Keresés blocks.gif

 GYIK
 Reptilia fórum
 Szabalyzat

blocks.gif

Szia, Anonymous
Felhasználónév:

Jelszó:


[Regisztráció]
[Elfelejtetted a jelszavad?]
Jelenleg 100 vendég és 0 regisztrált tag online.

blocks.gif

Arachnida: Arachnida fórum


Arachnida fórum :: Téma megtekintése - Grammostola rosea (Walckenaer, 1837) Bolivia, Chile

Grammostola rosea (Walckenaer, 1837) Bolivia, Chile


Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Következő
új téma   hozzászólás    Tartalomjegyzék -> Fajok
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 04. Pént., 18:47    Hozzászólás témája: rosea idéz

Hello.
Még azt szeretném kérdezni hogy kb hány db spermahálót csinálhat???
üdv
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 04. Pént., 17:17    Hozzászólás témája: rosea idéz

Hello.
Tudom hogy azzal amit most mondok nem lopom be senkinek a szívébe magam de megosztom mert senkit sem akarok átverni.A párosodás megtörtént 2.-án.Azóta a hím pont most készíti az új spermahálót.Most már csak fajtiszta ncf nőstit kaphat meg de azon is gondolkodok.Szeretném ha sokáig velem lenne.A nőstiről még írok és ha sikeres lesz a kokon csakis olyan embernek adok belőle aki nem adja tovább és nem akarja szaporítani.csakis azért ha a gyüjteményébe akarja.
Üdv:wildboyz
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Sevelka
Látogató


Csatlakozott: Jul 06, 2009
Hozzászólások: 29
Tartózkodási hely: Kecel


Elküldve: 2009 Szept. 04. Pént., 14:12    Hozzászólás témája: idéz

Sziasztok!
A hétvége örömére végre új ruhába bújt a RoseámMosoly
Ilyen volt:


Éééés ilyen lett:Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
jani
Lelkes újonc


Csatlakozott: May 19, 2009
Hozzászólások: 12
Tartózkodási hely: Debrecen


Elküldve: 2009 Szept. 03. Csüt., 22:46    Hozzászólás témája: idéz

Helló!
Ma a rosea-án gondolt egyet és átpakolta az itatótálját.A durva hogy nem folyatta ki a vizet belőlle,
Ti tapasztaltatok ilyet?
Vissza az elejére
Profil üzenet
macilacispiders
Stabil Tag


Csatlakozott: Jun 17, 2008
Hozzászólások: 376
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2009 Szept. 02. Szer., 19:10    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

wildboyz írta:
Hello.
1 hím miután beadúl és megcsinálta a spermahálót meddig él????.


Hello!

Ha nem pároztatsz vele, akkor akár másfél évig is elvan.
A hímekkel - fajtól függetlenül - pároztatni is úgy érdemes, hogy min. 2-3 hónapot vársz, mert addig, amíg nem párzott, táplálkozik, és potenciálisan fittebb lesz, mint egy teljesen friss hím. Minél később történik meg a párzás, annál tovább tartható párzást követően a hím. Sajnos a természet rendje olyan, hogyha elvégezte a dolgát, már nem is nagyon eszik - persze vannak kivételek: nálunk párzást követően egy Poecilotheria fasciata egy évig folyamatosan táplálkozott és minden evés után hangosan dobolt. Persze a legtöbb hím már a párzást követően nem táplálkozik.a
Érdekességképp: a Székely-Lissek könyvben van egy leírás, ami több esetet említ Grammostola rosea hímekről, amelyek adulást követően éveket éltek még és belekezdtek az állatokok egy utolsó vedlésbe is, amit már nem fejeztek be.

Üdv:

macilacispiders
Vissza az elejére
Profil üzenet website
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 02. Szer., 17:18    Hozzászólás témája: rosea idéz

Hello.
1 hím miután beadúl és megcsinálta a spermahálót meddig él????.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 23:13    Hozzászólás témája: rosea idéz

Hello.
Én ha mégis össze engedném akkor sem azért hogy pénzt csináljak belőlük hanem mert első szaporulat lenne.Ha valakinek is adnék belőle felhívnám a figyelmét arra hogy különböző színű szülőktől van.És semmiképpen sem szabad továbbszaporítani.Ha mégis el adnék belőle mert gondoltam rá 200 fts árra gondoltam és nem akárkinek.Elolvastam a hibridgyártás topikot is és onnan gondoltam arra hogy akár 1 olyan embernek is jó lehet aki kezdő.Én azért vettem pár nappal ezelött a nőstit hogy összeengedjem őket.Nehogy a hímem utód nélkül haljon már meg.Semmiképen nem akarom elárasztani hibridekkel a pókpiacot és még egyszer kijelentem nem akarom beszennyezni a színváltozatokat sem pláne nem a fajok közti másságot sem.
Ha benéztek az állományomba akkor találhattok 1 hibridet.Azt is úgy vettem mert olcsó és szép pók és mind máig díszíti a terkót.Továbbszaporítani nem fogom.Egyépként egy olyan embertől vettem aki fent van ezen az oldalon de szolidalitásból nem mondok nevet.Egyébként Tájékoztatott minden tudnivaloról.Üdv.

U.I:köszönöm a figyelmeztetéseket\tanácsokat.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
macilacispiders
Stabil Tag


Csatlakozott: Jun 17, 2008
Hozzászólások: 376
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 22:26    Hozzászólás témája: idéz

hawk írta:
szia!
itt nem azzal van a gond,hogy hibridet gyártanál,mert nem lenne az, hivatalosan 1 fajrol van szo, a sima rosea és az rcf rosea-bol egyik sem a másik alfaja egy fajrol van szo.. Ami itt a lényeg a Szinváltozat kifejezés ez kialakulhat pl attol hogy nagy területen elterjedt a faj, és az évezredek alatt alkalmazkodtak a környezethez, pl megváltozott a szinezetük,de más okai is lehetnek. a lényeg,hogy a hobbisták/gyüjtök akik szeretnék változatossá tenni gyüjteményüket,ritkább fajokat/ritkábban fellelhetö szinváltozatokat megszerezni,azokkal igy jol ki lehet szurni. pontosan arrol van szo amit gombi irt. tegyük fel,pároztatod,lesz mondjuk 100kicsi, egy része rcf lesz egy része ncf. igen ám,de honnan fogod tudni melyik milyen? illetve ilyen tapasztalatom nincs,de elképzelhetönek tartom,hogy ncf+rcf keresztezésböl születö egyedek nem lesznek annyira se ncf-ek se rcf-ek mint szüleik? de ezt nem tudom milyen allél hogy öröklödik,Pit a genetika zseni Mosoly mind, nekem az elsö pókom egy 3v-s rosea-a volt,egy pesti diszállatkerbe vettem. 1évig abban a tudatban nevelgettem hogy ncf,de ahogy alakult a felnött szinezete megejelentek a vörös szörök. voilá van egy gyönyörü rcf nöstim, bár lehet ö is ilyen keresztezésböl született,de azért ö a kedvencem. de mégsem azt kaptam amit venni akartam. igy érthetöbb? rosea-bol egyébként jelenleg több szinváltozat ismert/jelen van a hobbiban,ezek jol elkülönithetöek: ncf/rcf/concepcion/sp.north. a porteri külön faj,de annyibol megemlitendö hogy már sajnos sokan rosea-val keresztezték,bár hasonlitanak,itt az elv lenne a lényeg.
én pl arra törekszem hogy összeszedjem az összes rosea szinváltozatot, na most ha veszek valakitöl pl sp.concepcion-t(2hét Mosoly) honnan a busbol tudjam hogy mit vettem??? ezért kell törekedni a szinváltozatok nemességének megtartására. nem miattam Nagyon boldog itt az elv fontos szerintem MosolyHawk nagyon jól írta. Mi, hobbisták valójában a pók eszmei értékéről beszélünk. Cél az, hogy egy adott faj több egyedét, színváltozatait csodálhassuk a terráriumban minden nap, és örüljünk annak, hogy valami jót és szépet alkottunk. Ha sikerül egy nehezen tenyészthető fajt szaporítani, vagy ha sikerül ritka színváltozatot beszerezni. De nem is kell, hogy nehezen tenyészthető legyen, a szaporulat öröm mindenképp, de a tisztaságát őrizzük meg, mert nem másokat, magunkat csapjuk be vele igazán.

Sajnos találkoztunk már kevert színű roseával, murinusszal, versicolorral, irminiával, smithivel, poecilotériák tömkelegével - és a "teremtés koronájaként" az egyik legszebb tarantula, a B.vagans milliónyi variációjával.
A legbosszantóbb az, hogy egyes fajok hímjei a megszólalásig hasonlítanak egymásra, pl. az irminia hímje nagyon hasonlatos a cambridgei hímjéhez - valószínű, hogy sok olyan keverék kokon is született, ami vétlen keresztezésből származik. Egyszerűen nem ismerik fel a fajok közti különbségeket. A poecilotheriáknál sajnos ugyanez a helyzet. Addig, amíg a nőstények laikus számára is könnyedén megkülönböztethetőek egymástól, a hímek felismeréséhez komoly gyakorlat szükséges.

Ezért nem szabad belemenni egy szándékos színtorzításba, mert beláthatatlan következményei vannak annak, hogyha egy kokonból, tegyük fel 100 utód születik és abból csak ötvennek lesz újabb 100 utódja - mennyi keverék pók halmozódna fel egy kis országban???
És ami a szomorú, hogy soha sem fog visszatisztulni. A legjobb példa rá a vagans.

A rosea esetében valószínűleg nem rcf és ncf színű utódok születnének, hanem se ilyen, se olyan nem lenne a csapat.
Vissza az elejére
Profil üzenet website
csepelball
Adminisztrátor


Csatlakozott: Nov 11, 2007
Hozzászólások: 1833
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 21:45    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

wildboyz írta:
Tudom ezért írtam.elvileg kb fele ncf fele rcf lenne.Azt is értem hogy a színváltozatok nemességét sem rossz megőrizni és ezért is írtam\kérdeztem.


Elviekben 15%-a ncf, 23,5%-a rcf, aztán lenne még vagy 20% kolbász és egy kis tejföl..
Ne csináljátok már. Ha kijön valami a piros és sima pókodból azt vagy tartsd meg, vagy dobd be a hütőbe.

Tegyük fel akarnál venni 1 piros roseat..és nem lenne a piacon mert a hasonló próbálkozások miatt csak hibridszarok lennének...


ja és igen..folytassátok ITT_--------------->>>>>> http://arachnida.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=29&highlight=hibrid


Dudu
_________________
www.macilacispiders.hu www.kituzoshop.hu
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail website
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 21:17    Hozzászólás témája: rosea idéz

Tudom ezért írtam.elvileg kb fele ncf fele rcf lenne.Azt is értem hogy a színváltozatok nemességét sem rossz megőrizni és ezért is írtam\kérdeztem.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 21:04    Hozzászólás témája: idéz

szia!
itt nem azzal van a gond,hogy hibridet gyártanál,mert nem lenne az, hivatalosan 1 fajrol van szo, a sima rosea és az rcf rosea-bol egyik sem a másik alfaja egy fajrol van szo.. Ami itt a lényeg a Szinváltozat kifejezés ez kialakulhat pl attol hogy nagy területen elterjedt a faj, és az évezredek alatt alkalmazkodtak a környezethez, pl megváltozott a szinezetük,de más okai is lehetnek. a lényeg,hogy a hobbisták/gyüjtök akik szeretnék változatossá tenni gyüjteményüket,ritkább fajokat/ritkábban fellelhetö szinváltozatokat megszerezni,azokkal igy jol ki lehet szurni. pontosan arrol van szo amit gombi irt. tegyük fel,pároztatod,lesz mondjuk 100kicsi, egy része rcf lesz egy része ncf. igen ám,de honnan fogod tudni melyik milyen? illetve ilyen tapasztalatom nincs,de elképzelhetönek tartom,hogy ncf+rcf keresztezésböl születö egyedek nem lesznek annyira se ncf-ek se rcf-ek mint szüleik? de ezt nem tudom milyen allél hogy öröklödik,Pit a genetika zseni Mosoly mind, nekem az elsö pókom egy 3v-s rosea-a volt,egy pesti diszállatkerbe vettem. 1évig abban a tudatban nevelgettem hogy ncf,de ahogy alakult a felnött szinezete megejelentek a vörös szörök. voilá van egy gyönyörü rcf nöstim, bár lehet ö is ilyen keresztezésböl született,de azért ö a kedvencem. de mégsem azt kaptam amit venni akartam. igy érthetöbb? rosea-bol egyébként jelenleg több szinváltozat ismert/jelen van a hobbiban,ezek jol elkülönithetöek: ncf/rcf/concepcion/sp.north. a porteri külön faj,de annyibol megemlitendö hogy már sajnos sokan rosea-val keresztezték,bár hasonlitanak,itt az elv lenne a lényeg.
én pl arra törekszem hogy összeszedjem az összes rosea szinváltozatot, na most ha veszek valakitöl pl sp.concepcion-t(2hét Mosoly) honnan a busbol tudjam hogy mit vettem??? ezért kell törekedni a szinváltozatok nemességének megtartására. nem miattam Nagyon boldog itt az elv fontos szerintem Mosoly
Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 20:33    Hozzászólás témája: rosea idéz

http://www.youtube.com/watch?v=CSYH9cXyWwY

Nem én vagyok az első.De én kezdő pókos vagyok és keveset tudok.(még)
Mi a különbség az rcf és ncf nevelése között?Nem rosszindulatuságból hanem hogy tudjam meiket hogyan neveljem.Nem akarok rosszat tenni azért is kérdezősködök elötte.
Üdv:wildboyzFélre értés ne essék nem akarom hibridekkel elárasztani a pókos társadalmat és a rosea fajt sem akarom lealacsonyítani.Nagyon tisztelem őket.Első pókom volt a hím ncf.Kb 3 éve.
CSak lemaradt.
Véleményeket várok még és kibeszélhetjük hogy miért ne vagy miért igen.
Tanácsokat is várok vagy esetleg ha van valaki Veszprém megyében Tapolca közelében akinek van róseája az írhatna mert akkor azt is meg lehetne próbálni hogy teljesen fajtiszta legyen.
üdv
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
macilacispiders
Stabil Tag


Csatlakozott: Jun 17, 2008
Hozzászólások: 376
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 18:03    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

wildboyz írta:
Gabesz írta:
Én Ncf és Rcf állatot nem párosítanék egymással, ha netán sikeresen lejönnek a kicsik, minek mondanád őket?

elvileg fele ncf fele rcf lessz
aZ MÉG VÁLTOZTAT RAJTA HOGY MEIKNEK MIEN ERŐSek a génjei.
Már kérdeztem és azt mondták lehet Azért is vettem rcf et.Jah és Gabesz.Kérdésedre válasz azt hogy az apa ncf az anya rcf.
Még gondolkodok rajta de azért köszönöm szépen a véleményeket.Szem elött fogom tartani.
Üdv:wildboyz


Hello!

Elég merész vállalkozás összekeverni két, egymástól nagyon jól elkülöníthető színváltozatot annak tükrében, hogy így is vannak némi értési problémák pl. rosea NCF és porteri tekintetében is.
Valószínűleg sikeres párzás és kokon is lenne, de nem tudom, hogy vágyik-e valaki olyan állatra, aminek fajilag kétes a származása, illetve minek nevelje fel? RCF-nek vagy NCF-nek? Vagy a végén tegyünk rá majd még egy porterit is??? De lehet, hogy kompatibilis a mollicomával is! Sőt! Milyen Grammsotola van még??? Nagyon boldog

Ha lehet, ne értéktelenítsük el még jobban ezt a kommersszé vált, gyönyörű Grammostolát!
Ha a nőstény RCF, arra egy 100%-os RCF hímet KELL rátenni, és nem lehet olyan életbevágóan fontos a kokongyártás, hogy egy NCF hímmel kísérletezzünk.
Ha én ilyen szaporulatból származó állatot nevelnék fel bármelyik színváltozatként, és nem az lenne belőle, aminek vásároltam, nagyon mérges lennék. Ha viszont tudnám, hogy keverék állatok, az egész kokonért nem adnék egy forintot sem!

Üdv:

macilacispiders
Vissza az elejére
Profil üzenet website
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 15:22    Hozzászólás témája: rosea idéz

Gabesz írta:
Én Ncf és Rcf állatot nem párosítanék egymással, ha netán sikeresen lejönnek a kicsik, minek mondanád őket?

elvileg fele ncf fele rcf lessz
aZ MÉG VÁLTOZTAT RAJTA HOGY MEIKNEK MIEN ERŐSek a génjei.
Már kérdeztem és azt mondták lehet Azért is vettem rcf et.Jah és Gabesz.Kérdésedre válasz azt hogy az apa ncf az anya rcf.
Még gondolkodok rajta de azért köszönöm szépen a véleményeket.Szem elött fogom tartani.
Üdv:wildboyz
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Gabesz
Adminisztrátor


Csatlakozott: Nov 27, 2006
Hozzászólások: 1300
Tartózkodási hely: Szolnok


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 15:08    Hozzászólás témája: idéz

Én Ncf és Rcf állatot nem párosítanék egymással, ha netán sikeresen lejönnek a kicsik, minek mondanád őket?
_________________
Hírdetésem: http://terraplaza.hu/user/Gabesz
Friss póktulajoknak: http://arachnida.hu/modules.php?name=FAQ&myfaq=yes&id_cat=2&categories=
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 15:02    Hozzászólás témája: rosea idéz

Hello.
MOst jött meg az új rosea nőstim.
Elkezdett szövögetni a terkóban körbe körbeésvalami folyadékot is eresztett a máregkarmaiból is rá.
Szerintetek be tehetem már a hímet?
üdv
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Mad79
Fanatikus Tag


Csatlakozott: May 14, 2009
Hozzászólások: 596
Tartózkodási hely: Nyíregyháza


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 10:42    Hozzászólás témája: idéz

rboy írta:
nekem is van egy kis roseam!honnan lehet tudni mikor fog vedleni?eszik még normálisan!4 vedléses a kicsike! Nagyon boldog

Szia rboy!
Ez egy olyan kérdés,amire legalább 1000 választ találsz,csak egy kicsit olvass Kacsint?
_________________
Üdv:Robi
Vissza az elejére
Profil üzenet állomány
rboy
Rendszeres látogató


Csatlakozott: Aug 30, 2009
Hozzászólások: 85


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 10:38    Hozzászólás témája: idéz

nekem is van egy kis roseam!honnan lehet tudni mikor fog vedleni?eszik még normálisan!4 vedléses a kicsike! Nagyon boldog
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Szept. 01. Kedd., 10:31    Hozzászólás témája: rosea idéz

Köszi.
Lejjebb a témában van képem a hímről.A nősti spidermodától van.Még 1szer köszönöm.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
paraspider
Öreg Tag


Csatlakozott: May 28, 2009
Hozzászólások: 1074


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 23:08    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

wildboyz írta:
Jah és maga a kis hercegnőMosoly


szia
szép a rosead gratula hozzá.
bár 1 jobb kép jobb lenne,de ezis megteszi Nagyon boldog
_________________
Üdv: Zoli!
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 21:46    Hozzászólás témája: rosea idéz

Nagyon furcsa dolgot vettem észre a nősti roseánál.
Nekitámaszkodott az üvegnek úgy h csak 2 lába volt a földön. És a méregfogaiból elég sok folyadég jött ok nélkül vagy nem tudom az okát.És a terkó oldalán csorgott le.Nem tudjátok h mi lehet?
vagy csak feromon?????Válaszokat előre is köszönöm.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 20:49    Hozzászólás témája: rosea idéz

És most néztem már hálót is szőtt a terkó belseje köré.:)Lehet hogy jelzőfonalak?????
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 20:37    Hozzászólás témája: rosea idéz

Jah és maga a kis hercegnőMosoly
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 20:33    Hozzászólás témája: rosea idéz


Íme az új terkója.
Tudom nem jó képminőség de sajna ez van.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 18:21    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

[quote="hawk"]
wildboyz írta:
hawk írta:
wildboyz írta:
Hello.
Spidermoda-tól kaptam 1 szép rcf nyőstit.
Van 1 hímem.Mikre figyeljek ha összaengedem őket?
Üdv


szia!

és a himed is rcf? mert az állománylistádbol arra következtetek nem.
a him adult? szött már spermahálot?


Hello.
A témában korábban bemutattam.
Nem rcf de azt mondták hogy nem számit.Spermahálót nemegész 1 hónapja csinálta meg.
Annyit tudok hogy mindkettőt jól meg kell etetni.Nehogy egymást egyék meg


abbol a szempontbol nemszámit,hogy párosodni tudnak,és nem is számit hibridizálásnak mivel 1 faj,de 2 különbözö szinváltozat,és ugy szokás,hogy ugyanazzal a szinváltozattal párosits.

De ez csak a véleményem,nem beleszólni akarok!

Madárpókbt honlapjárol:

Eredetileg én is úgy akartam de ezt tudtam szerezni.
Bár én örülök neki máris szeretem az új pókit:)
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 18:16    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

wildboyz írta:
hawk írta:
wildboyz írta:
Hello.
Spidermoda-tól kaptam 1 szép rcf nyőstit.
Van 1 hímem.Mikre figyeljek ha összaengedem őket?
Üdv


szia!

és a himed is rcf? mert az állománylistádbol arra következtetek nem.
a him adult? szött már spermahálot?


Hello.
A témában korábban bemutattam.
Nem rcf de azt mondták hogy nem számit.Spermahálót nemegész 1 hónapja csinálta meg.
Annyit tudok hogy mindkettőt jól meg kell etetni.Nehogy egymást egyék meg


abbol a szempontbol nemszámit,hogy párosodni tudnak,és nem is számit hibridizálásnak mivel 1 faj,de 2 különbözö szinváltozat,és ugy szokás,hogy ugyanazzal a szinváltozattal párosits.

De ez csak a véleményem,nem beleszólni akarok!

Madárpókbt honlapjárol:
Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 18:04    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

hawk írta:
wildboyz írta:
Hello.
Spidermoda-tól kaptam 1 szép rcf nyőstit.
Van 1 hímem.Mikre figyeljek ha összaengedem őket?
Üdv


szia!

és a himed is rcf? mert az állománylistádbol arra következtetek nem.
a him adult? szött már spermahálot?


Hello.
A témában korábban bemutattam.
Nem rcf de azt mondták hogy nem számit.Spermahálót nemegész 1 hónapja csinálta meg.
Annyit tudok hogy mindkettőt jól meg kell etetni.Nehogy egymást egyék meg
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 14:43    Hozzászólás témája: Re: rosea idéz

wildboyz írta:
Hello.
Spidermoda-tól kaptam 1 szép rcf nyőstit.
Van 1 hímem.Mikre figyeljek ha összaengedem őket?
Üdv


szia!

és a himed is rcf? mert az állománylistádbol arra következtetek nem.
a him adult? szött már spermahálot?
Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 31. Hétf., 14:26    Hozzászólás témája: rosea idéz

Hello.
Spidermoda-tól kaptam 1 szép rcf nyőstit.
Van 1 hímem.Mikre figyeljek ha összaengedem őket?
Üdv
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 28. Pént., 16:58    Hozzászólás témája: rosea idéz

Elég lapos lett a topik:(
Várom észrevételeiteket ezzel a fajjal kapcsolatban.
Főleg pároztatásokkal kapcsolatban.
Üdv:wildboyz
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
macilacispiders
Stabil Tag


Csatlakozott: Jun 17, 2008
Hozzászólások: 376
Tartózkodási hely: Budapest


Elküldve: 2009 Aug. 23. Vas., 17:42    Hozzászólás témája: idéz

Grammostola rosea NCF adult nőstényünk és alatta adult hím párja
Grammostola rosea RCF adult nőstényünk

A WSC egyetlen pókot ír le G.roseának, nem különíti el az RCF-et és az NCF-et.


G.rosea RCF növendék hímünk - jól látszik az erre a színváltozatra jellemző intezív halványpiros szín az állat fiatal kora ellenére is.


Grammostola porteri adult nőstényünk - tévesen azonosítják a fajtát a G.rosea NCF-fel.

Lehet, hogy valóban a G.rosea-nak a színváltozata, de a képen jól látható, hogy ennek a fajnak a fejtorából teljesen hiányzik a rózsaszín.

Azonban különböző fajleírásokban (pl. WSC) is G.porteri néven szerepel, nem pedig a G.rosea színváltozataként!


Vissza az elejére
Profil üzenet website
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 18. Kedd., 14:45    Hozzászólás témája: pároztatás. idéz

hello.
Van 1 ivarérett roseám és remélem pár nap múlva hozzám kerül 1 nősti rcf.
Mikre kéne figyelne pároztatásnál?????Annyit tudok hogy jól fel kell hízlalni amennyire csak lehet.
És dobozokat a piciknek honnan szerezhetnék???
üdv
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2009 Aug. 18. Kedd., 07:38    Hozzászólás témája: idéz

egy ujabb rosea szinváltozat legenda(sp. Lucio), amiröl még nem hallottam,bár igaz ezen kivül semmilyen más utalást sem találtam rá sehol:
http://www.earthtigers.co.uk/Neil_Little/g.sp.lucio.html#grid

Viszont sp. north már hébe-hoba felbukkan, pl a terraristik.com-on ott Grammostola rosea (grau)-ként szerepel.

szeptemberi börze után már lesz 2 concepcion-om végre,hiányoznak már Mosoly

a nemrég felfedezett (vagy feltalált? :S hát ezt nem tudjuk) szinváltozatokrol készitett összeállitásom egy fél oldallal lejjebb található.

ja és a rend kedvéért nem "SP. KONZEPSÖN" mert ahogy már Puding is kifejtette, nem koncepcióról van szó,hanem egy Chile-i városról,aminek effektive közelében gyüjtötték (elvileg) ezeket a pókokat.


Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 16. Vas., 14:08    Hozzászólás témája: rosea idéz

Hello.
Kb fél órája sikeresen elkészült roseám első spermahálója és be is fejezte a dolgát.
A hálót ki kell venni vagy temessem be???Vagy esetleg maradjon bent?
Üdv:wildboyz
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
zsoltesza
Újonc


Csatlakozott: Nov 26, 2008
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Gyöngyös


Elküldve: 2009 Aug. 12. Szer., 11:50    Hozzászólás témája: rosea RCF. idéz

Sziasztok!

Hamarosan lesznek eladó kis Grammostola roseáim RCF. ha valakit érdekel.
tel:06706238987
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Aug. 12. Szer., 11:04    Hozzászólás témája: idéz

Hello.
Szerintem max szórhatnál be neki 1 kis földet.
De ez csak az én véleményem
Üdv

UI:ne hagyd ki a számításból hogy nem kell nagy pára neki de ez benne van a a fejleírásában.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2009 Aug. 11. Kedd., 13:24    Hozzászólás témája: idéz

TH0R08 írta:
Üdv!
Lenne 1-2 kérdésem Mosoly
Rozim mostanában rá szokott a terrárium pakolásra, olyannyira hogy fel szedi az egész terrárium talaját az üvegig és fel tornyozza az itatós tálkájára az egészet. Ha szét bontom és újra el terítem a talajt a terráriumban másnapra újra fel tornyozza az itatós tálkára. Még a bujkáló szikla barlangból is kikotorta az összes földet Nagyon boldog

Ezt miért csinálja? Mosoly


szia!

gyakran ez akkor fordul elö ha tul párásnak itéli meg a környezetet, sok pók ilyenkor telehordja az itatoját, elássák stb. egy darabig hagyd ugy,ha neki igy jobban tetszik lelke rajta Mosoly
Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
TH0R08
Látogató


Csatlakozott: May 14, 2009
Hozzászólások: 29
Tartózkodási hely: Kecskemét-Matkó


Elküldve: 2009 Aug. 11. Kedd., 13:14    Hozzászólás témája: idéz

Üdv!
Lenne 1-2 kérdésem Mosoly
Rozim mostanában rá szokott a terrárium pakolásra, olyannyira hogy fel szedi az egész terrárium talaját az üvegig és fel tornyozza az itatós tálkájára az egészet. Ha szét bontom és újra el terítem a talajt a terráriumban másnapra újra fel tornyozza az itatós tálkára. Még a bujkáló szikla barlangból is kikotorta az összes földet Nagyon boldog

Ezt miért csinálja? Mosoly
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
Sevelka
Látogató


Csatlakozott: Jul 06, 2009
Hozzászólások: 29
Tartózkodási hely: Kecel


Elküldve: 2009 Aug. 08. Szomb., 10:04    Hozzászólás témája: idéz

Grat Bryan16 a vedléshez!
Remélem mi is hamarosan vedlünk, a Roseám már "lenyugodott" a vize ismét gyorsan fogy az itatóból, és végre megmutatta a szépen sötétedő potrohátMosoly Úgyhogy reménykedem, csak már jó egy hónapja nem evett, mégis folyamatosan dagad a potroha(gondolom a vízfogyasztás miatt a vedléshez)Mosoly reménykedem, hogy hamarosan végre ismét vedlés lesz;)
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Bryan16
Lelkes újonc


Csatlakozott: Jul 23, 2009
Hozzászólások: 18
Tartózkodási hely: Kisvárda


Elküldve: 2009 Aug. 08. Szomb., 09:56    Hozzászólás témája: idéz

Mi is levedlettünk!3.-4. vedlése lehet!!Nálam nem jött be az hogy ennél a fajnál nincs jelentős méretválltozás!!!Jóval nagyobb lett és a színei is élénkebbbek!!!
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
Bryan16
Lelkes újonc


Csatlakozott: Jul 23, 2009
Hozzászólások: 18
Tartózkodási hely: Kisvárda


Elküldve: 2009 Júl. 31. Pént., 08:45    Hozzászólás témája: idéz

Nekem már a roseám 11 napja nem evett és 6 napja búvóhelyén van!!!Rem vedelni fog!!!
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
korpa
Tag


Csatlakozott: Nov 03, 2008
Hozzászólások: 106
Tartózkodási hely: Kecskemét


Elküldve: 2009 Júl. 30. Csüt., 21:54    Hozzászólás témája: idéz

paraspider írta:
hali
dobok fel képet a rosea-ról,itt lehet látni a hibáját(lábhiány)

ÚÚ szegényke.Még jó hogy kicsi. Nagyobb korban már nehezebben regenerálódna. Kb 2-3 vedlés és helyrejön Nagyon boldog
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
paraspider
Öreg Tag


Csatlakozott: May 28, 2009
Hozzászólások: 1074


Elküldve: 2009 Júl. 30. Csüt., 21:45    Hozzászólás témája: idéz

hali
dobok fel képet a rosea-ról,itt lehet látni a hibáját(lábhiány)

_________________
Üdv: Zoli!
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Júl. 30. Csüt., 19:06    Hozzászólás témája: hello idéz

Hello.
Ha valakinek lenne kedve pároztatni a roseáját akkor írjon.Nekem hímem van aminek még meg kell szőnie a spermahálót de most veddlet és adult be.(rem)
üdv
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
wildboyz
Majdnem Tag


Csatlakozott: Feb 16, 2009
Hozzászólások: 97
Tartózkodási hely: badacsonytördemic


Elküldve: 2009 Júl. 29. Szer., 10:36    Hozzászólás témája: hello idéz

Hello.
Veszprém megyében van valakinek 1 adult nőstény roseája???
Mert nekem valószínüleg adult a hímem.Remélem nem tévedtem de kiderül majd ha sző 1 spermahálót.
Üdv:wildboyz
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Bryan16
Lelkes újonc


Csatlakozott: Jul 23, 2009
Hozzászólások: 18
Tartózkodási hely: Kisvárda


Elküldve: 2009 Júl. 26. Vas., 17:23    Hozzászólás témája: idéz

oksi!
köszi!!!
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
Sevelka
Látogató


Csatlakozott: Jul 06, 2009
Hozzászólások: 29
Tartózkodási hely: Kecel


Elküldve: 2009 Júl. 26. Vas., 16:16    Hozzászólás témája: idéz

Szia Hawk! Köszönöm a választ tőled is. A terrárium nagy része szárazon van tartva, 3 hónapja ahogy levedlett a kis dobozban, szem előtt volt, sehova se bújt. A vedlés után 1 héttel került át ebbe a mostani terráriumba, nem igazán változtatjuk a bújkáló helyét, a talaj nedvesítés és az itató is ugyan úgy van, mint eddig. Ezért nem mertem arra gondolni, hogy esetleg nem tetszik neki a környezet, mert eddig ilyet nem csinált. Tegnap kapott egy másik bújkálót is, és ma éppen ivás közben láttam meg. Most mintha kicsit lenyugodott volna, de egyre feltűnőbb a barnás elszíneződés a lábainál.
Viszont azt vettem észre, a Rosea nálam semmiféle hálót nem sző, csak előzőleg a vedlésnél, meg ha éppen eszik, akkor szövöget egy kicsit. Bár már ez sem kicsi példány, most kb 10-12 cm között lehet a lábfesztávolsága.

Bryan: ne zargasd, szívós pók a Rosea, majd kibújik, ha akar valamit.Mosoly
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Bryan16
Lelkes újonc


Csatlakozott: Jul 23, 2009
Hozzászólások: 18
Tartózkodási hely: Kisvárda


Elküldve: 2009 Júl. 26. Vas., 14:45    Hozzászólás témája: idéz

Az én pókom már teljesen felházta a bujkálóján a falat!!!Már semennyire sem lehet belátni hozzá!!!
Gondolom majd csak előjön ha éhes vagy ilyesmi!!!
De lehet vedleni fog!!!
Vissza az elejére
Profil üzenet msn
hawk
Moderátor


Csatlakozott: Jun 10, 2009
Hozzászólások: 1579
Tartózkodási hely: Nógrád megye / Rétság


Elküldve: 2009 Júl. 26. Vas., 12:24    Hozzászólás témája: idéz

Sevelka írta:
Szia!
Köszönöm a választ.
Kicsit reménykedem is, hogy vedlés előtt áll, bár tudom, hogy lassan növő fajról van szó. Most úgy látom, nem is nagyon mászkálna felfelé, inkább bújkál. Sérülést nem vettem észre, puhára esett, csak rossz volt látni, ahogy kapaszkodna, de nem tud:(
De remélem, hogy vedleni szeretne, eléggé kifakultak a színei is, és fogy az itatóból a víz. A mászkálás meg lehet terepfelmérés, ugyanis előző vedlése nem ott történt. No majdcsak kiderül nemsokára.


szia!

talajlakóknál az üvegen mászkálás általában arra utal,hogy a fennálló körülmények közül valamelyik nem megfelelő. bár tény a rosea egyedi eset, gyakran csinálnak "idétlen dolgokat". Azért ellenörizd,hogy kellöen szárazon tartod e,ök nem csípik a nedves talajt. az itatóbol a viz a párolgás miatt fogy,a pókok nem hörpintik ki az itatót. nem lehet hogy az itató ujratöltése közben tulnedvesited a dobozt/terráriumot?
mindezektöl függetlenül valószinünek látszik,hogy vedlésre készül,ha nincs bujkáloja,probál biztonságos helyet találni magának,esetleg épit. egyébként megfigyelhetö,szinte az összes talajlakonál,hogy minél kevesebbet van zaklatva,annál kevésbé félénk,az igy nevelt pókok gyakran jol látható helyen is vedlenek,és nem veszik igénybe a bujkálot.
hjah,lassu növése,értsd ugy,az én nöstényem lassan 2 éves, pár napja vedlett,kb 10cm, és ö még jol nö! Nagyon boldog
Vissza az elejére
Profil üzenet msn állomány
Sevelka
Látogató


Csatlakozott: Jul 06, 2009
Hozzászólások: 29
Tartózkodási hely: Kecel


Elküldve: 2009 Júl. 26. Vas., 11:36    Hozzászólás témája: idéz

Szia!
Köszönöm a választ.
Kicsit reménykedem is, hogy vedlés előtt áll, bár tudom, hogy lassan növő fajról van szó. Most úgy látom, nem is nagyon mászkálna felfelé, inkább bújkál. Sérülést nem vettem észre, puhára esett, csak rossz volt látni, ahogy kapaszkodna, de nem tud:(
De remélem, hogy vedleni szeretne, eléggé kifakultak a színei is, és fogy az itatóból a víz. A mászkálás meg lehet terepfelmérés, ugyanis előző vedlése nem ott történt. No majdcsak kiderül nemsokára.
Vissza az elejére
Profil üzenet e-mail msn állomány
Hozzászólások megtekintése:   
új téma   hozzászólás    Tartalomjegyzék -> Fajok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Következő
14 / 20 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

arachnida.hu