Keresés blocks.gif

 GYIK
 Reptilia fórum
 Szabalyzat

blocks.gif

Szia, Anonymous
Felhasználónév:

Jelszó:


[Regisztráció]
[Elfelejtetted a jelszavad?]
Jelenleg 122 vendég és 0 regisztrált tag online.

blocks.gif

Arachnida: Arachnida fórum


Arachnida fórum :: Téma megtekintése - "Hibridgyártás..."

"Hibridgyártás..."


Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4  Következő
új téma   hozzászólás    Tartalomjegyzék -> Tenyésztés
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
csepelball
Adminisztrátor


Csatlakozott: Nov 11, 2007
Hozzászólások: 1833
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2012 Ápr. 09. Hétf., 10:20    Hozzászólás témája: idéz

Személy szerint nem a googlera voltam kíváncsi, hanem a gyakorlatai tapasztalatokra, mivel én "csak" jó pár börzén fordulok meg egy évben, és a hibrid állatokkal ezerből egyszer találkozom.

Avicularia egy kicsit kényes téma. Ha Puding itt lenne, szívesen kivesézné nektek részletesen. Sok egymáshoz nagyon közel álló fajt különböztethetünk meg, ami külsőre szinte ugyanúgy néz ki, apró eltérésekkel. Valószínűleg ezért foglalkoznak vele kevesen.

Fel-fel tűnnek egyedek 1-1 fajból ami eléggé eltér a többitől. Ez lehet akármilyen deformitás, (pl külsőre nőstény színű adult hím), folium elváltozás és egyebek. Nem feltétlen keverék attól még az állat.

ui: ha a googleba beírod, hogy akármiXakármi hybrid, lehet kidob ezer képet, de abba benne van az, hogy a fotók csak 1-2 állatról készültek, nem tömegével vannak jelen a hobbiban

15:58: Rickytől megkaptam az engedélyt a kép kihelyezésére.
Erre is szokták mondani, hogy Brachypelma vagans. Ja, hogy nem tiszta? És pontosan miért is nem? A megoldás: mert ez egy Aphonopelma anax pár. Amiatt tettem ki,mert az emberek sok esetben szó nélkül is belemesélik a történetbe, hogy ez nem tiszta vagans. Más a hozzá nem értés és a valós kavarodás


Forrás: Ricky Dizon
_________________
www.macilacispiders.hu www.kituzoshop.hu
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website
Hirvenkurpa
Tag


Csatlakozott: Aug 23, 2011
Hozzászólások: 181
Tartózkodási hely: Pécs


Elküldve: 2012 Ápr. 09. Hétf., 09:15    Hozzászólás témája: idéz

Azért ez szerintem nem így van. Az Avicularia avicularia A madárpókfaj. Azt hiszem, (bár ebben nem vagyok biztos) ez volt a világon legelőször leírt faj, még a nagy Linné írta le, bár csak egy kép alapján, és nem használható minden avi fajra a név! Nem tudom, most mire használják, de nagyon szomorú, ha egy típusfaj nevét korcsokra aggatják. Ez a faj az, amihez a többi aviculariát hasonlítják, és ez alapján dönthető el, hogy valóban avicularia-e.
De ez már más téma.

Döw

Hogy ne legyen teljesen off:
http://www.youtube.com/watch?v=__IT2-ODGp8
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail állomány
trashmetal
Tag


Csatlakozott: Sep 21, 2010
Hozzászólások: 100
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2012 Ápr. 09. Hétf., 09:04    Hozzászólás témája: idéz
Hali!

Itt is egy példa! Szerintem elég sok van...

de csak gugliba beírjátok hogy brachypelma albovagans, vagy hybrid és dobálja a képet ezerrel!

Vagy például az aviculariaknál is már mindenféle pókot lehet találni....

Pl az Avi Avi alapból egy hibrid faj... azért avi avi----ezt a kifejezést minden avira használják, amit nem lehet beazonosítani, minden féle "korcs" ami tele van pirossal pedig nem is kéne úgy lennie...

Pl nekem is az Avi metallicám már sub nősti és még midig tele van piros-lila szőrrel a segge és a hátsó lábai... Külföldön meg már sokan Avi metallica color formnak meg ilyesmiknek árulják!
Ami durva hogy alig találni tiszta metallicát is... de ez már más történet, hogy mért...

Szóval a lényeg, hogy hibridek sajnos igen is vannak, úgyhogy mindenki nézze meg milyen pókot vesz!
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
Prinyo
Tag


Csatlakozott: Oct 23, 2009
Hozzászólások: 131
Tartózkodási hely: Kaposvár


Elküldve: 2012 Ápr. 08. Vas., 14:03    Hozzászólás témája: idéz

Attól függetlenül, hogy ez a hibridgyártás egy ökörség és általában meddő egyedek lesznek belőle, még mindig jobban hangzik, mintha egy faj eltűnne a kizsákmányolás miatt. Persze én is ellenzem, bár a kíváncsi ember mindig beletúr oda ahova nem lenne szabad. Csak az ilyen kísérletező emberkék azt nem látják, hogy egy tiszta tenyészpár többet tud tenni egy fajnak, mint a hibridek, és szebbek is úgy ahogy meglettek "teremtve". De mindig is lesznek Dr. Frankenstein-ek, az ellen nem lehet tenni semmit. Mindenesetre ha vannak képek én is kíváncsi lennék rá, persze minőségi fotó legyen és részletes.
_________________
Üdv.: Prinyo

http://research.amnh.org/iz/spiders/catalog/THERAPHOSIDAE.html

"amit nem tudsz megenni, meginni, megdugni, azt egyszerűen pisáld le és hagyd ott."
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn állomány
csepelball
Adminisztrátor


Csatlakozott: Nov 11, 2007
Hozzászólások: 1833
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2012 Ápr. 08. Vas., 10:24    Hozzászólás témája: idéz

Ha találkoztok ilyen állatokkal, akkor engem érdekelne fotó.
Sok embertől hallom, hogy ilyen-olyan keverék, aztán közben alig van pár darab.
Túl sok a buta történet.

ui: Brachypelma keverékekből 1-2 előfordul,de közel sem tömegével
_________________
www.macilacispiders.hu www.kituzoshop.hu
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website
Hirvenkurpa
Tag


Csatlakozott: Aug 23, 2011
Hozzászólások: 181
Tartózkodási hely: Pécs


Elküldve: 2012 Ápr. 08. Vas., 10:01    Hozzászólás témája: idéz

És, ami szerintem a legdurvább, hogy csomóan pakolják föl a videókat youtube-ra a különböző fajok párzásáról... Még büszkék is rá, engem ez háborít fel a legjobban... Persze nem lehet megmondani, hogy ez-e a roszabb, vagy amikor valaki sunyin csinálja és megveszed tőle jópénzért szegény korcs állatot...
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail állomány
Maczi
Látogató


Csatlakozott: Jan 31, 2012
Hozzászólások: 20
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2012 Ápr. 08. Vas., 01:43    Hozzászólás témája: idéz

Sziasztok!
Na most akkor: hogy az a *rettenetes káromkodás*...
Nem vagyok szakavatott, és nem pókászom régóta, de soksok éve olvasok utánuk mindent ami csak elérhető. Komolyan mondom, hogy nagyon elszomorít az információk többsége... :S Volt gyermekkoromban olyan tervem, hogy beszerzem az összes brachypelma-t, ami csak létezik, de persze megbonyolítva azzal, h max5-6v-sen...mert szeretem látni, ahogy fejlődnek. De csak olvasok és olvasok és szomorú leszek, nem csak akkor, amikor a viszonylag ritka vagy tényleg ritka fajokról van szó, hanem akkor is ha "csak" egy "sz@ros" emiliáról vagy bármi. Nem értem meg a hibridgyárosokat, és nem értem, hogy akkor most hogy legyen ehhez kedvem... Persze egy bármilyen hibrid is élőlény, ráadásul sok lábbal, amit a magamfajta szeret, de miért kell ez? Ha egy annithát vagy kahlenbergit szeretnék, vagy ne adj isten egy baumgartenit, angustumot vagy akár epicureanumot, akkor miért kell megegyek egy rakás hibridet? Mert hasonló a színe, vagy a felépítése... Ezt (amennyire tudom) egy 5-6v szépségről senki nem fogja megmondani, hogy az-e aminek vettem... Akkor miért akarjam? Persze vannak beszerezhetetlen fajok, de akkor mondják at a tenyésztők is, hogy nincs, hobbiban nem elérhreő, vagy valami... De ne kelljen már albovagansokért, emiliasmithikért, meg ilyenekért kicsengetnem egy talicska pénzt... Nyilván ők is ékes darabjai lehetnének egy gyűjteménynek, ha már valaki volt olyan barom, hogy létrehozta őket, de akkor legalább tudjam, nem?
Ne haragudjatok a kirohanásért, de kicsit kiment a biztosítékom...
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
sasdian
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Mar 21, 2010
Hozzászólások: 538
Tartózkodási hely: Slagelse (Dánia)


Elküldve: 2011 Márc. 27. Vas., 20:14    Hozzászólás témája: idéz

Igaz ez nem a gabonasiklókról szól...ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de a pókokkal kapcsolatban van véleményem.
Abból indulok ki, hogy pl a B. smithi azért maradt meg, mert fogságban szaporították öket. (ezt lehet hogy rosszul tudom) Ha még van/lesz olyan faj ami ugyan így menekül meg akkor már szerintem bátran kjelenthetjük hogy a fogságban tartott hibridek gyártása is nagy hiba. képzeljük el ha több lenne a smithi hibrid mint a tiszta...kb olyan mint Dél-Afrikában ahol a kisebbségben lévö fehérek elnyomták a feketéket...(ez most lehet rossz példa és nagyon rosszul tudom...de a lényeg ugyan az)

Jó dolog hogy az egzotikus állatok egyre népszerübbek, annak ellenére hogy a legtöbb ember írtózik ezektöl az állatoktól, de ennek a népszerüségnek van egy hatalmas hátránya. Egyre több felelötlen ember is elkezd ilyen állatokat tartani söt szaporítani, és egyre többen gyártanak hibridet is. Tehát ahogy nö a népszerüség, úgy növekszik a hibridek száma is.
Itt Dániában sajnos (vagy szerencsére) nem olyan népszerü ez a hobbi, mint Magyarországon. Sokkal kevesebb érdeklödö van és bár csak képeken és videókon láttam otthoni börzét, de az Magyar börzék színvonala sokkal magasabb mint a Dániában lévö börzéké. Ezzel szemben itt nincs olyan próbléma, hogy veszel egy B vagans-t, vagy egy albot, amiröl késöbb kiderül hogy albovagans. Természetesen itt is van hibrid...de tiszta vagansot még könnyebb találni.
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
misi21
Tag


Csatlakozott: Oct 26, 2008
Hozzászólások: 110
Tartózkodási hely: Sopron


Elküldve: 2011 Márc. 27. Vas., 19:48    Hozzászólás témája: idéz

Hello!

Én teljes mértékben ellenzem a hibridgyártást, minden állat terén. És aki kiejti ezt a száján, hogy mi lenne ha ezt ezzel párosítaná, többet állat közelébe se engedném!

De egy valamit nem értek, világosítsatok fel!

Gabonasiklót miért párosítanak más gabonasikló fajokkal? Az nem számít hibidgyártásnak?

Egy oldalon olvastam:

"Én személy szerint kedvelem őket, szerintem nagyon egyediek, különlegesek. A természetben is előfordul hibridizáció, bár ritkán. Fogságban az ember új fajokat és színváltozatokat teremt rendszertanilag rokonságban álló állatfajták pároztatásával. Amíg nem kerülnek ki a vadonba a hibridek és nem higítják fel az őshonos fajok génállományát, szerintem addig rendben van a hibridizáció."

Tegyük fel egy tudatlanhoz kerül egy hibrid sikló, és pároztatja egy tiszta siklóval és eladja, akkor a hibrid kikerül, pl, nem lesz egy tiszta vörös gabonasikló se, vagy már most sincs???

Vagy hogy van ez, a kígyóknál ránézésre meg lehet állapítani, hogy tiszta e vagy nem?
És a hibridgyártás egyenlő a szinváltozatok tenyésztésével? Ha igen akkor miért gyártanak hibrideket? Lehet szépek, de mégis csak korcsok.

Misi
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Puding
Öreg Tag


Csatlakozott: Dec 24, 2006
Hozzászólások: 1016
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2011 Márc. 25. Pént., 15:09    Hozzászólás témája: idéz

Biztosak vagytok abban, mindent jól láttok azon a képen?
No csak mert az a maculata egyáltalán nem biztos hogy hím, és egyértelműen biztos hogy nem adult...

1. Ekkora potrohhal nem adul egy maculata hím
2. a maculata hímek potroha soha nem lesz ilyen mintás ivarérés után
3. az adult hímek sokkal nyúlánkabbak, és a kefeszerűen álló szőreik miatt sokkal légiesebbek is

tehát ilyenek:

http://content.nextcat.com/Content/content/pan60/content/211271/Heteroscodra-maculata-Male_10.JPG?contentType=image/jpeg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/madarpokok/uploads/Heteroscodramaculatahm.JPG

Ti tényleg ezt látjátok???

4. nézzétek már meg azt az ominózus képet tüzetesebben Ny a maculata két első járóláb párja között látható az egyik tapogatólábának vége is, ami egyértelműen széles, azaz talppárnába végződik, és nem embolus-ban!


Már megint hirtelenkedik mindenki, és beleültök egy ilyen mondvacsinált mesterkélt, és értelmetlen kép hintájába! Mit is láthat a nagyérdemű ezek szerint?

Ha piszkáljátok (vagy ha msá stresszhelyzet elé állítjátok, azaz pl. egy idegen fajú pókkal riogatjátok) a maculata már kicsit nagyobb példányait, azok védekező pózba állva igyekeznek elijeszteni a vélt támadójukat első körben. Ez így néz ki:

http://gutt.sg.free.fr/Images/hetero%20attak.jpg

Hát nem érdekes?
Ha ezek után (vagy előtt-közben tök mind1) valaki félig ráhelyez (odaterel-odadob stb. szintén irreleváns) egy másik pókot, majd lekapjátok az egész helyzetet egy fényképezővel, a beszélgetés tárgyát képező eredményt kapjátok... (Jó esetben... Rosszabb esetben erre nem lesz időtök, és az egyik pók kinyiffan... Oltári hülye "játék", ami valójában állatkínzás...)

Sajnálom skacok! Még se lesz Heterodora avagy Lasioscodra... A tények ennél sokkal, de sokkal prózaibbak...

A szarkazmus pedig nem a megtévesztetteknek szól, mind inkább annak a ténynek, hogy ezeket a felvázoltakat eddig még senki nem vette észre... Ez pedig a jelenlegi tagság létszámát nézve igen is elszomorító!
_________________
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
Rolcsee
Öreg Tag


Csatlakozott: Jan 09, 2011
Hozzászólások: 1178
Tartózkodási hely: Szeged


Elküldve: 2011 Márc. 25. Pént., 12:03    Hozzászólás témája: idéz

Ott van még a kép. Pár hsz-el lejjebb.
_________________
"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról hogy hülyítik őket." ― Mark Twain
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail állomány
lilslim
Stabil Tag


Csatlakozott: Feb 20, 2010
Hozzászólások: 447
Tartózkodási hely: Ajka


Elküldve: 2011 Márc. 25. Pént., 11:19    Hozzászólás témája: idéz

Valaki tegye fel újra a képet Nevet? Erre kíváncsi vagyok.Megnézném
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2011 Márc. 25. Pént., 10:11    Hozzászólás témája: idéz

szabi72 írta:
Amúgy ez szerintem ez egy L cristata,na de mindegy is. Mosoly


jaja tényleg. de lényegtelen ebböl nem lesz nász Nagyon boldog
_________________
Auribus frequentius, quam lingua utere
Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
szabi72
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Jan 13, 2010
Hozzászólások: 845


Elküldve: 2011 Márc. 25. Pént., 09:32    Hozzászólás témája: idéz

Amúgy ez szerintem ez egy L cristata,na de mindegy is. Mosoly
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2011 Márc. 25. Pént., 09:18    Hozzászólás témája: idéz

hehe,hát ugy tünik -ha jol látom - a maculata him nagyon rámenös, a geniculata csajra, de abbol maximum megevés lehetett Nagyon boldog ilyen formában nem tudnak utódok születni semmiképp Mosoly
_________________
Auribus frequentius, quam lingua utere
Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
szabi72
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Jan 13, 2010
Hozzászólások: 845


Elküldve: 2011 Márc. 25. Pént., 09:09    Hozzászólás témája: idéz

Mosoly
Sziasztok.

A véleményekre lenék kíváncsi?
Mármint hogy mi ez a képen ? Nagyon boldog
vagy ez most hogy lehetséges?

Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail
Attila-spider
Stabil Tag


Csatlakozott: Nov 13, 2008
Hozzászólások: 438
Tartózkodási hely: Szeged


Elküldve: 2011 Feb. 16. Szer., 08:14    Hozzászólás témája: idéz

w4r10ck írta:
Üdv!
Nem tudom hogy kérdezték e már ezt de szeretném tudni hogy mi lesz abból ha egy Grammostola rosea NCF nőstényt egy RCF hímmel keresztezünk?
Van valami hátránya vagy befolyásolja a piaci értéküket?
A válaszokat előre is köszönöm! K?rd Forg? szemek K?rd


Szia.
Ha egy kicsit eltekintünk attól, hogy ez nem lenne szép dolog...
Igazából semmi hátránya nincs a dolognak, ugyan olyan életképes egyedek születnének... (igazából szerintem jelenleg is nagyon sok ilyen állat van az országban).
Mivel ha valaki ilyet tesz, ezt nem reklámozza, tehát az állatait vagy ncf-ként vagy rcf-ként árulja, még csak a piaci értéküket sem befolyásolja a dolog. Az már más kérdés, hogy ha valaki tenyésztési szándékkal vásárol, és a kiderül, hogy amit megvett nem az ami.. akkor igen, ront az értékén, mivel annak a személynek utána értéktelenné válik.

De azért én is kihangsúlyoznám, hogy ilyet ne tegyen senki.

Üdv.: Attila
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
w4r10ck
Rendszeres látogató


Csatlakozott: Apr 14, 2010
Hozzászólások: 60
Tartózkodási hely: Mezőkövesd


Elküldve: 2011 Feb. 15. Kedd., 19:05    Hozzászólás témája: idéz

Köszi a választ!

Én sem vagyok ilyen gondolkodású,épp azért kérdeztem rá hogy megerősítsenek a témában.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Spiderfan
Látogató


Csatlakozott: Jan 04, 2011
Hozzászólások: 34


Elküldve: 2011 Feb. 15. Kedd., 18:46    Hozzászólás témája: idéz

w4r10ck írta:
Üdv!
Nem tudom hogy kérdezték e már ezt de szeretném tudni hogy mi lesz abból ha egy Grammostola rosea NCF nőstényt egy RCF hímmel keresztezünk?
Van valami hátránya vagy befolyásolja a piaci értéküket?
A válaszokat előre is köszönöm! K?rd Forg? szemek K?rd


NE ezt semmiképpen se tedd!

A hibridizáció egy nagyon helytelen dolog. Így is van már elég probléma az ilyen gondolkodású emberek miatt, akik összevissza kereszteztek mindenféle pókot.
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
w4r10ck
Rendszeres látogató


Csatlakozott: Apr 14, 2010
Hozzászólások: 60
Tartózkodási hely: Mezőkövesd


Elküldve: 2011 Feb. 15. Kedd., 18:12    Hozzászólás témája: idéz

Üdv!
Nem tudom hogy kérdezték e már ezt de szeretném tudni hogy mi lesz abból ha egy Grammostola rosea NCF nőstényt egy RCF hímmel keresztezünk?
Van valami hátránya vagy befolyásolja a piaci értéküket?
A válaszokat előre is köszönöm! K?rd Forg? szemek K?rd
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
bika
Rendszeres látogató


Csatlakozott: Jan 13, 2008
Hozzászólások: 69
Tartózkodási hely: Kozármisleny/Pécs


Elküldve: 2010 Jan. 08. Pént., 19:27    Hozzászólás témája: idéz

szép estét!
nem tudom láttátok e ezt a videót??? elégé meglepődtem mikor megláttam:S

http://www.youtube.com/watch?v=lsjrvtjeHc4&NR=1
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
Sasa
Moderátor


Csatlakozott: Jul 13, 2009
Hozzászólások: 472
Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény


Elküldve: 2009 Okt. 15. Csüt., 20:06    Hozzászólás témája: idéz

Pit írta:
sasaspider írta:
flash88 írta:
Sziasztok

Mivel sok keveréket látok itt meg irtok is azért kiváncsi lennélk h szinte akármien pok akármiennek képes párosodni???
Azort gondolom csaknem mert akkor a természet is telelenne ilyen Furcsa fajokkal.... Forg? szemek

Szia nemnagyon értek hozzá de mindegyik tuti nem pl. 1 incei és 1 blondi XD ha jóltudom csak azok az állatok tudnak párosodni amelyek méretbgen és testfelépítésben is nagyon hasonlóak (pl. vagans és albo...)


A természet azért nincs tele hibridekkel, mert épp a fajkeletkezés egyik kritériuma az izoláció (pl. természetes határok) vet gátat ebben.
Ergo, ha nem találkoznak, nem is tudnak párosodni. Kacsint?

A mai világban, a közlekedés, kereskedelem, stb. hatására nagyobb az esély a találkozásra, ezért a "természetben" is egyre több a hibrid.

Általában genus-on belül tudnak termékeny utódot létrehozni.
Már többször is kiveséztük, miért nem jó ezzel szórakozni és milyen mértékben árt a hobbinak. Most a madárpókokra gondolok elsősorban.

Az meg, hogy hüllőknél "szabad", ki dönti el? Ők így döntöttek... de tegyük hozzá, hogy kevesebb a faj, és nem több évre rá derül ki, hogy tiszta-vagy hibrid, ezért hüllőknél kevesebb tenyésztő veri át a másikat hibridekkel, mert már korábban látszik.

A mesterséges hibridizálás erőszaktétel a természettel.
Emellett madárpókoknál lehet kereskedelmi fogás(csalás) is, mely több évre rá derül ki, így önmagában is elítélendő.


Teljes mértékben egyetértek pitel...
_________________
‎Hálózzuk be a világot!
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn
Pit
Adminisztrátor


Csatlakozott: Sep 21, 2006
Hozzászólások: 3698
Tartózkodási hely: Vál


Elküldve: 2009 Okt. 15. Csüt., 12:38    Hozzászólás témája: idéz

sasaspider írta:
flash88 írta:
Sziasztok

Mivel sok keveréket látok itt meg irtok is azért kiváncsi lennélk h szinte akármien pok akármiennek képes párosodni???
Azort gondolom csaknem mert akkor a természet is telelenne ilyen Furcsa fajokkal.... Forg? szemek

Szia nemnagyon értek hozzá de mindegyik tuti nem pl. 1 incei és 1 blondi XD ha jóltudom csak azok az állatok tudnak párosodni amelyek méretbgen és testfelépítésben is nagyon hasonlóak (pl. vagans és albo...)


A természet azért nincs tele hibridekkel, mert épp a fajkeletkezés egyik kritériuma az izoláció (pl. természetes határok) vet gátat ebben.
Ergo, ha nem találkoznak, nem is tudnak párosodni. Kacsint?

A mai világban, a közlekedés, kereskedelem, stb. hatására nagyobb az esély a találkozásra, ezért a "természetben" is egyre több a hibrid.

Általában genus-on belül tudnak termékeny utódot létrehozni.
Már többször is kiveséztük, miért nem jó ezzel szórakozni és milyen mértékben árt a hobbinak. Most a madárpókokra gondolok elsősorban.

Az meg, hogy hüllőknél "szabad", ki dönti el? Ők így döntöttek... de tegyük hozzá, hogy kevesebb a faj, és nem több évre rá derül ki, hogy tiszta-vagy hibrid, ezért hüllőknél kevesebb tenyésztő veri át a másikat hibridekkel, mert már korábban látszik.

A mesterséges hibridizálás erőszaktétel a természettel.
Emellett madárpókoknál lehet kereskedelmi fogás(csalás) is, mely több évre rá derül ki, így önmagában is elítélendő.
_________________
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn
mcb2man
Tag


Csatlakozott: Aug 31, 2007
Hozzászólások: 182
Tartózkodási hely: Nyíregyháza


Elküldve: 2009 Okt. 15. Csüt., 12:06    Hozzászólás témája: idéz

üdv

egyébként hüllőknél miért nem baj, a színváltozatok keverése, mint a pókoknál?
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn
Sasa
Moderátor


Csatlakozott: Jul 13, 2009
Hozzászólások: 472
Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény


Elküldve: 2009 Okt. 14. Szer., 19:36    Hozzászólás témája: idéz

flash88 írta:
Sziasztok

Mivel sok keveréket látok itt meg irtok is azért kiváncsi lennélk h szinte akármien pok akármiennek képes párosodni???
Azort gondolom csaknem mert akkor a természet is telelenne ilyen Furcsa fajokkal.... Forg? szemek

Szia nemnagyon értek hozzá de mindegyik tuti nem pl. 1 incei és 1 blondi XD ha jóltudom csak azok az állatok tudnak párosodni amelyek méretbgen és testfelépítésben is nagyon hasonlóak (pl. vagans és albo...)
_________________
‎Hálózzuk be a világot!
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn
spider007
Tag


Csatlakozott: Dec 09, 2008
Hozzászólások: 120
Tartózkodási hely: Rétság


Elküldve: 2009 Okt. 13. Kedd., 20:20    Hozzászólás témája: idéz

Csatlakoznék a témához de a hibridgyártást nagyon elítélem!!!!
És Elnézést ha ezzel valakit megsértek de azt is aki hibrideket gyárt!
ELNÉZÉST!!!!!!!!
üdv
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
flash88
Stabil Tag


Csatlakozott: Jul 18, 2009
Hozzászólások: 340
Tartózkodási hely: Szolnok:]


Elküldve: 2009 Szept. 29. Kedd., 20:59    Hozzászólás témája: idéz

Sziasztok

Mivel sok keveréket látok itt meg irtok is azért kiváncsi lennélk h szinte akármien pok akármiennek képes párosodni???
Azort gondolom csaknem mert akkor a természet is telelenne ilyen Furcsa fajokkal.... Forg? szemek
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 20. Vas., 12:42    Hozzászólás témája: hibridgyártás idéz

Hello.
Nagyon ellaposodott ez a téma is:(
Nem felvágásból hanem információmegosztás céljából beszámolok az említett párzásról.Eddig semmi változás.Mind a hím mind a nőstény nem eszik.
Azt szeretném megkérdezni hogy ha sikeres a párzás nem kéne elkezdenie a nősténynek zabálni?
Üdv:wildboyz
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 12. Szomb., 21:00    Hozzászólás témája: hibridgyártás idéz

Hello.
Én nem érzem magam "bűnösnek".Én megkérdeztem az embert akitől vettem és azt mondta hogy lehet.Nem akartam hibridizálni ezért vettem roseát
de sajna csak rcf volt elérhető közelségben.És ált iskolás anyag.A pipacsokkal vagy talán rózsákkal tanítják.Nem akarok senkin megbántani és a pókokat sem szeretném tönkretenni.Ezért nem is gondoltam arra hogy akárki jött mentnek árulni orrba szájba.És bár minden nap azzal találkozok hogy a mai világban jobban megérni lopni hazudni csalni de én azért is tettem közzé hogy ez van hogy mindenki tisztában legyen ezzel!Nem akarok rosszban lenni senkivel nem rosszindulatúságból írtam.Remélem azért nem néztek rám annyira rossz szemmel mert sokáig ennek a közösségnek a tagja szeretnék lenni.
Üdv:wildboyz
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
kuri1991
Rendszeres látogató


Csatlakozott: Mar 22, 2008
Hozzászólások: 73
Tartózkodási hely: Tiszasüly


Elküldve: 2009 Szept. 12. Szomb., 20:04    Hozzászólás témája: idéz

Sziasztok
Olvastam a rosea témába ezt a ncf * rcf-es dolgot
Hát nem tom én nem értek hozzájuk de sztem nem lesz olyan keverék a színnel mint smithi meg emilia korcs tehát vagy rcf vagy ncf lesz SZTEM Zavart
Példaképpen itt van a sima és a gold incei nem lesz silányabb gold incei sztem hanem vagy ien vagy olyan bár az inceinél L2be már látni a különbséget a roseánál nem tudom Mosoly
Hogy kép is legyen Nagyon boldog : http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?t=139805
ott van lehet látni őket már ien kis korba megvan a különbség az más más tészta h roseánál lehet h nem Szomor? Szomor? bár nem nagyon találtam erről a mix kokonról több infót de sztem csak egy kokon lehet nem pedig egyszerre ien kokon meg olyan és összedobták őket Szomor? Nagyon boldog ebbe nem vok biztos
szal ha valaki tud vmi értelmeset erről mondani azt szivesen venném Nagyon boldog
Ezek csak az én véleményeim voltak én elég kezdő vok nem értek hozzájuk szal csak csupa vélemény
várom a válaszokat
Üdv:Albert
szerk: na megtaláltam a teljes cikket : http://www.arachnophilia.de/forum/haltung/14598-holothele-incei.html (bár nem tom pontosan mit ír mert nem tok annyira angolul )
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
csepelball
Adminisztrátor


Csatlakozott: Nov 11, 2007
Hozzászólások: 1833
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2009 Szept. 07. Hétf., 14:59    Hozzászólás témája: idéz

Csak, hogy ne az avi metallica tisztaság témába menjen ismét Mosoly

hawk írta:
he nem vigyázunk elöbb utobb mindenkinek az alábbihoz hasonló lesz az állománya:
Brachypelma albovagans 1.1.15
Avicularia avimetallica 1.1.20
Poecilotheria regapederseni 1.1.40
Grammostola sp rosea "rainbow" 1.1.52


komolyabbra forditva,ahogy kokon is irta,sajnos sokszor ha egy-egy hibrid szaporulat már szétterjedt, megállithatatlan rombolásba kezd,akinek van xy himje, még ha nem is ért hozzá (->én se!) mindenképpen tovább akarja szaporitani,nehogy már dolga végezetlenül elpusztuljon,semmi más szempont nem számit...
Valahogy tudatositani kellene a hobbistákban,hogy ezt nem igy kellene,reméljük még mindig több az olyan ember aki elgondolkodik ezeken a dolgokon, és akiket nem csak az anyagi haszon füt egy-egy szaporitásnál....Na igen.. a fórumon jelenleg csak 3 szaporulatról tudok, akik nyilvánosan is kijelentettték, hoyg ezt és ezt raktam össze.. Na ezután mit akarsz? Mosoly kitudja mit veszel.. "kérek 1 gombóc eperfagyit" aztán kapsz egy csokieper fagyit..mit ne mondjak..nem lennék vele megelégedve...


Duuuduuuuu
_________________
www.macilacispiders.hu www.kituzoshop.hu
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website
Toto
Moderátor


Csatlakozott: Nov 04, 2007
Hozzászólások: 1301
Tartózkodási hely: Tamási


Elküldve: 2009 Jan. 30. Pént., 22:57    Hozzászólás témája: idéz

Nem tudom, hogy ide illik-e, de azért leírom.

A hibridgyártásról olvasgatva nosztalgia hangulatom támadt, így kicsit túrkáltam a régi képeim között és végignéztem az összes képet egykori kedvencemről, első pókomról, egy albovagansról, akit én csak Pókinak hívtam Mosoly . Végiggondoltam, hogy mekkora utat tettem meg már a pókozásban (magamhoz képest) attól kezdve, hogy őt megvettem. Ez a kis hibrid taníttatta meg velem a pókozás alapjait, elviselte és túlélte kezdeti baklövéseimet, jámbor, szelíd pók volt. Rajta tényleg látható a hibridgyártás "mellékterméke", az eredeti fajokra jellemző színezet (aranyszínű carapax=albo, vörös utótestszőrzet=vagans...). Bizonyára hibrid létének tudható be szokatlanul aprócska mérete is: mindössze 10 centis lábterpesszel adult be, annak ellenére hogy hím volt. Mindennek ellenére nekem nagyon tetszett, csodaszép színekben pompázott, így nem zavart, hogy hibrid volt. De külleméről beszéljenek inkább a képek:

Jó, hogy eszembe jutott, elővettem preparált földi maradványait, kézbe vettem, nézegettem és megrohamoztak az emlékek... S?r? vagy nagyon szomor? Mosoly
_________________
Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn
gaspar
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Dec 19, 2006
Hozzászólások: 897
Tartózkodási hely: Budapest 12.kerület


Elküldve: 2009 Jan. 07. Szer., 20:02    Hozzászólás témája: idéz

Hello Chamaeleo!

Direkt nem igazán szoktak különböző fajú madárpókokat szaporítani. Főleg hobbi körökben nem.
Ezek főleg tudatlasnág miatt fordulnak elő, nem azért mert nem tud megfelelő hímet szerezni vagy mert neki az jó.
Vissza az elejére
Profil üzenet
Chamaeleo
Rendszeres látogató


Csatlakozott: Dec 03, 2008
Hozzászólások: 65
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2009 Jan. 07. Szer., 18:28    Hozzászólás témája: idéz

Nekem azért feltűnt, hogy szinte csak azok szoktak ebbe a topicba írni, akik ellenzik a mértéktelen hibridgyártást, a fő bűnösök valamilyen "rejtélyes" oknál fogva messze elkerülik
Vissza az elejére
Profil üzenet
Pit
Adminisztrátor


Csatlakozott: Sep 21, 2006
Hozzászólások: 3698
Tartózkodási hely: Vál


Elküldve: 2008 Nov. 18. Kedd., 00:54    Hozzászólás témája: idéz

Caiman írta:
(folyt) Wolkow! naszóval 1 percig sem állítottam hogy az sp-k vagy a cf-ek hibridek lennének(tudom nem voltam egyértelmű, ezért mindenkitől elnézést!) Hanem csak szerintem elképzelhető hogy 2 unatkozó egyén összeereszt 2 nem azonosfajú pókot ezáltal "forgalombakerülnek" hibridek és mi (én biztos nem, és más nevében sem szivesen beszélek) nem vagyunk tudósok ezért lehet hogy egy bizonyos Pamphobeteus sp a természetben nem is fordul elő. (legalábbis amit mi nevezünk Pamphobeteus sp-nek ami igazából hibrid.) Ez 100%-ban csak az én elméletem! Elképzelhető hogy rosszul elmélkedtem Vicces


Az "sp". a faj rövidítése: species.
Nem hibridet jelent.

Az alapokban szépen le vannak írva ezek.
_________________
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn
Hwesta
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Oct 06, 2008
Hozzászólások: 633


Elküldve: 2008 Nov. 18. Kedd., 00:37    Hozzászólás témája: idéz

Caiman! Ezt nagyon jókor hozod fel mikor épp vettem egy Pamphobeteus spt! Nagyon boldogNagyon boldogNagyon boldog mondjuk mindegy, mert akkor is szeretni fogom, de ez biztosan nem hibrid!
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
Caiman
Tag


Csatlakozott: Apr 09, 2008
Hozzászólások: 168
Tartózkodási hely: Eger


Elküldve: 2008 Okt. 23. Csüt., 02:00    Hozzászólás témája: idéz

(folyt) Wolkow! naszóval 1 percig sem állítottam hogy az sp-k vagy a cf-ek hibridek lennének(tudom nem voltam egyértelmű, ezért mindenkitől elnézést!) Hanem csak szerintem elképzelhető hogy 2 unatkozó egyén összeereszt 2 nem azonosfajú pókot ezáltal "forgalombakerülnek" hibridek és mi (én biztos nem, és más nevében sem szivesen beszélek) nem vagyunk tudósok ezért lehet hogy egy bizonyos Pamphobeteus sp a természetben nem is fordul elő. (legalábbis amit mi nevezünk Pamphobeteus sp-nek ami igazából hibrid.) Ez 100%-ban csak az én elméletem! Elképzelhető hogy rosszul elmélkedtem Vicces
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn állomány
Hwesta
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Oct 06, 2008
Hozzászólások: 633


Elküldve: 2008 Okt. 16. Csüt., 18:14    Hozzászólás témája: idéz

Na igen! Szétoszthatnánk! Nagyon boldog bár az én pókocskám szerintem elhúzná a száját tőle! Nagyon boldog Amúgy versinél mennyi idő múlva ütközik ki az eredeti színe? Hányadik vedlésnél? Az összes Avicularianak elég jellegzetes szép színe van. Nem csodálom, ha keverés áldozatai. De az eredeti a legjobb! Legalábbis versiben 100%! Meg amúgy is! A természet nem viccből csinálta a fajokat! Az ember pedig általában jön és beleköp a levesbe...
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
Pit
Adminisztrátor


Csatlakozott: Sep 21, 2006
Hozzászólások: 3698
Tartózkodási hely: Vál


Elküldve: 2008 Okt. 16. Csüt., 08:50    Hozzászólás témája: idéz

piker írta:
Offffff......


Aki hibridizál,azt a törzsi tanács előtt levágjuk,és széttosztjuk a húsát a pókjaink között!!! ?rd?g ?rd?g Nagyon boldog


Of:

Na végre egy megoldás a problémára! Nagyon boldog
_________________
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn
piker
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Jan 24, 2008
Hozzászólások: 863
Tartózkodási hely: Budapest-XXker.


Elküldve: 2008 Okt. 16. Csüt., 08:39    Hozzászólás témája: idéz

Offffff......


Aki hibridizál,azt a törzsi tanács előtt levágjuk,és széttosztjuk a húsát a pókjaink között!!! ?rd?g ?rd?g Nagyon boldog
_________________
LIVINGBRUSHGRAFIX(L.B.G.)TattooArt
http://www.myspace.com/livingbrushgrafix
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website állomány
Pit
Adminisztrátor


Csatlakozott: Sep 21, 2006
Hozzászólások: 3698
Tartózkodási hely: Vál


Elküldve: 2008 Okt. 16. Csüt., 08:08    Hozzászólás témája: idéz

Természetesen versit is lehetne keresztezni más fajjal, de azt gondolom, már kiskorban le lehet vágni, hogy mi történt.
Persze vannak fajok, amiknél csak később ütközne ki, pl. purpurea, melyek kiskorukban is ugyanúgy kékek.

Persze a egy ritkább fajjal nem szokták higítani az állatot... Kacsint?
_________________
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn
Hwesta
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Oct 06, 2008
Hozzászólások: 633


Elküldve: 2008 Okt. 16. Csüt., 08:01    Hozzászólás témája: idéz

Sziasztok!

T-boy!
Versit mért nem lehet keresztezni? Végülis ő is egy Avicularia! Mi lehet az oka? Én úgy tudom nagyon békés faj és párosítása annyira nem okoz gondot. De mondjuk erről túl sokat nem tudok. Ezért érdekelne. Amúgy meg azért is tudom, h az én versim 100%os, mert arachnida tagtól vettem! Kacsint?

Pit!
Nekem eszembe nem jutna keresztezni két féle pókot. Ezt említettem is! Az igazi büszkeség a tiszta példány! Azzal pedig tisztában vagyok milyen károkat lehet csinálni azzal, ha valaki hibridgyártásba kezd! Főleg, ha még mellé hazudik is, h ő tiszta pókokat árul! Én pl nagyon letörnék, ha a versim egyik vedlésnél mondjuk zöldes sárga árnyalatot venne fel! Pókoknál és állatoknál nem jó dolog a "zsákba macska"!
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
Pit
Adminisztrátor


Csatlakozott: Sep 21, 2006
Hozzászólások: 3698
Tartózkodási hely: Vál


Elküldve: 2008 Okt. 15. Szer., 21:48    Hozzászólás témája: idéz

Magyarországon is lehetett kapni, Pöci hibrideket,
díszállatban árulták is, az konkrétan regalis&fasciata volt.
Brachypelmáknál is gyakori volt a smithi&emilia.

Genuszon belül általában lehet hibridizálni.
Párszor megbeszéltük, hogy nagyon nem ajánlott dolog madárpókoknál (sem).

Arensis írta:
Ugyan elég régi a hozzászólás de ezzel kapcsolatban felderengett bennem valami még anno biosz órákról amiben szeretnék helyre igazitást kérni.: az izeltlábuakban müködő hormonok aránya gyakorlatilag csak a növekedés sebességét és az egyes állapotok elérésének idelyét befolyásolják bizonyos szúnyog ellenes permetek is ezen az elven müködnek ha jól emlékszem yuvenilis hormonnak nevezik és lárva állpotban tartja a szunyogot, a méret az genetikailag kódolva van tehát az ténylegesen véges. Valami ilyesmire emlékszem ha tudásom hibás valaki javitson ki.


A genetika, lehetőség.
_________________
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn
T-boy
Öreg Tag


Csatlakozott: Nov 19, 2007
Hozzászólások: 1522
Tartózkodási hely: Lakás


Elküldve: 2008 Okt. 15. Szer., 20:18    Hozzászólás témája: idéz

Sziasztok!

Hwesta írta:
Nekem egy gyönyörű versim van és eddig bele sem gondoltam, h nem is olyan biztos, h az!


A versid szinte biztos hogy nem hibrid, vagyis jelenleg nem tudom hogy lehet e valamivel hibridizálni én úgy tudom nem. A "forgalomban" jelenleg leginkább 2 "faj" van ami elterjedt az albopilosum és vagans illetve az Avicularia avicularia hibridek. Sajnos az Aphonopelmáknál , Brachypelmáknál, Psalmopoeusoknál és Aviculariáknál próbáltak már elég sok módon keresztezni fajokat és voltak életképes utódok is.
_________________
"Sohasem az a baj ha az okos hülyéskedik, hanem az ha a hülye okoskodik."
Vissza az elejére
Profil üzenet
Arensis
Stabil Tag


Csatlakozott: Sep 05, 2008
Hozzászólások: 260
Tartózkodási hely: Vác


Elküldve: 2008 Okt. 15. Szer., 19:22    Hozzászólás témája: idéz

Ugyan elég régi a hozzászólás de ezzel kapcsolatban felderengett bennem valami még anno biosz órákról amiben szeretnék helyre igazitást kérni.: az izeltlábuakban müködő hormonok aránya gyakorlatilag csak a növekedés sebességét és az egyes állapotok elérésének idelyét befolyásolják bizonyos szúnyog ellenes permetek is ezen az elven müködnek ha jól emlékszem yuvenilis hormonnak nevezik és lárva állpotban tartja a szunyogot, a méret az genetikailag kódolva van tehát az ténylegesen véges. Valami ilyesmire emlékszem ha tudásom hibás valaki javitson ki.
_________________
Madárpók nélkül lehet élni... DE MINEK?
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Hwesta
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Oct 06, 2008
Hozzászólások: 633


Elküldve: 2008 Okt. 15. Szer., 11:54    Hozzászólás témája: idéz

Sziasztok!
Én teljesen meglepődtem ezen a topikon, mert én eddig nem is tudtam, h ilyen lehet! (látszik ujonc vagyok! Zavarban lev? ) Persze gondolhattam volna rá, mert korcsok szinte mindig is voltak, de pókoknál... Sokkolt Nekem egy gyönyörű versim van és eddig bele sem gondoltam, h nem is olyan biztos, h az! Mondjuk ebben nem kételkedem, mert eléggé megbízható eladótól vettem. Szóval az biztosan tiszta versi.
A másik dolog pedig, ha már van egy szép fajtiszta állatom, akkor eszembe nem jutna korcsokat gyártani! Az a szépsége, h fajtiszta! Büszke is vagyok rá! Egy hibridre már nem biztos, h ennyire büszke lennék, de persze ugyanúgy kezelném, hisz élőlény! Na meg milyen csalódás már az, h várod, kibontakozzon vedlésekkor a megfelelő szinpompásság és valami mást kapsz helyette. Tök letörnék. Zavart Szóval remélem ilyen hibába nem fogok esni lehetőleg. Mondjuk szándékom vásárlásra most nem igazán lesz, mert egyszerre sajnos csak egy pókot tudok tartani és az már megvan. Remélhetőleg hosszú hosszú ideig. Nagyon boldog
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
Toto
Moderátor


Csatlakozott: Nov 04, 2007
Hozzászólások: 1301
Tartózkodási hely: Tamási


Elküldve: 2008 Jún. 08. Vas., 14:29    Hozzászólás témája: idéz

Én is mondtam neki, hogy felesleges amit csinálni akar, jómagam is ellenzem. Eleve ez miatt is, hogy a jövőre nézve nem sülne ki belőle semmi jó. Már azt sem bírom, hogy a halakat meg egyáltalán azokat az állatokat kezelik hormonokkal, amit mi később elfogyasztunk. De ez az ötlet a pókkal abszolút hülyeség. Egyébként nem ismerem valami lelkiismeretesnek, csinál olyan dolgokat is a pókjaival, hogy azt le se írom, mert az abszolút közfelháborodást okozna. Én már egyszer megpróbáltam lebeszélni a haltápos dologról, de fejébe vette, hogy meg fogja csinálni. Bízom benne, hogy nem teszi. S?r? vagy nagyon szomor?

Visszakanyarodva az eredeti témához: csepelball: Lasiodorákat - meg úgy általában minden pókot- keresztezni sztem hülyeség. márcsak azért is, mert a különböző fajok hímjei-nőstényei különbözően viselkednek párzáskor. Tegyük fel, hogy egy agresszív parahybana nőstire akarnak rárakni egy kisebb klugi hímet. a végeredmény nem párzás lenne, hanem kivégzés......felesleges vágóhídra küldeni a hímet....
_________________
Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn
KoKoN
Fanatikus Tag


Csatlakozott: Mar 30, 2008
Hozzászólások: 586
Tartózkodási hely: Kisvárda - Debrecen


Elküldve: 2008 Jún. 08. Vas., 13:14    Hozzászólás témája: idéz

Legyen akármi is , de én az általa felnevelt pókoktól származó kokonból nem kérek az tuti! Ez egyszerűen... nem értem az ilyen embereket! Mi értelme kísérletezni ilyenekkel! Felesleges!
-------------------------------------------------------------------------------
A növekedési hormonnal a táplálékállatokat fogja megnöveszteni! ha egyáltalán azok megnőnek tőle! Hülyeség az egész! Csatlakozom Zolee hoz! A hal gerinces, a pók és az eleségállatok nagy része ízltlábú! Hogy nőni nem fog tőle a pók azt tutira veszem! De azt, hogy rajta és az utódjain nem lesznek genetika változások azt már nem...!

Valahogyan beszélj vele Toto és mondd el neki, h amit tervez az nem ésszerű! És ha lelkiismeretes tartó akkor ne csesztesse a pók hormonháztartását! Az ilyesmiből eddig nem sok jó származott a történelemben!
_________________
Ide születtem, ahol a gumibot tartja a hatalmat, de csak ócska gumipók,
Ide születtem, ahol a könnygáz és magyar hús együtt kilója ötszáz,
Ide születtem, hol ezer év után, újra béke lesz, érzem az illatát!
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website msn állomány
Zolee
Stabil Tag


Csatlakozott: May 28, 2008
Hozzászólások: 393
Tartózkodási hely: többnyire Szeged


Elküldve: 2008 Jún. 08. Vas., 12:32    Hozzászólás témája: idéz

Nem vagyok szakértő a témában, de szerintem ez hülyeség, és nem fog működni. Láttam ilyet gerinceseknél, pl. patkányoknál, de az egy teljesen más történet. A madárpókok vedléssel növekednek. Vedlés előtt az új bőr a régi alatt helyezkedik el gyűrődve. Ez a módszer véges növekedést tesz lehetővé. Akármilyen hormont kap is, egy vedléssel nem fog 3x akkorát nőni, mint normálisan, mert egyszerűen fizikailag nem lehetséges szerintem. "Legjobb" esetben annyi érhető el ilyen "kísérletekkel", hogy gyorsabban fog nőni a pók, gyakrabban vedleni, de nagyobbra nem fog nőni, csak lerövidül az élettartama. Amúgy meg a haltápban található hormon az nem véletlenül a haltápban van, nem gondolom, hogy a pókokra bármilyen (pozitív) hatással lenne. Személy szerint én se látom értelmét ilyen kísérleteknek.
Vissza az elejére
Profil üzenet website
Toto
Moderátor


Csatlakozott: Nov 04, 2007
Hozzászólások: 1301
Tartózkodási hely: Tamási


Elküldve: 2008 Jún. 08. Vas., 12:15    Hozzászólás témája: idéz

A sok hülye nemnormális..... ?rd?gi vagy nagyon ?r?lt Tényleg nem értem, mi értelme ennek az egésznek. Remélem ez nem annak az előszele, hogy divatba jönnek a hibridek, mint különlegességek, mert elsírom magam.... Zavarban lev?
Más magyarázata nem lehet, hiszen csak akkor lenne értelme hibrideket gyártani, ha van rá kereslet. Ami mellesleg remélem nem így van!


Egyébként volna egy kérdésem ami ugyan nem hibridizálással kapcsolatos, de a pókok külső tulajdonságainak megváltoztatásával járó kísérlet. Egyik ismerősöm mondta, hogy ő most azzal fog kísérletezni, hogy minél nagyobbra növessze a pókjait, a normálistól jóval eltérő méretűre. Elmondása szerint ezt úgy valósítaná meg, hogy a pókokat valamilyen növekedési hormonhoz juttatná, oly módon, hogy a táplálékállatokkal etetné a hormontartalmú tápot (valami haltáp, ha jól emlékszem), majd a táplálékállat révén a pókba jutna. Ezen én először elcsodálkoztam, majd furán néztem rá.....sztem ez így abszolút kivitelezhetetlen lenne. Egyrészt, mivel a hormon a táplálékállatban lenne és ott fejtené ki a hatását. Másrészt igazából nem tudom, hogy a pókok növekedéséért milyen hormon a felelős, de sztem ezt nem kéne csesztetni. Nagy a valószínűsége a genetikai torzulásnak és egyébként is mi értelme lenne?
Egyáltalán működhet ez ebben a formában?
_________________
Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn
Hozzászólások megtekintése:   
új téma   hozzászólás    Tartalomjegyzék -> Tenyésztés Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4  Következő
1 / 4 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

arachnida.hu