Keresés blocks.gif

 GYIK
 Reptilia fórum
 Szabalyzat

blocks.gif

Szia, Anonymous
Felhasználónév:

Jelszó:


[Regisztráció]
[Elfelejtetted a jelszavad?]
Jelenleg 23 vendég és 0 regisztrált tag online.

blocks.gif

Arachnida FAQ (GYIK, Gyakran Ismételt Kérdések)Kategória: Főoldal ->

Kérdés
·  Netikett
·  Hogyan tölthetek fel képet egy topicba?

Válasz
·  Netikett

Az Arachnida Fórum netikettje

1. Az Arachnida Fórum moderált fórum. Ami azt jelenti, hogy az áttekinthetőség és az ésszerűség kedvéért Adminisztrátorok, Fejlesztők és Moderátorok felügyelik a hozzászólásokat.

2. A Fórum azért jött létre, hogy kommunikációs platformot biztosítson a madárpókot tartó, illetve terrarisztikával foglalkozó emberek számára, elősegítve ezzel a gördülékenyebb információáramlást. Ezért a Fórum fő témája a madárpókok, valamint melléktémája a terrarisztika (skorpiók, scolopendrák, ízeltlábúak, valamint az Arachnida nembe tartozó fajok tartása).

3. Az Adminisztrátorok, Fejlesztők és Moderátorok munkájukat önként végzik, fizetséget nem kapnak érte.

4. Felhasználói jogosultságnál magasabb jogosultsággal rendelkezők:
Adminisztrátori jogosultság: Pit, Spidergirl, kratosz, Gabesz, csepelball
Moderátori jogosultság: Annamari, davidoka, Ferrault, Sasa, Shipi, Toto

Feladatkörök szerint:
Az Arachnida Fórum Adminisztrátorai: Pit, Spidergirl, kratosz, csepelball
A Fórum fejlesztői: Pit
Moderátorai: Spidergirl, kratosz, Gabesz, Toto, csepelball, Ferrault, davidoka

5. Az Adminisztrátorok, Fejlesztők és Moderátorok a fórumban megjelent hozzászólásokat indokolt esetben szerkeszthetik, illetve törölhetik.
Ezek az esetek a következők:

 Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólások.

 Ismétlés ("flood"): ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos floodnak számít, ha valaki az adott hozzászólást (vagy tartalmában megegyezőt) egy vagy több topicban, több alkalommal helyezi el, illetve rövid időn belül egymás után több hozzászólást ír és azok az adott topicban közvetlenül egymás után helyezkednek el.

 Technikai rombolás: JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (max. 800x600 méret tölthető fel), "kisregények" bemásolása, a topicok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, elrontott HTML-kódok, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a topic méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát (például szöveg nélküli hozzászólások stb.).

 A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások, valamint az ilyen témájú web-oldalakra mutató csatolások (linkek) szintén törlésre kerülnek.

 A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében a szabályokba ütköző, így törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre vagy áthelyezésre kerülnek (különösen, ha a hozzászóló az "idézet" funkciót használta azok megtételekor).

 A Fórum célja, hogy az egyes hozzászólások egy-egy téma komolyabb kifejtését szolgálják, ahol minden egyes felhasználó átgondoltan fogalmazza meg a gondolatait, úgy, hogy a különböző időben belépő többi felhasználó számára valódi információt nyújtson.A chat jellegű hozzászólások áthelyezésre, illetve törlésre kerülnek. Természetesen a Fórum társasági élet céljára kialakított részében – Életmód-aréna, illetve Arachnida Chat – a chat jellegű hozzászólás megengedett amennyiben nem szögesen offtopic.

6. Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e, offtopic, reklám vagy nem a Fórumra illő, valamint mennyire felel meg a fentieknek, az Adminisztrátorok, Fejlesztők és Moderátorok feladata eldönteni az adott fórum, illetve a téma jellegének függvényében.

7. Az Adminisztrátorok, Fejlesztők és Moderátorok célja, hogy továbbra is fenntartsák a jól működő Fórumot és annak további megfelelő működését elősegítsék a fenti netikett szerint.

8. Az Adminisztrátorok, Fejlesztők és Moderátorok a Fórum netikettjének változtatási jogát fenntartják, melyről a Fórum tagjait értesítik.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Hogyan tölthetek fel képet egy topicba?

Visszatérő kérdés, hogy hogyan lehet feltölteni képet egy topicon belüli hozzászóláshoz. Ennek módja a következő:
Először is a képet fel kell tölteni egy képmegosztó oldalra. Ügyeljünk arra, hogy a feltöltött kép ne legyen nagyobb 800x600 pixelnél!

Az alábbi oldalakat ajánlatos használnunk e célból, amik regisztrációt igényelnek
http://imageshack.us
http://www.indafoto.hu
http://www.flickr.com
http://www.deviantart.com

Ha ezzel megvagyunk, másoljuk ki a kép url címét (a böngésző keresősávjában lévő url, vagy jobb egérkattintás egyszer a feltöltött képre és a Tulajdonságokra kattintva megjelenik a kép helyének címe).

Hozzászólásunkba másoljuk be ezt az elérési útvonalat, és az útvonal elé írjuk be azt, hogy [img] utána pedig azt, hogy [/img].
Ez így fog kinézni:
[img]http://flickr.com/megosztott_kep_linkje[/img]

Az imageshack.us használata esetén lehetőség van feltöltéskor a kép átméretezérésre (pl az említett 800x600-as méretre is)! Válasszuk ki a számítógépünkön megtalálható képet(browse gomb), majd az alatta található lenyíló menüben válasszuk ki a 800x600 opciót és kattintsunk az UPLOAD NOW feliratú gombra! A feltöltés után a FORUM CODE melletti mezőben lévő szöveget másoljuk ki majd illesszük be a hozzászólásunkba!(Ilyen esetben nincs szükség [img] tagra!

[ Vissza a lap tetejére ]
arachnida.hu