagy kifejlett egeret adhatok, elfogadják általában vagy csak a rovarok?

Üdv. Boss

Saját tapasztalat, lividum vs egér! Megkapta a szopós egeret, majd levitte a kb 30 cm mély járatába, üregébe. Hát... ne tudd meg milyen szag terjengett 2 nap múlva a lakásban!!! Arra ugye esély nem volt hogy kivegyem a maradékot, így maradt a kiöntéses módszer! Én azóta üreglakóknak nem adok egeret!
Vissza az elejére
Boss
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 21. Vas., 15:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszi, mostmár nyugodtan és türelmesen várom a végeredményt! Nevet?

Sajna képet még nem tudtam mikor megvettem nem csináltam most meg szinte nem is látom.

Ha egyszer előbujik megprobálom lekapni. Kacsint?
Ja,és neki naposegeret vagy kifejlett egeret adhatok, elfogadják általában vagy csak a rovarok?

Üdv. Boss
Vissza az elejére
Pit
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 21. Vas., 15:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Boss írta:
Hy!

Az én lividumom kb 1.5honapja leszőtte az ürege kijáratát és a csotik után sem érdeklődik. Sokkolt
1.5honapja vettem és azota igy elbujt. Vedléshez készülődik??? Vagy csak az uj otthona miatt viselkedik igy???
Vedlésszámot nem tudok de a testmérete 5.5cm, ha ledobja ezt a rucit akkor lehet hogy beadul???

Előre is köszi.

Teljesen normális, van, hogy több hónapig nem eszik...
Vagy diétázik, vagy vedleni fog.
Igen, ekkora testméret után simán lehet, hogy adult.

Képet tudsz róla?
Boss
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 21. Vas., 14:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hy!

Az én lividumom kb 1.5honapja leszőtte az ürege kijáratát és a csotik után sem érdeklődik. Sokkolt
1.5honapja vettem és azota igy elbujt. Vedléshez készülődik??? Vagy csak az uj otthona miatt viselkedik igy???
Vedlésszámot nem tudok de a testmérete 5.5cm, ha ledobja ezt a rucit akkor lehet hogy beadul???

Előre is köszi.
Vissza az elejére
kuri1991
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 14. Vas., 10:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia benzin
Köszönöm szépen a válaszodat majd összehasonlítom őket mert a lividum még nem jött ki teljesen a lyukból ,csak annyira hogy lássam új szineit de akkor összehasonlítom őket és utánna nyilatkozok meg persze természetesen tömöm Nagyon boldog
Köszi mégegyszer
Üdv:Albert
Vissza az elejére
Benzin
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 13. Szomb., 16:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Albert!

Szerintem inkább subadult lesz. Ha viszont kb akkora,mint a dyscolus amit küldtem, akkor lehet adult. Mindenesetre, ha pároztatásra szánod, akkor várj még egy darabig és etetsd a kiscsajt, mert ők is elég mohók és hajlamosak a hímet inkább kajának nézni, semmint szexpartnernek.

Sok sikert!
Vissza az elejére
kuri1991
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 12. Pént., 18:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy most vettem észre hogy a lividumom levedlett Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog
és vgül az lenne a kérdés hogy szerintetek adult-e vagy csak sub úgy hogy vedlés előtt pont 10 cm volt most még nem tudtam megmérni mert nem jön ki a járatból Vicces
várom a válaszokat,feltételezéseket Nagyon boldog
üdv:Albert
Vissza az elejére
korpa
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 08. Hétf., 15:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hali!
Énis szereztem 1 aproságot szintén Dartstól Nagyon boldog Képet sajna nemtudok csinálni(egyelöre) mert nagyon mélyen van az üregében
a kis aranyos Laza
Vissza az elejére
CeFReX
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Máj. 08. Pént., 09:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sikerült egy icipici példányt beszereznem Dartstól. Határozottan tetszik még ilyen picikén is! Mosoly
http://kepfeltoltes.hu/view/090508/Clipboard01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Vissza az elejére
DIETRICH
Látogató

HozzászólásElküldve: 2009 Máj. 04. Hétf., 14:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

..Üdv...most jutottam egy 1 v.es példányhoz..ROMMEL - nek kereszteltem...tud valaki esetleg egy vedlésnaplót publikálni nekem??...
előre is thx.... Laza
Attila-spider
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Feb. 12. Csüt., 21:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Íme az egyik fiatal nőstényem, jelenleg kb. 8-9cm-es! Mosoly
Vissza az elejére
bencehun
Tag

HozzászólásElküldve: 2009 Jan. 02. Pént., 20:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

adult hím

Az ideális nő szex után pizzává változik!

Vissza az elejére
kuri1991
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 30. Kedd., 11:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ma költöztettem át a lividumot Nevet?
Nagyon szép kis dög vedlés után van,most kereken 10 cm lett Nevet? Nevet? Nevet? Nevet? Nevet?
Nem tudom ki hogy van vele, de most lehet kapok egy kis lehurrogást Zavarban lev? Zavarban lev?
De én csak 15 cm körüli kókuszt tettem be neki az előző helyén is csak addig ásott pedig volt neki több is Csod?lkoz? Különben az volt az igazi ok a költöztetéshez hogy az előző helye nem szellőzött rendesen és tele volt muslincával vagy nem tudom mi az Szomor? Szomor?
Na szóval egy kép róla az új helyén
Üdv:Albert
Vissza az elejére
spidermoda
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 23. Kedd., 08:47    Hozzászólás témája: ritka Hozzászólás, az előzmény idézésével

egy ritka pillanat..előbújt...kajára várva...gondolom Kacsint? Nagyon boldog
gyosna lekaptam ismét(hajnali 4 Nevet? )

Benzin
Rendszeres látogató

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 21. Vas., 10:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Levi7244 írta:
Kösz a tanácsokat és szerintem úgy is fogom tartani ahogy mondod mivel inkább érezze jól magát...
Kacsint?
azt se bánom ha ritkán fogom látni, viszont ha előjön akkor egy élményben lesz részem mikor látom hogy milyen szép...
csak általánosságban kérdezem hogy a jól evő pókok közé tartozik?

Nekem mind a három jól evett. Az adult nőstényre sincs panaszom.
Azzal kapcsolatban, hogy mennyit vannak szem előtt kicsit vitáznék. Mint általában az üreglakók a lividum is el szokott tűnni jó időre. Viszont én annyiban pontosítanék, hogy ez az adult nőstényekre jellemző igazán. Ha vedleni készül vagy egyszerűen csak tele lett kajáltatva, akkor tényleg szerencse kell, hogy meglássuk. Egyébként ilyenkor sem kell aggódni, mert ha elő nem is jön, de az üreg bejáratát időnként kinyitja majd újra beszövi. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Vedlés után amikor már éhes az asszonyság, akkor sokat ücsörög a bejáratnál. Ilyenkor sokat lehet benne gyönyörködni. A zabálós időszakban és néha egy szalmaszállal megpiszkálom a hálóját és kicsalom úgy hogy teljes nagyságban lássam. Aztán persze kiengesztelem egy finom csótánnyal.

A növendék lividumoknál más a helyzet. Gyorsan növő pók, így nem tűnik el sok időre vedleni. Nálam sokat esznek így sokszor láttam őket elől. Szóval én nem aggódnék, hogy nem láthatók. És természetesen csak azt tudom mondani, hogy minél vastagabb talajréteg legyen!!! Én fél literes tejfölös pohárban nevelem a pár vedléses üreglakóimat. A C. fimriatusaimnak is jó mély üregük van +hálótenger, mégis elöl vannak. Ha nem éhesek, akkor is elöl ücsörögnek és javítják a hálójukat, meditálnak stb.

Senki ne sajnálja a mély talajt, mert az nem csak búvóhely, hanem speciális mikroklíma és ez nagyon fontos.
Vissza az elejére
bokifati
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 20. Szomb., 18:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Milyen fajtával lehetne kezdeni?

Szia! Nem fajta hanem FAJ!!! A fajta mást takar. T-boy
Vissza az elejére
yoey
Stabil Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 20. Szomb., 18:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

szia

Ha teljesen kezdő vagy nem ajánlanám.
Nagyon mogorva egy pók Nagyon boldog Ha úgy adódik, hogy véletlen ki kell venni a terráriumból, akkor bizony isten óvjon tőle, nagyon gyors és elég agresszív! Persze neki is vannak jó napjai, de félévente egy! Ezen kívül ha pókban gyönyörködni akarsz, akkor szintén ne őt válaszd, mert nem fogsz tudni, mert jó mélyre elássa magát és csak ritkán jön elő.
Amugy tényleg jó választás lenne, mert gyönyörű, de én mai napig nem szeretek kontaktust teremteni a saját nőstimmel, mert elég szeszélyes asszonyság Mosoly
Vissza az elejére
bokifati
Gyakori látogató

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 20. Szomb., 15:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Haplopelma lividum nőstény pókot keresek. Persze az is érdekel, kezdőknek is jó-e ez a fajta!Egyéb tanácsokat szívessen fogadok.
Kösz
Vissza az elejére
Levi7244
Majdnem Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 05. Pént., 13:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kösz a tanácsokat és szerintem úgy is fogom tartani ahogy mondod mivel inkább érezze jól magát...
Kacsint?
azt se bánom ha ritkán fogom látni, viszont ha előjön akkor egy élményben lesz részem mikor látom hogy milyen szép...
csak általánosságban kérdezem hogy a jól evő pókok közé tartozik?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Állomány
spider1986
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 04. Csüt., 08:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Levi7244 írta:
Hello

az lenne a kérdésem hogy ha egy 2-3 vedléses lividumnak nem lesz nagyon mély a talaj hanem inkább bújkálót rakok be neki akkor az is megfelel, vagy sokkal jobban érzi magát ha leáshat?

Szia!
Mosoly
egy üreglakó fajismertetésben pont erre a kérdésre fogok rávilágitani Mosoly
Ha olyan pókot akarsz amit minden nap nézegethetsz, akkor Grammostola, vagy Brachypelma,ezek között gyakorlatilag mind szem elött van, üreglakót ugy vegyél, hogy azért üreglakó mert a természetben is a mély talajban él,és a terráriumban is ezt a viselkedést fogja követni. Van hogy hónapokig szinét sem látod,és nem csak vedlésnél (bár nagyobb korban bátrabbak,gyakrabban elöjönnek pakolászni vagy kijebb jönnek vadászatnál), ök ilyenek,ettöl mé különleges az életmódjuk, és sok szép faj van üreglakók között. De ne probálj belöle bujkálós-talajlakot csinálni. Egyébként láttam már olyat hogy hercules használ bujkálot,de nem ugy mint egy talajlako,hanem a bujkálón belül ásta meg a lakóüreget,ott volt a bejárat = még annyit se láthatod mintha nincs bent bujkáló. az üreglakók magas földréteget igényelnek, még lividumnál is a nagyon minimum 15cm,ha nem állatot akarsz kinozni igy kell tartani, vagy tarts inkább talaj/fánlakot.
Eyébként tényleg nem jo kezdöként az üreglako tartás,elveszi a kedved,mig kicsit késöbb mikor már jobban átlátod az életmódok közötti külöbségeket (ezért is érdemesegyszerre talaj és fánlakot is tartani kezdetben) és értékelni fogod az ilyen nagyon bujkálós pókokat is Mosoly

Tudom hogy nem talajlakoként tervezed tartani nagykorában,és nem is neked szolo kioktatás (tölem vicces lenne azért Forg? szemek ) csak másoknak is felmerülez, semi,adult állatoknál is! ez a gond Mosoly

szoval én azt tanácsolom: müanyag pohárban tartsd,amiben legalább 7-8cm talajréteg van amig meg nem nö Kacsint?
Majdnem Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Dec. 04. Csüt., 08:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hello

az lenne a kérdésem hogy ha egy 2-3 vedléses lividumnak nem lesz nagyon mély a talaj hanem inkább bújkálót rakok be neki akkor az is megfelel, vagy sokkal jobban érzi magát ha leáshat?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Állomány
suicide
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Nov. 28. Pént., 14:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Valóban nagyon nehéz e fajnál az ivarhatározás Szomor? kissebb korban még a vedlést is nehéz megállapítani, mármint hogy volt-e egyáltalán. Én szerencsés vagyok mert mindig leszőtte, zárta a bejáratot mikor vedleni készült, vedlett. Persze a bőr szétcsócsálása nála is megvan. Kisebb korában az üregből is mindig csak derékig mászott elő, vagy csak a lábait dugta ki. Már én is bizonytalan vedlés számmal vettem, így én is csak tippelem a nyolcat. Valóban robosztusnak látom én is, 6-6.5cm most a teste! Amit viszont bizton állíthatok hogy nagyon meghálálja a mély talajt, és a 26-28 fokot. Mióta így tartom látványos fejlődésnek indult Nagyon boldog

Pit
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2008 Nov. 28. Pént., 13:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

suicide írta:

Hogy hány vedléses az rejtély. Olyan 7-8 körülire tippelem. És a neme is nagy talány számomra. Vedlést csak átköltöztetésnél apró darabokban találtam nála mindig, és a maradékot sem szívesen hozza ki. Viszont nappal mindíg kint napozik. Mióta 30 cm talajréteg van alatta azóta meg csak fejlődik, csak szépülget... Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog

esetleg valami tippetek a nemével kapcsolatban, így külalakról?

Nem merek ezzel kapcsolatban tippelni... Zavart
Elég robusztus... Kacsint?
Jellemző a Haplókra ez a viselkedés, hogy befalazza az üregébe a vedlést, rendszerint előtte jól szét is szecskázza, hogy esély ne legyen abból megállapítani a nemét... Nagyon boldog ( Pedig a Pöcik milyen készségesek ebből a szempontból... szabályosan kiterítik elénk Nagyon boldog )

Ha többet nevelek belőlük akkor szinte csak a növekedés üteméből tudok tippelni, melyik a hím.
100 % -ra szinte csak aduláskor derül így ki. A hatalmas subadult hímből gyakran 90% akkora adult hímecske lesz.
suicide
Fanatikus Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Nov. 28. Pént., 13:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

lacifeatMU írta:
Tapasztaltatok már olyat, hogy leteszitek a lividumnak az ürege elé a kaját és megnézem kb. 2óra múlva, hogy mi van vele és eltette a doboz másik oldalába az eleségállatot. Fura mi?

Persze mint szinte minden más genus-nál is. Nem éhes, valamiért nem tetszik neki a kaja, stb...

És az én drágaságom:

Hogy hány vedléses az rejtély. Olyan 7-8 körülire tippelem. És a neme is nagy talány számomra. Vedlést csak átköltöztetésnél apró darabokban találtam nála mindig, és a maradékot sem szívesen hozza ki. Viszont nappal mindíg kint napozik. Mióta 30 cm talajréteg van alatta azóta meg csak fejlődik, csak szépülget... Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog

esetleg valami tippetek a nemével kapcsolatban, így külalakról?
lacifeatMU
Tag

HozzászólásElküldve: 2008 Nov. 24. Hétf., 21:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tapasztaltatok már olyat, hogy leteszitek a lividumnak az ürege elé a kaját és megnézem kb. 2óra múlva, hogy mi van vele és eltette a doboz másik oldalába az eleségállatot. Fura mi?
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Fajok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
4 / 8 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Forums ©

Főoldal - Fórum - Cikkek - Fajok - Galéria