Szép jószág! De amint látom, a bal első járólába vedlés előtt hiányzott és most regenerálódik.....még 1-2 vedlés és 100%-os lesz _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik.
Sokat számít az, hogy az első 1-2-3 vedlésnél milyen melegbe tartják a pókokat és mennyit kapnak enni! Ez miatt simán elképzelhető az ilyen méretkülönbség!
sziasztok! Igen a kereskedelem határozatlan ideig szünetel. Viszont ez nem azt jelenti hogy fajtopikokban hirdesetek. Amíg nem indítjuk újra addig ezeket kerüljétek, nem sokára tudtok újra hirdetni, de addig pici türelmet kérünk tőletek. _________________
Hát az enyém kb 5-6 vedléses lehet, a sarokban lakik, kihordta a moha alól a földet, kissebb korában nem sokat láttam,
de mióta levedlett, és elérte a 6-7 centit, azóta nagyon eleven, és sokat látom.
Sokat zabál, és kb mindig kinntvan az üvegen.
Hát ő lenne az itt épp a fészkét építgeti.
Szerintem is nőstény, de hogy a következőre beadul arra nem vennék mérget.
Míg a hímek 7-8 ra adulnak, addig a nőstények 9-10 re.
Tudni kellene a mostani vedlése előtt mikor vedlett, majd ha az ivarérési vedlést elhúzza több hónapra (fél évre vagy akár többre is) akkor lesz kislányból NŐ. _________________
Hello Banaf!
Úgy nézem olyan 14cm a pókod, valószínü subadult. Egyébként nem nől azért olyan nagyokat,a következő vedlésre lesz olyan 16cm,utána 18cmkörül stb...A 20cm és ettől nagyobb példányok
már többéves adult nőstények. _________________ Üdv.: kosip
Az én véleményem is az hogy nősti!De hogy adult már vagy még csak most fog ezt nem tudnám megmondani _________________ „- Csak sok receptet írj, mert a patika is az enyém!
Mindegy, hogy mit, a beteg úgyis csak cukrosvizet kap.
- És ha meghal?
- Nem tesz semmit. A temető is az enyém. Mindenkinek díszsírhelyet adok.
- Ó, kezdem érteni!
Mutass egy képet.
És nem portfólio = folium !
A portfólió jelentése irattáska, mappa. A fotósok ebbe a mappába gyűjtik össze az általuk legjobbnak tartott fotókat. _________________
- van egy regalisom,nemrég vedlett és a régi vedlése 12 cm.
most kb 14-15 cm.A portfólió teljesen világos,de a bőrét elnyúzta
ezért abból nem tudtam sexálni.
Kérdés :
Kb hány cm-esen adulnak, a leírt méretek és szinezet alapján mit mondanátok rá.
sub vagy adult, nőci vagy hím ???????
PAPESZ: nézd meg ezt a pár hetes hsz-t georgio-tól és megláthatod, hogy nincs értelme tippelgetni...a képed inkább nőstényt mutat, de ha a fentieket figyelembe veszed, akkor inkább vársz egy pár hetet, a pók levedlik, a bőréből meg simán meg tudja mondani itt egy szaki, hogy töke van-e vagy sem.
üdv:m
köszi a segítséged! megnéztem többször ezt a két képet, és mellette még a többit is.... csak gondoltam hátha tud valami "érdemi" információval szolgálni számomra. dehát.. marad a vedlés, aztán majd meglátom/juk hogy mi lesz vele.
Üdv!
Ti is csak addig hisztek ebben a folium-os dologban míg úgy nem jártok mint én......
Saját regalis-om:
7.vedlés: A folium kivilágosodott, szinte fehér.
8.vedlés: NO COMMENT.....
Hello.
PAPESZ: nézd meg ezt a pár hetes hsz-t georgio-tól és megláthatod, hogy nincs értelme tippelgetni...a képed inkább nőstényt mutat, de ha a fentieket figyelembe veszed, akkor inkább vársz egy pár hetet, a pók levedlik, a bőréből meg simán meg tudja mondani itt egy szaki, hogy töke van-e vagy sem.
Sziasztok!! A segítségeteket szeretném kérni a regalisom nemének meghatározásával kapcsolatban.. sikerült csinálni egy képet, igaz nem a legjobb, de valamire csak jó lesz.
Íme: http://kepfeltoltes.hu/view/090602/P020609_19.51_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Előre is köszönöm fáradozásaitokat!!
Üdv: Papesz
Sziasztok!
Az éjjel levedlett a regalisom.Már nagyon vártam ezt a pillanatot(Kratosz tudja miért )
Szám tátva maradt reggel mikor párom szólt
Pár képet is kattintottam.Nem a legjobbak de szódával elmegy
Üdv. Reaper
szia reaper!
mondtam hogy no para!
gondoltam hogy nem beteg szegényke.
és egy kis infó a többieknek:
ez a kis pók az egyik községbeli haverpmé volt. eredetileg dudu állományába tartozott.
na szóval. múlt évben hozzámkerült dudutól három regalis, ebből egyet megtartottam a másik kettőt a haveromnak adtam.
eltelt egy év és szinte nem is növekedett a kis rega. (nálam a tesója már igencsak nagyobbacska).
nála az egyik elpusztult. (sajna hiába tanítottam a srácot hogy kell tartani egy pókot)
sikerült 8 pókból 4-et kipurcantania.
így visszavásároltam tőle, majd nemsokkal ezután reaper barátom igényt tartott rá.
és azóta tessék lássék nő a pók!
örülök hogy jó helyre került, egy gondoskodó gazdira talált!!!
gratula hozzá reaper, és sziporkázz!!!
ui: az emilia is így fog lassan járni. _________________
"Szánalmas ország ez, egy balkáni söpredék,
Elbaszott nemzet ez, egy európai maradék."
Sziasztok!
Az éjjel levedlett a regalisom.Már nagyon vártam ezt a pillanatot(Kratosz tudja miért )
Szám tátva maradt reggel mikor párom szólt
Pár képet is kattintottam.Nem a legjobbak de szódával elmegy
Üdv. Reaper _________________ Balra a második ajtó....
Szia!
Az én regalisom 2009.05.19-én levedlett. most 11 cm-es a lábterpesze, vedlésszámot sajna nem tudok, de viszonyításnak nem rossz. vedlés előtt kb 3 hétig talán egy hónapig nem evett. Aztán jött a telefon, hogy vedlik....
A mászkálással meg úgy volt, hogy nem sokat mozgott. Csak annyit, hogy napi rendszerességgel felborította az itatóját, pedig nam volt baj a párával..
Üdv: Papesz
Azért gondolom, hogy az a P. ornata nem négy vedléses volt.
xszasa:A vedlés előtti táplálkozás beszüntetése nem faj-, hanem korfüggő. Minél nagyobb a pók, annál több időt tölt vedlés előtt nyugalomban, táplálkozás nélkül. Jó példa erre egy másik pókom: 11. vedlésére készül, 10 hónapja vedlett, 6 hónapja nem evett.
Persze vannak extrém kivételek.
Az én P. regalisom az 5. vedlése előtt (2009. V. 3.) utoljára 2009. április 28-én evett. Sok pára és várakozás, más dolog nincs.
Nekem is van 1 kis 4v-es regalisom!! Sokat mászkál meg minden csak
vedlés előtt ál és multhét kedd óta nemis eszik!
ez a faj vedlés előtt hány napig nemeszik?
mert egy kicsit aggódom
Szia!
Pontos időt nemtudok mondani és szerintem senki se!Nálam a P. ornata másfél két hónapon keresztűl elő se jött a helyéről és nem is evett!Ha nagy az utóteste akkor nemkell aggódnod .Párát nyomasd nála és nemlesz semmi gond!
Nekem is van 1 kis 4v-es regalisom!! Sokat mászkál meg minden csak
vedlés előtt ál és multhét kedd óta nemis eszik!
ez a faj vedlés előtt hány napig nemeszik?
mert egy kicsit aggódom
Hát igen, az tény, hogy anyagi szempontból elég gazdaságos az egérrel való etetés.
Ha megnézzük egy egér nálunk ~100 Ft, ugyanennyiért egy megtermett sáskát is alig kapsz.
Viszont ilyenkor ne csodálkozz, ha egy hónapig nem látod a pókod. _________________
Nálam is ekkorába van az adult nősti, és sajna mindig elbújuk. De majd előjön ha jól érzi magát. Már egyre kintebb vannak a lábai.
Pedig igazi szépség. A héten is bepuszilt egy szőrösödő egeret. Beadtam neki, nem csinált vele semmit. Kimentem WC-re, az egér már meg se moccant a pók méregkarmai között. Fejjel lefele lógva fogyasztotta
Igazság szerint akkor szoktak előjönni ennyire, ilyen sok ideig, ha szinte tökéletesen stimmel náluk minden.
A páratartalom, a hőmérséklet, a kaja adagolás, stb.
Legalábbis nálam.
Ha túl nagy sár van nála, ha túl hideg van, ha tele zabáltatom, hónapokig nem látom.
Ha klassz a páratartalom, enyhén meleg van, és még picit éhes is, hetekig kint mászkál.
És minél nagyobb , annál többet van szem előtt.
Az adult nőstény ornata-m már el sem bújik, valahogy érzi már az erőfölényét
Ez kb olyan, mint amikor a hím oroszlán elnyúlik a szavanna közepén
Persze nem mondom, hogy ez mindíg így van.
Pl előfordulhat az ellenkezője is, hogy olyan rossz körülmények közt tartod, hogy nem találja helyét.
De te ugye nem vagy ilyen......
Nem vagyok, megpróbálok mindent megadni a pókjaimnak! lehet h éhes, mert az ecsetet érdeklődve cibálta befelé, ahogy bedugtam neki a szellőzőcsíkon...most fog kapni egy nagyobb terráriumot. Jelenleg egy 10x10x17-es terkóban van. Ezzel a lendülettel meg szeretném kérdezni h szted mekkora legyen a következő terkója?
Üdv!
Igazság szerint akkor szoktak előjönni ennyire, ilyen sok ideig, ha szinte tökéletesen stimmel náluk minden.
A páratartalom, a hőmérséklet, a kaja adagolás, stb.
Legalábbis nálam.
Ha túl nagy sár van nála, ha túl hideg van, ha tele zabáltatom, hónapokig nem látom.
Ha klassz a páratartalom, enyhén meleg van, és még picit éhes is, hetekig kint mászkál.
És minél nagyobb , annál többet van szem előtt.
Az adult nőstény ornata-m már el sem bújik, valahogy érzi már az erőfölényét
Ez kb olyan, mint amikor a hím oroszlán elnyúlik a szavanna közepén
Persze nem mondom, hogy ez mindíg így van.
Pl előfordulhat az ellenkezője is, hogy olyan rossz körülmények közt tartod, hogy nem találja helyét.
De te ugye nem vagy ilyen...... _________________
Sziasztok!
Lehet h én vagyok túl aggódó, de a regalisom egész napp kint van , mászkál az üvegen és ott is pihen. tisztogatja magát, eszik, minden rendben van nála. jah most 8 cm-es! Lehet-e esetleg valami rendellenesség ez, vagy egyszerűen örüljek, hogy látom?
köszi!
Üdv!
Sziasztok!
Itt az ideje, hogy Kratosz segítségét ez úton is megköszönjem.
Párom is és én is Köszönjük!! ,hogy hozzá jutatál minket ehhez a kis szépséghez.
Költöztetése óta bevert 2 tücsköt és most megállás nélkül építkezik
örülök hogy tetszik ez a kis pók.
pláne hogy most megtalálta az igazi helyét, méltó gazdáját.
leld örömed benne!
és neveld fel hatalmasra!!! _________________
"Szánalmas ország ez, egy balkáni söpredék,
Elbaszott nemzet ez, egy európai maradék."
Sziasztok!
Itt az ideje, hogy Kratosz segítségét ez úton is megköszönjem.
Párom is és én is Köszönjük!! ,hogy hozzá jutatál minket ehhez a kis szépséghez. _________________ Balra a második ajtó....
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban