Nos egy Pöcinkél már fellelhető hasonlóság (highland lowland) fedezhető fel a kereskedelemben fellelhető "pulchra"-k között.
Van egy kisebb ,maximum 15-6cm körüli , mimimálisan eltérő kevéssé "vaskos" , nagyon erőteljes,szinte vedlés közelettével sem halványodó korom fekete,
Emellett pedig az ú de régen beszerzett valóban termetes (17-22cm) közötti, vedlés után pár hónappal szürkés-fekete színezet felvevő "standard" pulchra. Itt ha jól tudom még nem lett leírva semmi féle külön változat szakemberek által.
Felmerülhetne most általad kérdés,ami véleményem szerint arra célozna,hogy ez elsőre leírt példányok,lehetségesen a utóbbi "fiatalabb" verziói.
Nem. Elég sok hobbista találkozott már itthon,aki gyakorlottabb a dologban, több példányt,több helyről szerzett be a fajból és létező jelenség.
Volt szerencsém szerintem ha nem is az elsők között de elég korán hozzájutnom és nevelnem elég sok pulchrat. Szerencsésen sikerült együtt is nevelnem a két "típust". Amivel kizárhatóvá vált a kor-küllem összefüggés. 4-5éve skorukra a két nőstény között volt kb 5,5 cm különbség,otthonról csatolok majd képet....
na majd este még bővítek.
Sztem fog ide olyan bekukkantani aki ismeri ezt a főleg osztrájk börzéken fellelhető illetve onnan ide kerülő variát. _________________
A pulchra a közhiedelemmel ellentétben ritkán nő 20-22cm-nél nagyobbra, a leggyakoribbak a 17-8-as-ok. Emellett pedig van únékkikét "változat" lentebb látható egy gyors összevetés,aki tudja mijjaza pók lássja:) ami a kereskedelemben felütötte a fejét. De az alapról beszélünk ,akkor is ez az átlag. Aki 25-7cm-es pulchrakról mesél,annak küldök egy vonalzót, 20cm-es elég lesz sztem:)
spider! írj még pár dolgot, ha van tapasztalatod, vagy ki mit tud a pulchraról,mert már most kiderült,hogy vannak rossz infók.
Emellett pedig tied a következő"rejtvény" feladásának át nem ruházható lehetősége! _________________
Legutóbb salivspider szerkesztette (2008 Nov. 20. Csüt., 22:23), összesen 1 alkalommal
Tehát akkor,röviden leírnám a játékszabályokat. A lényeg,hogy megadunk pár információt az élőlénykénkről ,adott esetben madárpók.
Gondolok ez esetben pl: méret,élőhely, életmód, , viselkedés....
Ezek alapján mindenkinek egyetlen egy tippje lehet,aki kitalálája, azé a következő feladvány megszerkesztése.
5 hibás tipp után kis segítséget lehet adni. Esetneként jó lenne ,aki többet is tud,mint azt a pár dolgot,ami alapján megoldotta a rejtványt,még írjon mellé olyan információkat,amivel esetleg rendelkezik,pl,tartási tapasztalat,érdekességek....
Nem gáz ha ezek közül nem minden helyes,legalább így javítható lesz a téves információ, ami pedig helytálló,mindenki számára hasznos lehet.
Kezdem én egy egyszerűvel:
Brazilía, 17-22cm között átlagos mérete, viszonylag nyugodt faj, 26-9C -on tartjuk,... egyenlőre ennyi. _________________
Időzóna: (GMT +1 óra) Ugrás az oldalra: Előző1, 2, 3
3 / 3 oldal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban