Sziasztok hány vedléses póknak adhatok szopós egeret? és milyen gyakran?
Köszönöm..
10 cm felettinek, aminek már megfelelő a méret. Próbáld azért rovarokkal is etetni, ne csak egér legyen a menü. _________________ "Pókot látni szerencsét jelent. Pókot agyoncsapni, nagy szerencsétlenséget."
alapjáraton hetente etetem. most viszont már 3 hete nem evett, szóval nem mondanám, hogy nem lett volna éhes. amúgy délelőtt 11-körül néztem meg, akkor kb. a felénél járt a kaja elfogyasztásának, tehát simán világos lehetett már, mikor elejtette, ezért is tartom furcsának.
A pókok alapjáraton éjszaka vadásznak, ez lehet az egyik ok. Nem tudom, milyen sűrűn eteted, de ha aránylag gyakran, akkor ez is egy lehetőség, hogy annyira nem éhes, azért nem "kap" úgy a kajáért. _________________ "Ha nem tudod megharapni a kutyát, ne mutogasd a fogadat"
szerintetek miért van az, hogy a pókom (P.regalis hím(?) 9v) nem támadja meg egyből az eleségállatot, sőt még órákkal később sem, pedig a csótány ott motoszkál körülötte? aztán reggel (délelőtt) meg már úgy találom, hogy nagyban majszolja befelé az éjszakára bent hagyott csótányt. vagy ennek nincs semmi különösebb magyarázata, csak egyszerűen ilyen kedve van? máskor mindig egyből ráment az eleségre, ezt az új viselkedést most láttam tőle először. végül is ez nem probléma, nem is ezért írtam ezt be ide, csak szeretném jobban megérteni a pókom viselkedését, ha már itt élek vele egy fedél alatt. köszi!
Nem tudom. Nekem gyanús a mintája, de ha tényleg 9 vedléses, akkor valószínűleg legkésőbb a mostani vedlésével adulnia kell, ha hím. _________________ "Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról hogy hülyítik őket." ― Mark Twain
az etetési problémák topicba belinkelt videóm alapján felmerült, hogy talán nem is hím a regalisom, nos, talán a kamera nem jól adta vissza a színeket. szerintetek?
Rolcsee írta:
Egyébként még merészebb leszek. Biztos, hogy ez hím? A mintája miatt kérdezem, mert nagyon kontrasztos. Nálam 2 rega hím volt eddig és egyik sem volt adulásig ennyire kontrasztos. Meg nem rég beszéltek nekem a pholium szexálásról (utótest mintázat) és elvileg 1-2 pőcinél a középső sáv ha teljesen fehér, akkor valószínűleg nőstény, és itt nem látszik szinte egyáltalán a szürke kis sáv.
egyébként falakó létére egész fura dolgot művel (bár lehet hogy csak nekem fura ez, mert kezdő vagyok még): egy kb. 6-7 cm átmérőjű fakéreg-hengert tettem be neki búvóhelynek úgy, hogy picit ferdén (majdnem függőlegesen) neki van döntve a terrárium falának. alul volt egy kisebb repedés, azt pár napja beszőtte és hordott oda mohát meg tőzeget, így a repedést elzárta. aztán lement a kis búvóhelye legaljára, és beleásott a földbe. ott pihen a búvóhelye legalján. lehetséges, hogy vedleni fog és ezért akar ennyire elbújni? ha így van, kíváncsi leszek, hogy hogy fog azon a kis helyen elférni vedlés közben.
itt egy kép a pókomról:
Szerintem amíg épségben levedlik, addig nem gond ha ezt gyakorta teszi. Regalisom nincsen de a metám csinálta azt amikor elhoztam a börzéről azt hiszem olyan 4 vedlésesen, hogy vagy 2 hónapig nem vedlett és nem evett csak a vége felé, aztán egyszer csak levedlett és beindult. Azóta szövöget és rendszeresen, sokat eszik, valamint vedlést is dobott rá kb. egy 3-4 hétre. Pedig tisztára azt hittem már, hogy lefordul. _________________ "A great civilization is not conquered from the without until it destroys itself from within."-Will Durant
Júni.12-én levedlett a P.regalisom, 9 cm-s vedlést dobott.Ment minden rendben egészen 1,5 héttel ezelőttig amikor is elkezdett befeketedni, és ma újra levedlett(vedlés:12 cm).
Amit kérdezni szeretnék:Ez nem abnormálisan gyors növekedés?
Válaszokat előre is köszönöm.
Nem nagy tapasztalatom van a regákkal, de nálam a 6 db-os banda a 7-ből 8. vedlésbe fordulva szintén viszonylag rövid idő alatt nagyot nőttek. Legalábbis az ornatahoz, vagy a hasonló vedlés számú Stromatopelmához képest. De kíváncsi vagyok én is más tapasztalatára.
Júni.12-én levedlett a P.regalisom, 9 cm-s vedlést dobott.Ment minden rendben egészen 1,5 héttel ezelőttig amikor is elkezdett befeketedni, és ma újra levedlett(vedlés:12 cm).
Amit kérdezni szeretnék:Ez nem abnormálisan gyors növekedés?
Üdv!
Szerintem olyan 6-7 nap után már fog , addigra megerősödik !de jobb kicsit többet várni az etetéssel mert azért nagyobbacska már a pók így lassabban keményedik a külső váz !
Üdv!
Szerintem olyan 6-7 nap után már fog , addigra megerősödik !de jobb kicsit többet várni az etetéssel mert azért nagyobbacska már a pók így lassabban keményedik a külső váz !
Lehet beleragadt szegény a vedlésbe:S Nekem murinus volt ilyen hibás . Ő csak félig tudott kijönni úgy , hogy beleszakadt egy csomó mindene a vedlésbe :S
Elpusztult.
Szegény :/// Egyre gyakorabbiak az ilyen esetek nem tudom miért :SS
Lehet beleragadt szegény a vedlésbe:S Nekem murinus volt ilyen hibás . Ő csak félig tudott kijönni úgy , hogy beleszakadt egy csomó mindene a vedlésbe :S
Kicsit aggódom a pöcim miatt!Tegnap reggel dobott egy hátast ,de még mindig ugyanabban a pózban fekszik...szerintem ez már nem vedlik le !
Nyugtasson már meg valaki ,hogy ez normális dolog.Asszem ez lenne a 10. vedlése,elvileg adult néni.
A smithim 12 éve megvan ,de ilyen hosszú vedlést még nem produkált.
Azért nálam is szokott lenni egy doboz a biztonság kedvéért, de azzal most nem értem túl sokat, meg hát a pók sem arra fut amerre az ember akarja, agyonpaszírozni meg nem akartam. Amúgy eléggé szövögetnek, és szerintem nemsokára vedlés lesz
Nekem is volt már néhány storym, nem is most kezdtem, de profinak semmiképp sem nevezném magam. Az utolsó egy p. meta..10cm állat, nem egy hatalmas jószág de annál gyorsabb. Át akartam rakni egyik helyről a másikra, ő meg ennek annyira megörült h ki is szalatt nézelődni. 2 egész méteren üldöztem 3/4 órán keresztül, el-vissza rohangált konvektor és polc mögött. Csak ésszel tudtam levadászni, mákomra az egyik terkó mögé ment be, én meg a tetejére tettem egy dobozt. Mikor megérintetem egyből a dobozba ugrott.
Bocsesz ez off volt...
Jaa szétszedtem a regalis koloniámat, már mind 12cm körül volt. Ez is kellemes volt....bár hajlottak a szóra néha voltak hirtelenkedések, de fél óra alatt sikerült mind a 3mat külön helyre rakni. _________________ A cápa, ritka békés állat! Olyan mint a kutya. Ha nem huzigálod a farkát nem harap!
Nekem ha szükik pók akkor alapból elé teszem a kezem meg alapból a szoba közepén mellettem egy dobozzal takarítom vagy hasonló tuti nem lép meg
1: Itt etetésről volt szó, ahhoz ki az aki körbebarikádozza a terkóját? Főleg, ha már "profi" mert akkor annak sok pókja van és nem ér rá ilyesmikre. (nálam így is egy óra az etetés, pedig nem is kap minden etetésnél az összes)
2: Nem tom hány pókod szökhetett már ki, de az, hogy elé teszed a kezed annyit ér, mintha megkérnéd szépen, hogy maradjon a helyén... arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb hülyeség zaklatott pók elé odarakni a kezed...
3: Attól, hogy valakinek sok tapasztalata van, attól még a reflexei nem javulnak és a pók 10x gyorsabb, mint a mi felfogó képességünk, így a profiknál is óhatatlan lehet a szökés egyes esetekben. Nálam még egyszer sem fordult olyan elő, hogy szekrényt kelljen tologatni, de a terkó ajtón a polcra már párszor futott ki pók, pedig kicsivel hamarabb kezdtem, mint te. (mondjuk a 'profitól" még mocskos messze állok) Költöztetésnél vannak tökéletes módszereim, amik jól beváltak eddig, de amint kinyitod egy pók terkóját ott az esélye, hogy gondol egyet és kirohan, főleg falakóknál, vagy egyéb villám viliknél.
Szóval annak, hogy elszaladt a pókja semmi köze ahhoz, hogy mióta pókozik. Azért odaadnék neked egy 10 fős P. murinus kolóniát, hogy költöztesd át szökés nélkül _________________ "Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról hogy hülyítik őket." ― Mark Twain
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban