Nálam jól szaporodnak a craniferek!
Kókuszrost és tojástartó papír...
Egy kifejlett:
Majd a kicsik:
Én sok kutyatápot és macskatápot adok nekik, meg almát mandarint hasonló lédús gyümölcsöket, zöldségeket! utóbiakat csak heti 2 szer, és mindig kitakarítiom másnap a maradványokat!
A szélsoségeket leszámítva mindent. Nálam van mikor a joghurtos poharat dobálom be, azt is teljesen kitakatítják.
A tiok tényleg a meleg és a pára. Ha ezek folyamatosan megvannak, nincs velük semmi gond. Arra figyelj oda, hogy alaposan fertotlenítsd ki a levelet és a fát, mert ha százlábúakat vagy atkákat hurcolsz be vele, az nagyon gáz.
Hát igen, a cinerea nagyon durván képes szaporodni. Néhány darabból egy év alatt literek lesznek
Kis érdekesség a craniifer-ekhez. Amit itthon lehet kapni craniifer néven az nem craniifer Azt "europe mix" néven ismerik csótányos körökben, ami elvileg a carniifer a colosseus és a boliviensis keveréke. Az eredeti carniifer teljesen fekete szárnyakkal rendelkezik és jóval robosztusabb. blaberus craniifer "black wing" néven fut. Tartásában ugyan az mint az elterjedtebb verzió, elvileg egy kicsit lassabban szaporodik.
Ahogy én tartom mind a 6 blaberus fat): Nagyobb mérteu muanyag láda, tetején dróthálós szellozés. Talajnak 7-8cm vastagon tozeg, korhadt tölgylevél és forhadt fa keveréke. Ezt eszik is. Tojáskartonok, a nagyobb fajoknák kérdegdarabok, kisebb rönkök. A talajt földnedvesen tartom, kajának a szabvány csótikaja. Homérséklet 30C körül. Az elején kicsit nyögve nyelosen indulnak, de utána ha beállt a tenyészett rettegj világ, annyi lesz, hogy csak na.
Ha 30 fokon tartod oket 3000is lehet belolük. Az N cinere még ezeket is felülmúlhatja 5000 dbs kolóniát hozhatnak létre. _________________ Deep respect brachy
Ilyen piciként nem könnyu megmondanom (pl mert én is nem rég óta foglalkozok velük, másik hogy kicsinek elég egyforma az argentin meg a perui).
Adulás után már igen, de akkor szerintem te is.
Mivel a Halálfejes csótány = Perui óriás csótány = Blaberus craniifer, ezért úgy gondoltam két topic is ugyan annak az állatnak. A másikat töröltem, de az ott található hozzászólásokat ide átidéztem.
Érdekelnének ezek a csótányok, mert úgytudom, hogy oket a legkönyebb szaporítani. Valaki tudna róluk feldobni képet? Hogyan kell oket tartani? Szaporításokhuz kell valami feltétel? Börzén szokott lenni? Mennyibe kerülnek?
Szerk: ok utánakerestem. Még csak annyi, hogy a börzén szokott lenni?
Kell nekik egy doboz, virágföld, tojástartó doboz fölszabdalva meg kaja a köbön. Akkor majd szaporodnak, mint a kisérleti nyulak. Börzéken 100-150 Ft-ért láttam.
Börzéken, ill. az állatkertben lehet szerezni. Börzéken nekem is lesznek eladó közees méret?ek kis tételben. Minél melegebb kell nekik (30'C körül), sok kutyatáp meg alma, és szaporodnak, mint a kiséleti nyulak.
Azért jó, hogy err?l a fajról egyszerre 3 helyen beszélünk...
A halálfejes csótány perui óriáscsótány
Igaz. Perunak még csak közelében sem él...
Ezt is leírtam egy itteni topicban. Táplálás csótányok
DE!
Ha Blaberus cranifer néven rákerestek a google-ban, tuti találtok róla anyagot Magyar nyelven is.
Err?l a fajról azt halottam hogy nem eleségnek való, mert még képes bántani a pókot, bár nekem Fferi azt mondta hogy egyik faj sem harap.
Valakinek van ilyen fajtálya?
Hól lehet szerezni Bp-en bármilyen fajtát is? Esetleg van valakinek szaporulata?Mert csak nagyon ritkán látok és kevés helyen.
Minden boltban az a válasz, hogy nem árusítanak mert a lakók, szomszédok vagy a környez? boltosok miatt nem lehet. _________________ CS.V.
Szintén tapasztalatokat várok, kinek van ilyen tenyészete? _________________ "Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem aki megkapja a bundát, a kocsit, este meg fáj a feje..."
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban