videót nem tudsz feltenni? kiváncsi lennék rá, amúgy télleg nagyon zavagépek, az enyém mostani vedlése után befalt kb 10 tücsit és 2 akkora csótányt mint a testmérete.
ha ennyire bejön neked akkor mindenképp érdemes lenne a család több fajával próbálkozni. mindegyik külön egyéniség.
nálam idáig a regalis a nyerő. _________________
"Szánalmas ország ez, egy balkáni söpredék,
Elbaszott nemzet ez, egy európai maradék."
ha óvatosan bánsz vele akkor szépen ki tudod terelgetni.
ha mindjárt kirohan akkor várj vele egy picit, megnyugszik és újból próba.
nem egy szökőművészek, ritkán másztak ki nálam a dobozból, általában a peremén megálltak.
ahogy elnézem, nem is oly kicsi már a tiéd!
és hogy a csodálkozásodra is reagáljek: minden pöci ilyen szép!!! _________________
Sziasztok.
Ha 1 vedlésesen össze rakok 3 regalist akkor megeszik egy mást
Előre is köszönöm.
Üdv.:Ati
rossz a kérdés.
nem össze rakni kell öket,hanem nem kell szétszedni. ha kokontestvérek akkor általában megmaradnak egymás mellett.
Brachypelma: jo dolog a segitö szándék, de mostanában tul gyakran olvasni(nem csak töled!) a hasonló jellegü (nem vagyok biztos,nekem még nem is volt ilyen pókom, majd okosabb megmondja tutira) hozzászólásokat,ez inkább csak elbizonytalanitja mint felvilágositja a kérdezöt _________________ Auribus frequentius, quam lingua utere
Sziasztok.
Ha 1 vedlésesen össze rakok 3 regalist akkor megeszik egy mást
Előre is köszönöm.
Üdv.:Ati
Szia!
Nem vagyok nagy Pöcis, de szerintem nem fogják megenni egymást. Szerintem a legjobb ha kokon tesók így már valamennyire megszokták egymást, gondolom én. De ezt majd a tapasztaltabbak megmondják! De azért remélem tudtam segíteni!
"A magasságos terráriumban nőstények és hímek vala, az örök vedlésháló választotta szét őket ivar szerint, midőn vala ideje a Poecilotheria regalis asszonyállat növekedésének, szépségesen szép megtisztulásával, hatalmas, termékeny anya lészen. Az örök terrárium tanító szavát követvén, miszerint szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek meg a föld terráriumjait, az Örök Bújkáló törvényét tartsd be, miszerint kurvagyorsan szerezz be apaállatot, a pároztatás gyönyörűségére, munkádnak gyümölcse lészen, a nagy mennyei kokon mintájára sok kis pókállatod lészen. Maaaaating. "
"A magasságos terráriumban nőstények és hímek vala, az örök vedlésháló választotta szét őket ivar szerint, midőn vala ideje a Poecilotheria regalis asszonyállat növekedésének, szépségesen szép megtisztulásával, hatalmas, termékeny anya lészen. Az örök terrárium tanító szavát követvén, miszerint szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek meg a föld terráriumjait, az Örök Bújkáló törvényét tartsd be, miszerint kurvagyorsan szerezz be apaállatot, a pároztatás gyönyörűségére, munkádnak gyümölcse lészen, a nagy mennyei kokon mintájára sok kis pókállatod lészen. Maaaaating. "
csak hjogy közbeszóljak annyit mondanék hogy a striatat nősténynek vettem, de még nem sikerült sexálnom. a héten újabb vedlése volt így már konkrétan tudom sexálni.
(amúgy köszi a dicséretet.)
ferraultal egyet értek, nálam is a 7-8 vedlésénél kezdett " letisztulni"
de pontosat inkább bőrből lehet mondani. _________________
hali a színezet alapján mind a 2 hím..fekete középvonal általában hímeknél van észrevettem
Ezt mikor vetted észre?
Most más állatát hozom fel példának, de én például néztem a napokban Kratosz fényképeit Picasaweben (szép jószágai vannak ) ... és a nőstény striatajának is fekete a folioja!
Az adulás után változik meg legtöbbször... van hogy már előtte... de van hogy utána sem annyira... nah ezt jól megasszontam, de a lényeget érted.
Máté _________________ Ide születtem, ahol a gumibot tartja a hatalmat, de csak ócska gumipók,
Ide születtem, ahol a könnygáz és magyar hús együtt kilója ötszáz,
Ide születtem, hol ezer év után, újra béke lesz, érzem az illatát!
MaTi!
Én erre csak annyit mondanék h külsőre full semi nőstényem (yoey is azt monda rá ) két hét mulva beadult hímnek. XD
ésha emlékszel akkor a te óriás hímed is sub nőstinek nézett ki
Én a regalisban már így nem bízok
Kérnék egy kis segítséget!
Az alábbi képen az én kis regalis kolóniám egy része látható! 4en vannak összesen együt tartva, a 4 közül 3 olyan sötét mint az alsó! A színbeli eltérés már 3 vedléses koruk óta észrevehető!
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek most 3 nősti és 1 hím van a kolóniában vagypedig 3 hím és 1 nőstény???
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Sziasztok!
A nőstény adult poecim (regalis) állandón kb. 3 hónapja két hetente állandóan üres kokonokat rak le nem tudjátok mi lehet a baj? (vagy baj ez egyáltalán?)
A Poecilotheria összes fajtáját lehet kolóniában tartani. Egyszer hallottam olyanról aki 3-4 versit tartott egy terkóban kicsi koruktól fogva olyan 10 cm-ig. Aztán az egyik megette a másikat és akkor szétszedte őket.
értem.....és csak Poecilotheria fajokat lehet egybentartani?
Szerintem más fajt ne nagyon próbálj együtt tartani mert max egyetlen pók fog élve maradni
okéoké...köszy:) majd akkor megpróbálkozok valameik fajjal:)
A Poecilotheria összes fajtáját lehet kolóniában tartani. Egyszer hallottam olyanról aki 3-4 versit tartott egy terkóban kicsi koruktól fogva olyan 10 cm-ig. Aztán az egyik megette a másikat és akkor szétszedte őket.
Szerintem más fajt ne nagyon próbálj együtt tartani mert max egyetlen pók fog élve maradni
Nekem sem! De én is tervezem berendezni egy ilyen terkót, körülbelül 3-4 regalissal. 20x20x30-as terkó, és lesz benne parafa rendesen, majd dobok képet! _________________ Ide születtem, ahol a gumibot tartja a hatalmat, de csak ócska gumipók,
Egyetértek. Ez iszonyat kicsi hely ennyi állatnak. És szerintem a terkó sem megfelelően van berendezve. Nem mindegyik tud elbújni ha akar. Ez nekem már nem tetszik...
azért egy ekkora helyre ennyi és ilyen méretű poecit bezárni... kicsit zsúfolt akárhogy is nézem... 3-4 még elmegy... de nem 15 _________________ Ide születtem, ahol a gumibot tartja a hatalmat, de csak ócska gumipók,
Nemrég a szaporulatomból megmaradt 1 vedléses kis regalisokat egy nagy műanyag terráriumba raktam, szépen berendezett környezettel. Nagyon szép látvány 10-12 kis pöci mozgolódása, és első próbálkozásaik a zsákmányszerzéssel. Ugyanis nemrég beszórtam nekik egy nagy marok kis csótit. Érdekes hogy a csótikra már marnak, de ha két kicsi összefut, akkor kikerülik egymást
Erősen gondolkozok megtartsam-e a koloniát
Hamarosan rakok fel képeket is.
(jah és az állatok most 2,5 cm-esek, szal nem is kicsik )
Itt is megtörtént a szétdobozolás! Bár a kicsik még l2-esek úgy gondoltam, nem várom meg az egy vedlést mert akkor már körülményesebb lenne a szétszedésük! 77 db l1-es lárvát számoltam, ebből 69db l2-es lett és 1 ami még nem vedlett át l2-be! Elég korán el kellett vennem az anyukától a kokont, mert vagy ő baszott el valamit, vagy én nem zártam vissza rendesen a belekukkantás után a kokont, mert egyik nap arra lettem figyelmes, hogy a lárvák fele kihull a kokonból! A mostani színezetük alapján pár nap múlva 1 vedlésessé cseperednek reményeim szerint! _________________ LANDSER
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban