Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
CeFReX Tag

|
Elküldve: 2009 Szept. 16. Szer., 17:39 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Hali
Mindig tapasztal az ember valamit! Arra lettem figyelmes, h a craniifer adult példányok zaklatásnál sziszegő (strituáló vagy milyen) hangot adnak, és emellett vmi iszonyatosan büdös szagot árasztanak a szárnyaik alól. Közelebbről nagyon lehet érezni, és hányingert generálni vele! Az a poén, h a dubiáknál ezt még nem tapasztaltam. Csak nekem tűnt ez fel? Mert ilyenről még nem olvastam itt. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Marcsi Újonc

Csatlakozott: Jan 02, 2009 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: TATABÁNYA
|
Elküldve: 2009 Aug. 16. Vas., 08:30 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Ha a hátukra fordítod, észreveszed a külömbséget. A nőstényeknél az utolsó két potrohszelvény összenőtt, a hímeknél nem. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Hunter Stabil Tag

Csatlakozott: Oct 24, 2007 Hozzászólások: 424 Tartózkodási hely: Szeged
|
Elküldve: 2009 Aug. 16. Vas., 00:01 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Én áprilisi börzén vettem egy olyan 40 db-t kb ebből a fajból és 10et fel is ettettem, de aztán megtartottam a többit. Már hatalmasak még a lárvák is, nomeg nemrégiben vedlett nekem adultá 3 is ezen a héten. Előtte meg 2 aztán egy darabig semmi eddig. Van egy elég sötét szárnyú példány is köztük, szinte szabályos koponyamintával, na ő a legtutibb.
Lehet hülye kérdés de a nemüket hogy lehet megállapítani? Mivel nézegettem őket Scream képe alapján de nekem mind egyformának tünik, pedig most jelenleg 5 kifejlett egyedem is van. Van ami nagyobb és sötétebb, van ami meg sokkal kisebb és egészen világos színű.
Nomeg találtam egy náluk sokkal kisebb, fekete szárnyú csótit, és mint kiderítettem ő egy argentín csótány  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
HUNGARICUS Újonc

|
Elküldve: 2009 Ápr. 14. Kedd., 14:29 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Nálam is teljes szárazság van. És mégis ezt sikerült lekapnom egyik reggel:
[HIBÁS KÉP]
Tehát nem lehetolyan rossz nekik. _________________ ha egy cápa a kezedből eszik, valószínű, hogy a lábadból is fog. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
csepelball Adminisztrátor

Csatlakozott: Nov 11, 2007 Hozzászólások: 1833 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2008 Dec. 02. Kedd., 18:03 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Én utánaolvasgattam itt ott, és azt írják, hogy nem jó szárazon tartani, ennek ellenére nálam teljes szárazság van, és élnek+szaporodnak ezerrel. Heti 2 alkalommal kapnak vmi friss ződet, de nagyrészt szárazkaja.
1x mondták egyik ismerősömnek meg nekem, hogy ha szaporodnak és nem pusztulnak, akkor mind1 hogy tartod!
ui: Toto, 1x beindul és vége nem lehet kiirtani őket Grat! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Toto Moderátor

Csatlakozott: Nov 04, 2007 Hozzászólások: 1301 Tartózkodási hely: Tamási
|
Elküldve: 2008 Dec. 02. Kedd., 11:24 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Ma jól indult a napom Láttam reggel egy adult nőstény craniifert, és nemrég amikor hazaértem, láttam egy frissen vedlett, még fehér hímet is Eddig összesen 7 vedlést láttam, szóval 5 semiből sub lett. Szerintem rövid úton a maradék sub álat is levedlik. Beindultak
Egyébként full szárazon tartom őket és mégsem vedlettek hibásan az adultak, köszönhető ez a sok lédús gyümölcsnek és zöldségnek, ahogy azt mimulus tanácsolta. És ahogy Gabesz írta, valszeg a lédús táplálék emelt annyit a páratartalmon, hogy megkönnyítette a vedlést. _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Toto Moderátor

|
Elküldve: 2008 Nov. 12. Szer., 15:18 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Köszi Dudu! Akkor megnyugodtam Csak mindenki ilyen 28 fokokat mond, hogy annyin tartják őket, de ezek összetömörültek azon a részen, ahol ilyen 35-36 fokok vannak. Végülis ők tudják, hogy mi a jó nekik
Hát perpill nincs semmi hálós anyagom, de veszek szúnyoghálót és felragasztom. Amúgy a legszélesebb szellőzőrés mérete úgy 1,5 centis. _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik. |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2008 Nov. 12. Szer., 14:50 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Halihó!
Szerintem nem magas ez a hőmérséklet. Nálam is hasonló mozog a doboz egyik részének az alján és ott vannak a dögök!
Ha még egy kicsit többet akarsz akkor a falap és a fütőszál közé tegyéll 2-3 réteg alufóliát! Vagy vegyél ki 1-2 sort adoboz alól a fütőszálból és akár kispókok fütésére is felhasználhatod!!
Amit néztem! Szerintem a szellőzők nagyon nagyok a tetején és ha esetleg átrendezik a dobozokat(mert szokták) vagy hasonlót csinálnak és elérik a lukakat, "felugranak", "felrepülnek" odáig akkor kimászhatnak könnyedén! Ha van vmi hálós anyagod, akkor szerintem érdemes a lukakat elfedni vele!
üdv. Dudu _________________ www.macilacispiders.hu www.kituzoshop.hu |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Toto Moderátor

|
Elküldve: 2008 Nov. 12. Szer., 13:08 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Tegnap megvettem a fűtőszálat a csótiknak, be is üzemeltem. Próbaképp beraktam egy érzékeny digitális hőmérőt a doboz aljára a csótik bújkálója alá, a forgácsra és mikor előbb kivettem, 35.6 fokot mutatott Ez nem túl magas? Igaz, a csótik azóta elő se jönnek, mind a bújkálóban vannak és láttam, amint az egyik dubia nősti kitolja magából a kokonját és visszahúzza. Ez jó jel lehet?
A hőmérőt egyébként kiraktam a bújkáló tetejére is, ami az egyik képen látszik is, itt 25 fokot mutatott.
Itt van pár kép, hogy hogy is néz ki ez az egész élőben:
[HIBÁS KÉP]
[HIBÁS KÉP] _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Toto Moderátor

|
Elküldve: 2008 Nov. 06. Csüt., 22:36 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Szóval simán rárakhatom a ládát közvetlenül a ládára. Ezzel sok fejfájástól és melótól kímélem meg magam
Köszi szépen! _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Pit Adminisztrátor

Csatlakozott: Sep 21, 2006 Hozzászólások: 3698 Tartózkodási hely: Vál
|
Elküldve: 2008 Nov. 06. Csüt., 22:20 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Gergo írta: |
Szia Toto!
A 15W-os nem olyan meleg, hogy megolvaszthatná. |
Jaja!
Igaz, hogy az üveg jól vezeti a hőt, de a 25 W-os 5 m-est is mindig meg lehet fogni, nem éget!
Hogy Spiderkét idézzem: "nyugodt lelkiismeretfurdalással" használd csak!  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gergo Tag

|
Elküldve: 2008 Nov. 06. Csüt., 21:54 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Szia Toto!
A 15W-os nem olyan meleg, hogy megolvaszthatná. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Toto Moderátor

|
Elküldve: 2008 Nov. 06. Csüt., 21:03 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Hali.
Ma végre megjöttek a csótik is a berendezett, összkonfortos ládikába Mint lejjebb írtam, a craniiferek és a dubiak együtt vannak, 20-20 mindkét fajból. Jövő héten szeretnék nekik fűtőkábelt venni, egy 4 m hosszú, 15W-os ideálisnak tűnik. Viszont.....
Nem tudom hogy hogy tudnám megoldani, hogy a kábel kellő hőt adjon le a ládába, de ne olvassza meg azt.....olvastam a rémtörténeteket a fűtőkábel által megrepesztett terkóüvegről, szal nem kis hőről lehet szó. És itt ugye egy műanyag ládáról beszélünk....
Valami tanács, hogy hogyan tudnám megoldani? _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Pit Adminisztrátor

|
Elküldve: 2008 Nov. 06. Csüt., 08:20 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
A múltheti brokkoliszárból már nem ettek, így gondoltam kéne neki állati fehérje is.
Kutyáknak való, jutalomfalatkából dobtam dobtam be nekik egy rudat.
Azonnal rákaptak, ~20 imágó, és több száz pici borította be a területet...
Attól féltem már, hogy kárt tesznek egymásban.  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gabesz Adminisztrátor

Csatlakozott: Nov 27, 2006 Hozzászólások: 1299 Tartózkodási hely: Szolnok
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
mimulus Fanatikus Tag

Csatlakozott: Nov 27, 2007 Hozzászólások: 539 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Elküldve: 2008 Nov. 05. Szer., 16:04 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Bőséges lédús táplálék felvételnél ez a probléma is kikerülhető! Bár ez saját tapasztalat, mindenki úgy csinálja ahogy akarja... _________________
www.skorpioforum.hu |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gabesz Adminisztrátor

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
mimulus Fanatikus Tag

|
Elküldve: 2008 Nov. 05. Szer., 15:07 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Nekem az, hogy én nem adok a nedvességre
Itatójuk van csak! száraz tőzeg és így is televagyok sok kicsivel  _________________
www.skorpioforum.hu |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Toto Moderátor

|
Elküldve: 2008 Nov. 05. Szer., 15:04 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Ma megcsináltam a csótik helyét, egy 45x35x20-as műanyag ládát rendeztem be. Alulra faforgácsot raktam, 4 db. tojástartó bújkáló és a tojástartók tetejéből csináltam etetőtálat
Íme (a képek telefonnal készültek, szal a minőségért bocs):
[HIBÁS KÉP]
[HIBÁS KÉP]
[HIBÁS KÉP]
A craniiferek és a dubiak együtt lesznek, amíg a dubiak el nem fogynak. Többen itt azt írták, hogy a craniifereket nedvesebb környezetben tartják, viszont olvastam egy másik fórumon, hogy ugyanolyan jól szaporodnak sima száraz forgácson is (ezt saját szememmel is láttam élőben ) Erről mi a véleményetek? _________________ Ha valakinek folyton karikás a szeme, az csakis az Ördög lehet, mert az sohasem alszik. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Davve Rendszeres látogató

|
Elküldve: 2008 Nov. 03. Hétf., 12:38 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Hello!Engem az érdekelne hogy eszt meg birja e enni a szakállas agáma vagy túl nagy neki? |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2008 Szept. 19. Pént., 19:19 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Attila125 írta: |
Na hali!
Hát kb olyan 22-27 között mozgott a hömérséglet, meg sztem nemsoká vásárolok is még 20darabot és várok hátha sikerülne végre am kösz segítségeket |
Szia.
A hőmérséklet kicsit kevés. Vidd nyugodtan 30közelébe, akár fölé is. Szeretik a meleget!
Dudu _________________ www.macilacispiders.hu www.kituzoshop.hu |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Attila125 Újonc

Csatlakozott: Sep 13, 2008 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Kunszentmárton
|
Elküldve: 2008 Szept. 19. Pént., 17:02 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Na hali!
Hát kb olyan 22-27 között mozgott a hömérséglet, meg sztem nemsoká vásárolok is még 20darabot és várok hátha sikerülne végre am kösz segítségeket |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gabesz Adminisztrátor

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Chilla Újonc

|
Elküldve: 2008 Szept. 15. Hétf., 18:58 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Helló!
Köszönöm a megerősítést... Csak az bizonytalanított el, hogy a leírásban 4,5-5cm szerepelt, én meg kb 7cm-t mértem mindkettőre. Egyébként a kicsik is jól érzik magukat.
Most terrárium beszerzésen vagyok. Valami igazán kényelmeset keresek nekik...
Még egyszer köszönöm
Chilla |
|
Vissza az elejére |
|
 |
mimulus Fanatikus Tag

|
Elküldve: 2008 Szept. 14. Vas., 18:47 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Szia!
Valóban azok! ezek már kifejlett példányok, már nem fognak nőni! _________________
www.skorpioforum.hu |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Chilla Újonc

|
Elküldve: 2008 Szept. 14. Vas., 18:41 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Sziasztok!
Ezek a csótányaim. Valaki meg tudja mondani, hogy jól tippeltem-e, valóban Blaberus craniifer-ek!?
Jelenleg 7 cm nagyok.
Köszi. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
georgio Öreg Tag

Csatlakozott: Nov 11, 2006 Hozzászólások: 1917 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2008 Szept. 13. Szomb., 19:08 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Igaz, én nem ilyen csótikat tartok, de elöljáróban annyit mondhatok, hogy azért nem úgy működik a dolog, hogy gyere cipó , hamm bekaplak.
Egyrészt szerintem az a 20 darab nem valami nagy tenyészállomány, másrészt pedig nem biztos, hogy állataid adultak (tehát ivarérettek)
Hőmérsékletet nem írtál, pedig ez az egyik legfőbb alapeleme a helyes tartásnak, és tenyésztésnek.
Rakj fel egy képet ha tudsz, és megmondjuk mi a bibi.
Amúgy amit leírtál szerintem jó, itt csak az idővel lehet gond. Türelem....türelem....
A hozzáértőbbek majd még ellátnak jó tanáccsal. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Attila125 Újonc

Csatlakozott: Sep 13, 2008 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Kunszentmárton
|
Elküldve: 2008 Szept. 13. Szomb., 18:38 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Haliho!
Olvasgattam h nektek mien 1xüen tenyészik a csótány, én nyár elején vettem 20darabot ezt a perui óriácsótányt, mert gondoltam h a pókjaimnak jólesz eledel állatnak, a nagyobbakat pedig berakom 1 terráriumba, és azt gondoltam 1 hónap alatt majd lesz jó sok kicsi és frankósan beindul a tenyészet.
Ennek ellenére még most se találtam kicsiket, talaj az tözegföld keverék kb 6-7cm, bujkáló az tojástaró,
kaját azt rendszeresen adtam nekik ilyen gyümölcsöket alma reszelt répa dinnye barack körte stb...
én raktam be nekik vizes tálat is hátha szomjasak lesznek, 44x31x23-as zárható fedelü müanyag ládában vannak, szellőzés megvan oldva kilukaszgattam a tetejét. Ilyen körülmények közt vannak és mégsem tenyésznek... Tudnátok segíteni h mibajuk van?
Ja úgy 5-6fiú és 6-7lány van most jelenleg.
segítséget elöre is köszi  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Scream Scream

Csatlakozott: Jan 14, 2007 Hozzászólások: 715 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2008 Szept. 08. Hétf., 19:06 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Chilla írta: |
Helló!
Pár napja hozzájutottam két óriáscsótányhoz, a képek alapján két Blaberus craniifer-em van. Viszont elbizonytalanított a leírásukban, hogy a méretük 4,5-5,5cm. Az enyémek közel 7cm-sek (szárnyakkal együtt). A leírásban nem szerepelt sehol, hogy szárnyal együtt ekkorák vagy szárny nélkül.
A terrarisztika börzén is amiket láttam sokkal kisebbek mint az enyémek.
Lehet, hogy nem perui óriásom van, vagy előfordulhatnak ilyen nagy példányok?
A nemüket sem tudtam még megállapítani. Viszont az egyik az biztos nőstény (bár nem tudom melyik), de ma reggelre kb egy tucat pici szaladgált az ideiglenes terráriumban...  |
Ha raksz fel jó minőségű képeket, akkor megpróbálunk segíteni. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Chilla Újonc

|
Elküldve: 2008 Szept. 08. Hétf., 16:54 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Helló!
Pár napja hozzájutottam két óriáscsótányhoz, a képek alapján két Blaberus craniifer-em van. Viszont elbizonytalanított a leírásukban, hogy a méretük 4,5-5,5cm. Az enyémek közel 7cm-sek (szárnyakkal együtt). A leírásban nem szerepelt sehol, hogy szárnyal együtt ekkorák vagy szárny nélkül.
A terrarisztika börzén is amiket láttam sokkal kisebbek mint az enyémek.
Lehet, hogy nem perui óriásom van, vagy előfordulhatnak ilyen nagy példányok?
A nemüket sem tudtam még megállapítani. Viszont az egyik az biztos nőstény (bár nem tudom melyik), de ma reggelre kb egy tucat pici szaladgált az ideiglenes terráriumban...  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gabesz Adminisztrátor

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
mimulus Fanatikus Tag

|
Elküldve: 2008 Ápr. 27. Vas., 07:43 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Na megint adulnak a csótányaim kis ízelítő
Craniifer
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
eublaberus Gyakori látogató

Csatlakozott: Dec 05, 2007 Hozzászólások: 59 Tartózkodási hely: Tát
|
Elküldve: 2008 Ápr. 09. Szer., 17:26 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Én is szívesen vennék néhány képet. Nekem tuti van balck wing-em, tiszta vérvonalból. Amint sikerül leküzdenem számítástechnikai analfabétizmusomat, azon nyomban rakok föl képet. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
mimulus Fanatikus Tag

|
Elküldve: 2008 Ápr. 07. Hétf., 20:20 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Hi!
dobjál már fel nekünk képet! engem érdekel nagyon ! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
leibolmai Újonc

|
Elküldve: 2008 Ápr. 07. Hétf., 19:36 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Igen, azt gyanítom egy ideje hogy black wing vagy valami olyasmi, mert anno a fórumok képein fel sem ismertem a sajátjaiamat, mert teljesen más volt a színük baby-ként is, mint általában a képeken,
Ezért sem vagyok benne biztos, hogy mennyi idő kell, kb, amíg kikelnek a kicsik? Tegnap éjjel láttam véleltlenül, hogy "összeragadtak". |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Scream Scream

|
Elküldve: 2008 Ápr. 07. Hétf., 14:14 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
leibolmai írta: |
Hello.
Kb mennyi idő, amíg kikelnek a kicsik?
Nálam a kifejlett szárnyasoknak még feketébb a szárnyuk, mint a Gabesz képein,(konkrétan a halálfej jellegű foltot leszámítva teljesen fekete)a másik nem is sokkal sötétebb, mint az itteni képeken. |
Örülj neki, mert akkor nem az európai (valszeg hibrid) példányaid vannak, hanem tiszták. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
leibolmai Újonc

|
Elküldve: 2008 Ápr. 07. Hétf., 13:59 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Hello.
Kb mennyi idő, amíg kikelnek a kicsik?
Nálam a kifejlett szárnyasoknak még feketébb a szárnyuk, mint a Gabesz képein,(konkrétan a halálfej jellegű foltot leszámítva teljesen fekete)a másik nem is sokkal sötétebb, mint az itteni képeken. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
tiptap Stabil Tag

Csatlakozott: Apr 16, 2007 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Elküldve: 2008 Márc. 23. Vas., 16:07 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Egyik ismerősömnek már 1 jó ideje együtt vannak és szaporodnak is nála _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Pit Adminisztrátor

|
Elküldve: 2008 Márc. 23. Vas., 15:54 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Én is tervezem összerakni őket...
Amint beszámol róla valaki, hogy szaporodnak-e egy más mellett rendesen...  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
mimulus Fanatikus Tag

|
Elküldve: 2008 Márc. 23. Vas., 13:41 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
3 napja én is összeraktam a csótikat (cranifer és dubia), eddig még nem volt baj belőle! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
salivspider Snake&Spider Driver

|
Elküldve: 2008 Márc. 08. Szomb., 19:15 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Hát én nemrég csináltam egy 80cm X 50cmX 50cm ládát vastag talajjal, 32C van és jó kis pára, együtt van benne most kb 150 craniifer és 200 nagy dubia, szaporodnak rendesen, remélem nem lesz gond, egy lehullott tetem sem volt még.  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2008 Márc. 08. Szomb., 18:29 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Én azért inkább nem javaslom. Ugyan rokon fajok és egyik se agresszív, de a domonáns egy ido után elnyomja a gyengébbet. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Scream Scream

|
Elküldve: 2008 Márc. 08. Szomb., 12:58 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Most olvastam egy másik fórumon, hogy együtt lehet tartani a B.dubia-kat a B.craniifer-ekkel. Ez tök jó, mert nagyon bejönnek a craniifer-ek is nekem.
Már csak kéne találnom valakit, aki Budapesten ad el craniifer-eket.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gabesz Adminisztrátor

|
Elküldve: 2008 Márc. 07. Pént., 09:54 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Végre nekem is volt tegnap némi sikerélményem.
Egy hónapja kb. átpakoltam a csótikat egy nagy muanyag zárható fedeles dobozba (Kb 50*40*35. A futést két összefordított virágcseréppel oldottam meg, amiben egy 25 wattos izzó ég. Ígazi cserépkályhájuk van Így nincs fény, csak ho. Ez éjjel-nappal megy.
Kb 7cm vastag kókuszrost, faháncs darabokkal, tojástartókkal.
Kutyatáp, gyümölcs, mikor mi.
Szóval tegnap benéztem a tojástartók alá és megbolygattam a talajt egy kicsit. Láttam egy csomó kicsi világos színu bébit, kb. fél centiseket.
Már ideje volt. Remélem beindulnak végre és ellepik a dobozt. _________________ Hírdetésem: http://terraplaza.hu/user/Gabesz
Friss póktulajoknak: http://arachnida.hu/modules.php?name=FAQ&myfaq=yes&id_cat=2&categories= |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gabesz Adminisztrátor

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
mimulus Fanatikus Tag

|
Elküldve: 2008 Jan. 02. Szer., 22:14 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Itt vannak a kicsik és pár szülo takarítás közben....
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2007 Dec. 21. Pént., 15:10 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
OK. Ezt még pü-ben letárgyaljuk, mert sztem konkrétan nem ide tartozik. Egyébként tartásban szinte egyáltalán nem különbözik, csak a black wing ritkább és egy kicsit lassabban szaporodik. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Gabesz Adminisztrátor

|
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2007 Dec. 20. Csüt., 20:43 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Ezek elég érdekes példányok, nem egészen black wing, de nem is a tipikus europe form. Valahol a ketto között ritkán látok ilyen sötét példányokat, mindíg csak a sablon barnákat...
Helyesbítenem kell. A toron látható pöttyök miatt lehet, hogy nem is teljesen europe form! ezek a pöttyök a black wing-re jellemzoek, de a szárnyak színe nem illik a képbe. Ha szabad megtudni, hol vetted oket? Mert nekem nagyon gyanúsak. |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2007 Dec. 09. Vas., 12:42 Hozzászólás témája: |
idéz |
|
Én kétnaponta etetek, de a kaját benthagyom a következo etetésig. Kutya vagy macskatápot érdemes kis tálkában, virágalátétben adni, mert megkönnyíti a takarítást. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|