DaFfe: ha nagyon jó mikroszkópod van, akkor akár 1 vedléses állatról is meg lehet mondani a nemét. 3 vedléses állatnál kényelmesen szabad szemmel lehet tudni, ha nem rágta meg a bőrt! _________________ www.macilacispiders.huwww.kituzoshop.hu
Abból hogy mekkora a boa még nem feltétlen következik a doboz mérete. Tehát mekkora is az a doboz? Egyébként abban az esetben ha kicsi is egy ideig biztosan jó lesz, kárt nem tesz benne ha pár hónapig a kelleténél kisebb helyen kell kuksolnia.
Üdv.
20x15x15 a doboz mérete abba fogom most rakni az jó neki??
Utána majd veszek neki egy szép kis terkot
Hali,az én stirmijeim 6 vedlésesen 12-13 cm lábterpeszűek,nekik egy 20x20-as terkó tökéletesen megfelel,de az is biztos,hogy a következő vedlésnél kinövik.üdv
Abból hogy mekkora a boa még nem feltétlen következik a doboz mérete. Tehát mekkora is az a doboz? Egyébként abban az esetben ha kicsi is egy ideig biztosan jó lesz, kárt nem tesz benne ha pár hónapig a kelleténél kisebb helyen kell kuksolnia.
Üdv. _________________ "A great civilization is not conquered from the without until it destroys itself from within."-Will Durant
Tudna valaki segíteni h egy theraphosa strimi 5-6 vedléses mekkora dobozba lehetne tartani??
Van egy nagy dobozom amibe a 60 centis boámat szállítottam!!
Az jó lesz neki egy ideig?
http://terraplaza.hu/hu/madarpok
Itt pedig nézelődhetsz kedvedre _________________ A cápa, ritka békés állat! Olyan mint a kutya. Ha nem huzigálod a farkát nem harap!
A stirmim kicsit furán viselkedik. Az uccsó egy hónapban hiperaktív lett ami már aggodalommal tölt el. iszonyatosan sokat mozog, mintha folyamatosan ki akarna jönni a terkóból. Vize van mindig friss és a talaj egyik fele kellemesen nedves. A terkó tetejét akarja nonstop fellökni. 3 hete költözött új helyére egy szokványos talajcsere miatt. A talaj mohatőzeg + 20-30% virágföld. Enni sem eszik már vagy 1,5 hónapja. Kívülről nekem egészségesnek tűnik, vedleni még nem készül.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
Szia!
Nincs melege? Kb 3 hete jött meg a meleg, nem lehet ehhez köze a hiperaktív viselkedésnek? _________________ A cápa, ritka békés állat! Olyan mint a kutya. Ha nem huzigálod a farkát nem harap!
A stirmim kicsit furán viselkedik. Az uccsó egy hónapban hiperaktív lett ami már aggodalommal tölt el. iszonyatosan sokat mozog, mintha folyamatosan ki akarna jönni a terkóból. Vize van mindig friss és a talaj egyik fele kellemesen nedves. A terkó tetejét akarja nonstop fellökni. 3 hete költözött új helyére egy szokványos talajcsere miatt. A talaj mohatőzeg + 20-30% virágföld. Enni sem eszik már vagy 1,5 hónapja. Kívülről nekem egészségesnek tűnik, vedleni még nem készül.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
Hello! Akár a fényképezőgép is csalhat, de egyedenként minimálisan el is térhet egyébként. Az enyémről most csak telós képet tudok feltenni, 5-6 centi a lábfesz és 3 vedléses, ami 100%, hiszen Dartstól van, köszönet neki érte! (feketedik a segge, közeledik a negyedik )
Én köszi a vásárlást és sok sikert a pókhoz! _________________ Ha érdekelnek a madárpókok ezt ne hagyd ki: http://darts_szeged.mlap.hu
A kilőtt nyílvessző mozdulatlan! Egyszer itt van egyszer ott...
Sziasztok.
Csak egy számomra érdekes dolgot akarok leirni nektek.
5 vedléses stirmim-nek valamilyen okbol megsérűlt az utolsó lábize, a jobb hátsó.
2 napra rá magátol ledobta az egész lábát gond nélkűl.
Cambridgei-nél már láttam olyat hogy lábvesztés után 2 hétre levedlett,pedig még nem volt itt az ideje de hogy magátol dobja le olyat még nem tapasztaltam.
Persze utólag érthető hisz gyógyulni nem tudott volna.
Igy az uj lába hibátlan lesz.
Gondoltam megosztom veletek.
Sziasztok
Üdv:Misi
Hello! Akár a fényképezőgép is csalhat, de egyedenként minimálisan el is térhet egyébként. Az enyémről most csak telós képet tudok feltenni, 5-6 centi a lábfesz és 3 vedléses, ami 100%, hiszen Dartstól van, köszönet neki érte! (feketedik a segge, közeledik a negyedik )
Itt a kicsi:
PoecilotH írta:
Aha, köszi.
Bár én 4-re tippeltem mert Mulder Stirmije 5v és sokkal szebb a színe,de az lehet attól van, hogy az övé frissebben vedlett..
Majd dobsz fel a tiedről képet? Megnézném hogy mutat 3vedlésesen!
Köszi!
Aha, köszi.
Bár én 4-re tippeltem mert Mulder Stirmije 5v és sokkal szebb a színe,de az lehet attól van, hogy az övé frissebben vedlett..
Majd dobsz fel a tiedről képet? Megnézném hogy mutat 3vedlésesen!
Köszi!
Tudomásom szerint akár melyik fajnál ugyan úgy előfordulhat..Szerintem semmivel nem hajlamosabb rá a Stirmi, mint egyéb más fajok.. _________________ "Itt már minden megeshet, még a csiga is eleshet..."
Szia!
Ez amit ti mondtok, hogy "daganat" van a pók potrohán, ez szerintem a madárpókrák..:/
Bemásolok róla egy két mondatot..
Madárpókrák:
Madárpókráknak nevezik a madárpókok halálos kimenetelű betegségét, mely során a pók utótestén egy pont hólyagszerűen felfúvódik, mely először üreges jellegű, később átszövik sötét, erekre emlékeztető fonalak, majd a végső stádiumban a hólyag többnyire teljesen sötét színű és cserepes felszínű.
Javítsatok ki ha ez nem az lenne! De szerintem paraspider állatánál is ez volt..:S
POWER írta:
Sziasztok!
Sajnos az én Stirmim is ilyen problémával küzd azzal a különbséggel hogy az én pókom nem pusztult el és elég karcsú étvággyal de egy-egy csótányt megeszik!
kb ekkora nőstény mint ami a képen látható és a potroh felső részén látható egy vízhólyag szerű duzzanat amit már 1X bombázás során kivakart és ilyen átlátszó trutyi jött belőle :S
valakinek nincs ötlete mit lehetne vele kezdeni,? vagy csak várjam meg amíg levedli és magától meggyógyul?
Válaszotokat előre is köszönöm Üdv!: POWER
_________________ "Itt már minden megeshet, még a csiga is eleshet..."
Világ legnagyobb madárpók faja..
Max 30cm lábfeszre nő meg.
Ui.: köszi az infókat! körbeolvasgatom a topikokat. _________________ "Itt már minden megeshet, még a csiga is eleshet..."
Ez nagyobbra nő mint a geni? Mert összehasonlítva a 2 vedléses T. stirmi-t a 2 vedléses genivel, háát több, mint a duplája (kép alapján) aztán lehet, hogy csalóka és csak én nézem be. Amúgy nagyon szép pókica
Edit:
Ha hülyeséget kérdezek, ne kövezzetek meg érte. Kezdő pókász vagyok és szeretnék többet megtudni bizonyos pókokról.
A 27-28 °C nem kell nekik, keresd meg a blondis topicban Saliv írását, meg keress rá Theraphosa témákban írt hozzászólásaira, ha azok alapján tartod az állatod, akkor semmi baj nem lesz.
Aha értem.
Köszi szépen! Csak valahol olvastam róla hogy jaj milyen érzékeny a hőmérsékletre és hogy könnyen elpusztul ha nincs elég meleg..
Nekem meg ez(lesz) a szívem csücske és nem szeretnék így járni vele.. _________________ "Itt már minden megeshet, még a csiga is eleshet..."
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy stirminek szerintetek úgy jó, hogy ha nappal egy olyan izzó megy ami 27-8 fokot csinál, éjjel pedig egy olyan ami 25-6 fokot csinál?
Mert most találtam 2ilyen izzót, és leteszteltem melyik mit művel és ezek az adatok lettek..
Szerintetek jó lesz egy stirminek?
Előre is köszi a választ!
Szerintem nem kell 27-28fok, Én nyáron kiraktam őket a spajzba ahol 24-25 fok volt. Nem kell nekik nagy meleg, szobahőmérséklet simán jó _________________ A cápa, ritka békés állat! Olyan mint a kutya. Ha nem huzigálod a farkát nem harap!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy stirminek szerintetek úgy jó, hogy ha nappal egy olyan izzó megy ami 27-8 fokot csinál, éjjel pedig egy olyan ami 25-6 fokot csinál?
Mert most találtam 2ilyen izzót, és leteszteltem melyik mit művel és ezek az adatok lettek..
Szerintetek jó lesz egy stirminek?
Előre is köszi a választ! _________________ "Itt már minden megeshet, még a csiga is eleshet..."
19-20 cm körül lehet most. Elég nagyot nőtt, főleg a hátpajzson látni a méretnövekedést. _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik.
Tegnap éjjel megvolt a stirmi nőstényemnél a várt vedlés. Volt egy kérdés, hogy mekkora volt az állat. 16-17 cm-re tippeltem. Egész jól saccoltam A 7 vedléses bőr:
Mit gondolsz h mekkora lett? _________________ A cápa, ritka békés állat! Olyan mint a kutya. Ha nem huzigálod a farkát nem harap!
Tegnap éjjel megvolt a stirmi nőstényemnél a várt vedlés. Volt egy kérdés, hogy mekkora volt az állat. 16-17 cm-re tippeltem. Egész jól saccoltam A 7 vedléses bőr:
_________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban